"Whirlpool" închide trei fabrici

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Internaţional / 12 mai 2006

Prin această măsură, determinată de achiziţia "Maytag", îşi pierd locul de muncă 4.500 de salariaţi

Totuşi, compania va face 1.500 de noi angajări

Compania americană "Whirlpool" va închide trei fabrici producătoa-re de maşini de spălat, ca parte a planului de integrare a societăţii "Maytag", pe care a achiziţionat-o recent, în schimbul sumei de 1,7 miliarde de dolari. Grupul american a creat, în urma achiziţiei rivalului său local, cel mai mare producător mondial de aparatură electrocasnică. "Maytag" s-a confruntat cu probleme din cauza costurilor mari de producţie, în timp ce rivalii săi s-au orientat către Asia şi America Latină, unde cheltuielile cu forţa de muncă sînt mai mici. "Whirlpool" şi-a lansat oferta pentru "Maytag" în iulie 2005, iar tranzacţia a fost finalizată la data de 31 martie 2006, după obţinerea aprobărilor necesare din partea autorităţilor de reglementare.

Cele trei unităţi vizate sînt de pe teritoriul SUA, iar închiderea lor reprezintă un prim pas în procesul de integrare. În urma închiderii fabricilor, vor fi disponibilizaţi 4.500 de salariaţi din cei peste 80.000 pe care îi numără compania la nivel global. Reducerea personalului include 1.800 de salariaţi de la centrele de cercetare şi dezvoltare, dar şi o parte dintre cei care activează în sediul central al "Whirlpool", care se află în Michigan. Totuşi, "Whirlpool" intenţionează să creeze 1.500 de posturi noi la unităţile sale deja existente.

Segmentul producţiei de maşini de spălat şi uscătoare a fost cel mai mare în ambele companii, iar activităţile de producţie a maşinilor de spălat ale "Maytag" au fost considerate cea mai puternică parte, care a avut de suferit, însă, din cauza investiţiilor insuficiente.

David Swift, preşedinte al "Whirlpool North America", a declarat: "Decizia privind închiderea celor trei fabrici a fost extrem de dificilă, însă necesară, şi ea va determina îmbunătăţirea eficienţei costurilor operaţiunilor din domeniul maşinilor de spălat".

Potrivit spuselor conducerii "Whirlpool", reducerea personalului va costa compania între135 şi 145 de milioane de dolari, iar alte detalii privind planul de integrare vor fi dezvăluite la data de 23 mai.

Analiştii cred că activităţile de producţie desfăşurate de "Maytag" în domeniul principal - al aparaturii electrocasnice, sînt profitabile, însă unităţile generatoare de pierderi ar trebui îndepărtate. Este vorba despre cele care produc mărcile Hoover (aspiratoare) şi Dixie-Marco (automate de cafea, răcoritoare etc.). Specialiştii spun că "Black and Decker" ar putea fi unul dintre potenţialii cumpărători ai "Hoover", unitate evaluată la circa 250 de milioane de dolari.

Menţionăm că "Whirlpool" realizează aproape două treimi din vînzările sale în Statele Unite.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb