YLVA JOHANSSON: "Croaţia garantează protejearea frontierelor externe ale UE şi drepturile migranţilor"

G.B
Internaţional / 2 iunie 2021

"Croaţia garantează protejearea frontierelor externe ale UE şi drepturile migranţilor"

Croaţia garantează că protejează frontierele externe ale Uniunii Europene şi drepturile omului în cazul migranţilor, a declarat astăzi comisarul european pentru afaceri interne Ylva Johansson, referitor la posibila intrare a acestei ţări în spaţiul Schengen, informează HINA, citată de Agerpres.

Comisia Europeană a prezentat astăzi o strategie pentru consolidarea frontierelor externe ale spaţiului Schengen şi pentru evitarea controalelor introduse de mai multe ţări în interiorul acestei zone de liberă circulaţie începând din 2015 şi accentuate de pandemie şi i-a solicitat Consiliului să dea undă verde ''cât mai curând posibil'' aderării României, a Bulgariei şi a Croaţiei la Schengen.

''Cred că este foarte important ca toate ţările membre ale spaţiului Schengen şi UE să fie capabile să împiedice deplin intrările neautorizate pe teritoriul nostru respectând în acelaşi timp drepturile fundamentale'', a spus Johansson într-o conferinţă de presă.

Reprezentanta CE a adăugat că se aşteaptă ca angajamentul premierului croat Andrej Plenkovic privind protejarea frontierelor externe ale UE şi a drepturilor fundamentale să fie pus în practică.

La rândul său, vicepreşedintele CE pentru promovarea modului de viaţă european, Margaritis Schinas, a spus că extinderea spaţiului Schengen prin admiterea Croaţiei, a Bulgariei şi a României este o prioritate pentru executivul comunitar, dar a precizat că decizia nu mai depinde de Comisia Europeană.

Comisia consideră că aderarea celor trei ţări la Schengen nu constituie doar o aşteptare justificată a acestora, ci este şi în interesul securităţii mai extinse a întregii Uniuni Europene întrucât ele vor putea utiliza integral instrumentele disponibile, precum interoperabilitatea sistemelor informaţionale pentru înregistrarea intrărilor şi a ieşirilor din Schengen.

În plus, aderarea celor trei ţări la spaţiul european de liberă circulaţie este esenţială şi pentru consolidarea încrederii reciproce în spaţiul Schengen, a subliniat executivul UE.

Spaţiul Schengen reuneşte 26 de ţări cu un total de 420 de milioane de locuitori, dintre care 22 de state membre ale UE şi patru state asociate (Norvegia, Islanda, Elveţia şi Liechtenstein).

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb