"Wienerberger": Piaţa materialelor de construcţii ar putea să scadă în România şi Bulgaria

F.A.
Ziarul BURSA #Companii #Construcţii / 23 iunie 2011

Compania a avut o pierdere de 45,1 milioane de euro în primul trimestru.

Compania a avut o pierdere de 45,1 milioane de euro în primul trimestru.

Producătorul austriac de materiale de construcţii Wienerberger avertizează că pieţele din România şi Bulgaria ar putea să scadă, însă compania se aşteaptă la profit pentru acest an, susţinut de operaţiunile din Europa de Vest, a declarat directorul financiar Willy Van Riet, citat de Reuters, anunţă Mediafax.

Chiar dacă afacerile din trimes-trul al doilea merg bine, pieţele din Statele Unite, Româ-nia şi Bulgaria continuă să rămână dificile, a spus Willy Van Riet. În timp ce piaţa din SUA va stagna, România şi Bulgaria ar putea înregistra scăderi, a afirmat directorul la o întâlnire cu jurnaliştii.

Totuşi, Van Riet este "aproape sigur" că Wienerberger, cel mai mare producător de cărămizi din lume, va înregistra profit în acest an, rezultatul urmând să fie susţinut de afacerile solide din statele din Europa de Vest, precum Germania, Franţa şi Belgia.

Wienerberger depinde aproape în totalitate de piaţa construcţiilor rezidenţiale şi a ratat efectul pozitiv al majorării cheltuielilor guvernelor pentru proiecte de infrastructură.

Compania a avut o pierdere de 45,1 milioane de euro în primul trimestru, comparativ cu un rezulat negativ de 69 de milioane de euro în primele trei luni ale anului trecut.

Producătorul austriac de cărămizi a atras, miercuri, 100 de milioane de euro printr-o emisiune de obligaţiuni. Acţiunile grupului au pierdut peste 8% faţă de începutul anului, evoluţie mai slabă decât sectorul european de construcţii, al cărui indice a avut un declin de 2,6%.

Wienerberger operează în Româ-nia din anul 1998 şi deţine, prin compania Wienerberger - Sis-teme de Cărămizi, trei fabrici, la Gura Ocniţei (Dâmboviţa), la Sibiu şi la Triţenii de Jos (Cluj). La Sibiu sunt produse şi ţigle din beton şi ceramică pentru acoperişuri, prin alte două companii la care grupul deţine participaţii, Bramac şi Tondach.

Totodată, grupul austriac este prezent în România prin firma Semmelrock, specializată în producţia de pavele din beton, care a deschis în 2006 o unitate de producţie la Bolintin-Vale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb