Wines of Romania prezintă vinurile româneşti într-o degustare la Mundus Vini, Germania

S.B.
Companii / 30 august 2022

Wines of Romania prezintă vinurile româneşti într-o degustare la Mundus Vini, Germania

La iniţiativa Wines of Romania, cinci producători de vin din România participă la cea de-a 31-a ediţie Mundus Vini, una dintre cele mai importante competiţii de vinuri din lume, ce va avea loc în perioada 1 - 4 septembrie 2022 în oraşul Neustdat, Germania.

Domeniile Avereşti, Crama SERVE, Vintruvian Estates (Via Viticola şi Domeniile Prince Matei), Crama Gramofon şi Crama Jidvei îşi vor prezenta vinurile în cadrul unui eveniment dedicat exclusiv ţării noastre care include un Masterclass introductiv susţinut de Marinela Ardelean, fondator Wines of Romania, urmat de degustarea unor vinuri de top, din soiuri româneşti şi internaţionale.

Pentru prima oară în istoria competiţiei mondiale Mundus Vini, vinurile româneşti vor fi prezentate, jurizate şi apreciate în cadrul unui eveniment de amploare dedicat ţării noastre. Astfel, în 3 septembrie 2022, producătorii români propun participanţilor la degustare o selecţie atentă şi reprezentativă de vinuri, în care accentul va fi pus atât pe soiurile autohtone - Fetească neagră, Busuioacă de Bohotin, Zghihară de Huşi, Tămâioasă românească, Fetească albă, Fetească regală - cât şi pe soiuri internaţionale ce s-au acomodat foarte bine în podgoriile noastre şi din care se obţin vinuri de excepţie.

Momentul dedicat României în cadrul concursului mondial Mundus Vini reprezintă o iniţiativă Wines of România. WOR este un univers digital dedicat vinurilor româneşti, iubitorilor de vin, cumpărătorilor, producătorilor şi investitorilor, care îşi propune să răspundă atât exigenţelor iubitorilor de vin, cât şi necesităţilor producătorilor, venind în întâmpinarea interesului exponenţial manifestat de importatori, distribuitori, critici de vin şi somelieri. Partenerul strategic pentru Wines of Romania este Carrefour România prin Deschidem Vinul Românesc, program naţional pe termen lung, a cărui misiune este sprijinirea industriei vinului românesc.

"Suntem convinşi că aceasta este o ocazie unică a producătorilor din România de a vorbi în faţa unora dintre cei mai importanţi specialişti internaţionali despre valenţele şi potenţialul vinurilor noastre. Vinul vorbeşte despre locuri, oameni, tradiţie, istorie, iar noi avem datoria de a-l arăta şi a-l lăsa să vorbească în faţa lumii. Acest eveniment este o invitaţie adresată nu doar celor care vor participa la degustare, ci tuturor acelora care, prin acest demers, au ocazia să afle mai multe despre noi. Preocuparea mea constantă în ultimii ani a fost aceea de a face cunoscut vinul românesc în lume. Acum, Wines of Romania, împreună cu Carrefour şi cu cei cinci producători parteneri, au ocazia de a vorbi despre ce înseamnă astăzi vinul românesc, despre drumul pe care l-a parcurs spre recunoaşterea mondială, dar şi despre provocările pe care le presupune tranziţia către producerea de vinuri de calitate, după decenii întregi în care producţia a fost orientată către volume cât mai mari. Prin participarea la Mundus Vini, dorim să stabilim un reper pentru nivelul de excelenţă în prezentarea vinurilor româneşti", a declarat Marinela Ardelean, fondator Wines of Romania.

"La ultimele ediţii ale Mundus Vini, vinurile româneşti au demonstrat o creştere în calitate. Personal, găsesc interesantă această creştere corelată cu diversitatea manifestată în filosofia producerii vinurilor. Cu ocazia prezentării organizate anul acesta de Wines of Romania, experţi din lumea întreagă vor avea ocazia să guste aceste vinuri nu doar în orb, aşa cum se întâmplă în concurs, ci însoţite de detalii şi de interacţiunea personală cu reprezentanţii cramelor. Din degustările precedente de la Mundus Vini, cei mai mulţi dintre ei sunt deja familiarizaţi cu calitatea vinurilor româneşti, dar fiind vorba de degustări în orb, nu puteau asocia până acum (gustul) cu un anumit vin sau producător. Aştept cu nerăbdare această seară fantastică, în care producătorii au şansa de a-şi prezenta cele mai bune vinuri, iar experţii noştri au şansa de a câştiga experienţă şi cunoştinţe aprofundate, cu sprijinul Wines of Romania." spune Christian Wolf, Director Degustări Mundus Vini.

Mundus Vini, unul dintre cele mai mari şi importante concursuri de vin de nivel mondial, reuneşte an de an peste 11.000 de vinuri din întreaga lume, din cele mai importante regiuni viticole. Vinurile celei de-a 31-a ediţiii Mundus Vini vor fi degustate şi notate de un juriu format din 139 experţi din 36 de ţări - importatori, oenologi, somelieri, producători de vin, jurnalişti.

Vinurile producătorilor din România sunt premiate de mai mulţi ani la această competiţie prestigioasă, lucru care atestă atât calitatea acestora, cât şi faptul că eforturile producătorilor români din ultimii ani au început să-şi arate roadele. Organizarea în premieră, în istoria de 31 de ediţii a Mundus Vini, a unui eveniment dedicat în exclusivitate României, în prezenţa atâtor specialişti reputaţi ai domeniului, este un prim pas către obiectivul declarat al Wines of Romania: "Ducem vinul românesc în lume, pe locul binemeritat!"

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb