WOLFGANG SCHAEUBLE: "Turcia acţionează ca fosta Germanie de Est comunistă"

Gabriel Tănase
Internaţional / 22 iulie 2017

Wolfgang Schaeuble (Sursa foto: captură Youtube)

Wolfgang Schaeuble (Sursa foto: captură Youtube)

Ministrul de finanţe german, Wolfgang Schaeuble, a comparat Turcia cu fosta Germanie de Est comunistă şi a declarat că Berlinul trebuie să le spună germanilor care călătoresc în Turcia că merg pe propriul risc, potrivit cotidianului Bild, citat de agenţia Reuters.

Joi, ministrul de externe al Germaniei, Sigmar Gabriel, le-a recomandat germanilor să dea dovadă de precauţie dacă merg în călătorie în Turcia. El a ameninţat cu măsuri despre care analiştii spun că ar afecta investiţiile germane în Turcia, aliat în cadrul NATO, după ce autorităţile turce au reţinut activişti pentru drepturile omului. Arestările survin în cadrul unor măsuri mai largi de represiune pe cuprinsul Turciei ca urmare a tentativei de puci din iulie 2016 eşuate, notează Reuters.

''Dacă Turcia nu încetează acest mic joc, atunci trebuie să le spunem oamenilor: «Călătoriţi în Turcia pe propriul risc, nu vă putem garanta nimic altceva»'', a declarat ieri Wolfgang Schaeuble pentru Bild, potrivit Agerpres.

Schaeuble a comparat Turcia cu fosta Republică Democrată Germană (Germania de Est, RDG): ''Turcia procedează acum la arestări arbitrare şi nu mai respectă standarde consulare minime. Acest fapt îmi aminteşte de felul cum era în RDG''.

Potrivit lui Schaeuble, cei care călătoreau în fosta Germanie de Est, înainte ca ea să se desfiinţeze în 1990, erau conştienţi de faptul că, ''dacă ţi se întâmplă ceva, nimeni nu te poate ajuta''.

Potrivit unui sondaj publicat de revista germană Focus, marea majoritate a germanilor (77%) sunt în favoarea sistării negocierilor de aderare a Turciei la Uniunea Europeană şi doar 16% vor ca negocierile să continue.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb