YouTube blochează canalul Duma TV al camerei inferioare a Parlamentului rus

G.U.
Internaţional / 9 aprilie 2022

YouTube blochează canalul Duma TV al camerei inferioare a Parlamentului rus

YouTube a blocat televiziunea Duma TV care transmite din camera inferioară a Parlamentului rus, decizie care a atras un răspuns indignat din partea oficialilor ruşi, care au spus că cel mai popular serviciu de streaming din lume (difuzare video) s-ar putea confrunta cu restricţii ca măsură de retorsiune, relatează Reuters, conform News.ro.

Un mesaj postat astăzi pe YouTube preciza că Duma TV a fost "închis pentru o încălcare a termenilor şi condiţiilor YouTube".

YouTube, deţinut de Alphabet Inc's, a fost supus presiunii din partea Roskomnadzor, autoritatea de reglementare în domeniul mass-media, iar oficialii au răspuns rapid.

"Din câte se pare, YouTube şi-a semnat singur mandatul. Salvaţi conţinut, transferaţi-l pe platformele ruseşti. Şi, grăbiţi-vă", a declarat purtătoarea de cuvânt a Ministerului Afacerilor de Externe al Rusiei, Maria Zakharova, prin Telegram.

Roskomnadzor a precizat că a cerut Google să restabilească imediat accesul la canalul Duma.

"Compania americană de IT aderă la o poziţie pronunţată anti-rusă în războiul informaţional declanşat de Occident împotriva ţării noastre", a comunicat Roskomnadzor.

Google nu a răspuns imediat la o solicitare de comentarii din partea Reuters.

Vyacheslav Volodin, purtătorul de cuvânt al Dumei, a afirmat că demersul YouTube este o dovadă suplimentară a încălcării drepturilor şi libertăţilor de către Washington.

"SUA doresc să obţină un monopol în promovarea informaţiilor. Nu putem lăsa să se întâmple acest lucru", a transmis Volodin pe Telegram.

Rusia a restricţionat deja accesul la Twitter, Facebook şi Instagram, de când a trimis mii de trupe în Ucraina pe 24 februarie.

Rusia a încercat anterior să interzică aplicaţia de mesagerie Telegram, folosită acum pe scară largă de oficiali, dar a ridicat interdicţia la jumătatea anului 2020.

Unele canale mass-media din Rusia au considerat mişcarea ca pe o capitulare, dar Roskomnadzor a menţionat că a acţionat în aşa manieră, deoarece fondatorul rus al aplicaţiei, Pavel Durov, era pregătit să coopereze în combaterea terorismului şi a extremismului pe platformă.

Opinia Cititorului ( 8 )

  1. Youtube ar trebui sa se confrunte cu boicot masiv pentru incalcarea flagranta a libertatii de exprimare si a dreptului oamenilor liberi la informatie. Nimic nu poate inlatura caracterul hidos, meschin al unui act de cenzura. Ca si in comunism, minciuna are picioare scurte, oamenii depasesc starea de confuzie initiala si isi dau seama cine minte si cine nu.

    Nu mai folositi google nici chiar pentru cautari. Folositi brave search care va asigura confidentialitatea si nu va urmareste activitatea cu cookies. Folositi swisscows daca vreti si protectie pentru materiale nepotrivite familiei.

    1. Nu mai folosesc Google si, in general, boicotez orice fel de corporpatie americana (vestica) cu apucaturi din astea, fasciste, pumnu'n gura.. din astea...

      Ca sa vezi pentru ce sunt mujicii pe internet...pe site-uri cu "materiale nepotrivite familiei":-)...asta e nivelul lor de cultura

      Materiale nepotrivite familiei adica LGBT si orice cultura satanist-progresista care ne explica ca nu exista Dumnezeu ci o echipa de specialisti care stiu ei ce e mai bine pentru oameni.

      Du-te bai si vezi ce propune swisscows si apoi vorbeste. Este family friendly si evita indexarea site-urilor nerecomandate minorilor.

    ...

    Folositi Yandex, nu google.

    Emigrati in Rusia, nu in UE/USA. 

    Economisiti in ruble, nu in dolari/euro.

    Sofati Lada, nu Mercedes/Chrysler. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb