WSJ: Angajaţii de pe Wall Street ar putea primi beneficii record anul acesta

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Internaţional / 15 octombrie 2009

Potrivit analizei WSJ, "Citigroup" va plăti compensaţii de circa 22 de miliarde de dolari anul acesta, în scădere cu 32% faţă de anul trecut; "Bank of America" - de aproape 30 de miliarde dolari (+64%), iar "Morgan Stanley" - de circa 16 miliarde (+ 33%).

Potrivit analizei WSJ, "Citigroup" va plăti compensaţii de circa 22 de miliarde de dolari anul acesta, în scădere cu 32% faţă de anul trecut; "Bank of America" - de aproape 30 de miliarde dolari (+64%), iar "Morgan Stanley" - de circa 16 miliarde (+ 33%).

Angajaţii marilor bănci şi firme de brokeraj de pe Wall Street vor primi, în acest an, compensaţii şi beneficii totale în valoare de 140 de miliarde de dolari, potrivit unei analize realizate de Wall Street Journal, pe baza declaraţiilor reprezentanţilor SEC şi a estimărilor de venit pentru perioada care a rămas până la finele lui 2009.

Conform WSJ, este posibil ca în acest an angajaţii celor mai mari 23 de bănci de investiţii, fonduri speculative, firme de administrare a activelor şi traderii de materii prime din SUA să câştige cu 20% mai mult decât anul trecut. În 2008, aceste firme au plătit compensaţii şi beneficii totale în valoare de 117 miliarde de dolari, în scădere faţă de nivelul record de 130 miliarde de dolari aferent anului 2007.

Analiza Wall Street Journal include, printre altele, băncile "JPMorgan Chase & Co.", "Bank of America" Corp., "Citigroup" Inc., precum şi firmele de brokeraj "Goldman Sachs Group" Inc. şi "Morgan Stanley".

Publicaţia americană susţine că recompensele de care beneficiază angajaţii firmelor de pe Wall Street sunt pe cale să revină şi chiar să depăşească nivelurile record înregis-trate în perioada de boom, în pofida criticilor opiniei publice faţă de plăţile de care beneficiază directorii companiilor, şi a atenţiei acordate de organismele de reglementare.

În medie, un angajat de la marile firme de pe Wall Street va câştiga, în acest an, 143.400 de dolari, în creştere cu aproape 2.000 de dolari faţă de nivelul de vârf înregistrat în 2007, susţine WSJ. În cazul angajaţilor de la "Goldman Sachs", aceştia vor câştiga, în medie, 743.000 de dolari în 2009, dublu faţă de anul trecut (364.000 dolari) şi cu 12% mai mult faţă de 2007 (622.000 dolari), potrivit estimărilor WSJ.

Pierderile masive provocate de investiţiile riscante pe piaţa subprime au distrus o parte din cele mai vechi firme de pe piaţa financiară americană şi au intensificat recesiunea care a costat milioane de locuri de muncă, punând atât băncile, cât şi organis-mele de reglementare în atenţia opiniei publice.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb