"Wienerberger" va prelua o fabrică de materiale de construcţii din ţara noastră

(V.R.)
Ziarul BURSA #Companii / 2 august 2018

"Wienerberger" va prelua o fabrică de materiale de construcţii din ţara noastră

Grupul austriac "Wienerberger" AG se pregăteşte să cumpere o fabrică de materiale de construcţii din nord-vestul ţării noastre, la graniţa cu Ungaria, în condiţiile în care îşi extinde afacerile din sectorul pavajelor din beton.

Grupul a informat, ieri, că îşi lărgeşte acoperirea geografică în regiune prin investiţii strategice, însă nu a precizat ce fabrică va prelua în România.

Potrivit unui comunicat de presă, "Wienerberger" îşi creşte capacitatea de producţie pe pieţele cu cerere în creştere. Heimo Scheuch, directorul executiv al "Wienerberger", a declarat: "Activitatea noastră de pe piaţa pavajelor de beton a înregistrat o dezvoltare extrem de satisfăcătoare în ultimele luni. După ce am renunţat la activităţile noastre din Aus­tria, ne-am concentrat pe deplin pe afacerea profitabilă de pe pieţele în creştere din Europa de Est. Ne consolidăm potenţialul de creştere în zonă prin investiţii selective şi prin întărirea poziţiei noastre de furnizor lider în regiune".

Luna trecută, "Wienerberger" a anunţat că renunţă la achiziţia planificată a producătorului român de cărămizi "Brikston" şi şi-a retras cererea depusă în acest sens la autoritatea de concurenţă. Atunci, Heimo Scheuch a afirmat: "Scopul nostru este să ne consolidăm platformele industriale şi să accelerăm creşterea companiei. Suntem foarte bine poziţionaţi în Româ­nia şi vedem în portofoliul pe care îl avem în prezent oportunităţi atractive de dezvoltare. Prin urmare, ne concentrăm pe extinderea platformelor existente, prin proiecte de creştere organică. De asemenea, nu exclud posibilitataea diversificării în viitor a portofoliului nostru local cu alte materiale de construcţii".

În luna mai, Consiliul Concurenţei a anunţat declanşarea unei investigaţii privind tranzacţia prin care "Wienerberger Sisteme de Cărămizi" SRL urma să preia "Brikston Construction Solutions" SA, în vederea evaluării efectelor acesteia pe piaţa producerii şi comercializării de cărămizi şi blocuri ceramice din România.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb