XTB lansează în România planurile de investiţii

V.S.
Piaţa de Capital / 13 septembrie 2023

XTB lansează în România planurile de investiţii

XTB lansează în România Planurile de Investiţii, pe baza cărora poate fi alcătuit un portofoliu diversificat, aliniat obiectivelor individuale, conform comunicatului remis redacţiei.

Potrivit sursei citate, planurile de investiţii reprezintă prima versiune a unui produs menit să evolueze alături de tendinţele pieţei şi de cererile utilizatorilor.

Omar Arnaout, CEO al XTB, a declarat că: "După acţiunile fracţionate am decis să lansăm noul produs de investiţii pasive, în premieră în România, şi să oferim clienţilor noştri acces exclusiv la Planurile de Investiţii. Modelul de lansare eşalonată, care este adoptat pe scară largă în rândul companiilor fintech, permite echipelor noastre să pună la punct detaliile înainte de o lansare mai amplă, să reducă timpul de punere pe piaţă a produsului şi, în final, să ne consolideze avantajul competitiv. Este posibil să aplicăm această abordare şi pentru lansarea altor produse".

Sursa arată că mulţi clienţi din România cumpără ETF-uri, în august 2023 ajungând la 58%.

Aceste instrumente oferă multe avantaje: costuri mici, lichiditate foarte mare, diversificare, siguranţa dată de administratorii fondurilor tranzacţionate la bursă sau natura pasivă a investiţiei, care permit portofoliului să lucreze singur.

Irina Cristescu, director general al XTB România, a declarat că: "Toate datele noastre dovedesc în mod clar că ETF-urile sunt populare în România. Întrucât Planurile de Investiţii fac investiţiile pasive şi mai simple, şi mai intuitive, acestea pot fi un impuls suplimentar pentru această clasă de active. Ne-am asumat să perfecţionăm şi să extindem acest produs. În curând, plăţile recurente vor facilita investiţiile pe termen lung, permiţând clienţilor să lucreze fără efort pentru a-şi atinge obiectivele în funcţie de profilul lor de risc şi de orizontul preferat. Pe măsură ce se vor implementa îmbunătăţiri, clienţii vor fi informaţi cu promptitudine".

În comunicat se mai arată faptul că participanţii pot stabili ce procent din suma alocată să fie repartizat fiecărui ETF din plan, fără să fie nevoiţi să acorde atenţie fiecărui instrument în parte.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb