WORK TREND INDEX 2023:  82% dintre liderii de afaceri spun că angajaţii vor avea nevoie de noi competenţe digitale în sfera inteligenţei artificiale

F.D.
Companii / 10 mai 2023

82% dintre liderii de afaceri spun că angajaţii vor avea nevoie de noi competenţe digitale în sfera inteligenţei artificiale

Microsoft a publicat noi date în ediţia de anul acesta a raportului Work Trend Index: "Will AI Fix Work?" - un studiu care arată că ritmul de lucru a accelerat mai mult decât pot oamenii să ţină pasul şi are impact asupra inovaţiei. Potrivit cercetării, soluţiile moderne de inteligenţă artificială vor uşura munca, iar organizaţiile care le vor integra rapid vor vedea creşteri atât în ceea ce priveşte productivitatea, cât mai ales creativitatea, potrivit unui comunicat de presă remis Redacţiei.

"Soluţiile moderne de inteligenţă artificială ne vor ajuta să reducem efortul depus pentru realizarea sarcinilor noastre de lucru şi să fim mai creativi", declară Satya Nadella, preşedinte şi CEO al Microsoft. "Există o oportunitate enormă, iar instrumentele bazate pe AI pot să contribuie la reducerea datoriei digitale, încurajând angajaţii să îşi formeze sau să îşi îmbogăţească aptitudinile în materie de inteligenţă artificială".

Work Trend Index scoate în evidenţă trei concluzii importante pentru liderii de afaceri care vor să integreze soluţiile de inteligenţă artificială în organizaţiile lor:

Datoria digitală afectează inovaţia - cu toţii avem datorii digitale: volumul de date, e-mailuri şi mesaje ne-au depăşit capacitatea de a le procesa. Putem comunica într-un mod mai eficient, şi este nevoie să facem asta, cu atât mai mult cu cât timpul petrecut pentru a gestiona această datorie digitală poate fi folosit pentru a face munca mai creativă. 64% dintre angajaţi nu au suficient timp şi energie pentru a-şi duce sarcinile de lucru la bun sfârşit, fiind de 3,5 ori mai predispuşi să aibă dificultăţi în a fi inovatori sau a gândi strategic. În acelaşi timp, raportul arată că utilizatorii Microsoft 365 petrec în medie 57% din timp comunicând şi doar 43% din timp creând,aâ arată sursa citată.

Există un nou raport între angajaţi şi AI - pentru angajaţi, reducerea volumului de muncă este mai importantă decât temerile legate de pierderea locului de muncă, iar managerii vor ca instrumentele de inteligenţă artificială să vină în sprijinul angajaţilor, nu să îi înlocuiască. 49% dintre oameni se arată îngrijoraţi de faptul că soluţiile de inteligenţă artificială îi vor înlocui, dar, în acelaşi timp, 70% dintre ei ar utiliza aceste instrumente pentru a-şi uşura munca. De fapt, liderii de afaceri sunt de 2 ori mai dornici să integreze soluţii de inteligenţă artificială pentru a spori productivitatea angajaţilor, mai degrabă decât pentru a reduce numărul lor.

Fiecare angajat are nevoie de competenţe din sfera AI - fiecare angajat, nu doar experţii în domeniul inteligenţei artificiale, va avea nevoie de noi competenţe de bază, pentru a-şi putea desfăşura activitatea zilnică. 82% dintre liderii de afaceri anticipează că angajaţii vor avea nevoie de noi competenţe în era AI. De asemenea, din martie 2023, în SUA, anunţurile pentru locuri de muncă publicate pe LinkedIn care menţionează GPT au crescut cu 79% de la an la an. Acest nou set de competenţe digitale necesare, centrat pe inteligenţa artificială, va avea un efect de undă şi va fi inclus în orice, de la CV-uri la anunţurile de locuri de muncă.

Microsoft extinde accesul la versiunea de preview a Microsoft 365 Copilot şi aduce noi funcţii

La începutul acestui an, a fost lansat Microsoft 365 Copilot, care aduce noi funcţii de inteligenţă artificială în aplicaţiile pe care milioane de oameni le folosesc zilnic: Microsoft Word, Excel, PowerPoint, Outlook, Microsoft Teams şi multe altele. Pe 9 mai, Microsoft a anunţat că extinde accesul la versiunea de preview a Microsoft 365 Copilot şi că vor exista noi funcţii, se mai arată în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb