"Zarea" Bucureşti vrea să îşi facă societate nouă cu terenuri de la MApN

Ştefania Ciocîrlan
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 10 iulie 2009

"Zarea" Bucureşti vrea să îşi facă societate nouă cu terenuri de la MApN

Acţionarii producătorului de vinuri "Zarea" Bucureşti (simbol ZARE pe piaţa Rasdaq) au aprobat, de principiu, desprinderea şi transferarea unei părţi din patrimoniul societăţii, reprezentând un teren de aproximativ 140.000 de metri pătraţi deţinuţi în localitatea Chitila către "Fort Chitila", o societate ce va fi constituită în perioada următoare. În schimb, acţionarii "Zarea" urmează să primească un număr proporţional de acţiuni emise de societatea nou înfiinţată.

"Directoratul va angaja o societate care va evalua terenurile deţinute de companie în Chitila, după care va face Proiectul de Desprindere şi vom lua o decizie finală asupra lui", a declarat, pentru ziarul Bursa, Dumitru Toşa, directorul general al societăţii.

Cei 140.000 de metri pătraţi au fost cedaţi societăţii, la mijlocul anilor "60, de către Ministerul Apărării Naţionale de atunci, fiind vorba, în cea mai mare parte, de clădiri subterane. În prezent, societatea a închiriat aceste clădiri unor companii producătoare de mobilă şi ceară, ne-a spus domnul Toşa. Decizia de a constitui o societate căreia să îi fie transferate aceste clădiri a survenit ca urmare a dorinţei conducerii de a separa clar activitatea de producţie de vinuri de cea de exploatare a imobilelor deţinute.

"Vrem să separăm clar activitatea de producţie de vin de cea de închiriere", a precizat directorul general al societăţii, adăugând, că, deocamdată, nu s-a gândit să vândă facilităţile din Chitila, deşi nu exclude, în totalitate, această posibilitate.

"Orice este posibil, dar, deocamdată, nu ne gândim să vindem. Focusul nostru este pe producţia de vin, însă, dacă se va ivi un potenţial cumpărător, există posibilitatea să analizăm şi această opţiune", a menţionat domnul Toşa.

Tot în Adunarea Generală de marţi, acţionarii au aprobat exproprierea pentru utilitate publică a unui teren de 2.095 de metri pătraţi situat în Bucureştii Noi, pentru care vor primi de la stat aproximativ 3,5 milioane de lei. Suma reprezintă despăgubirile acordate societăţii de "Metrorex", în calitate de expropriator, pentru imobilul ridicat pe terenul ce va reveni statului.

Acţionarii companiei au mai decis că societatea nu va contesta suma propusă cu titlu de despăgubire de către stat şi nici nu va formula o întâmpinare la Notificarea trimisă de Metrorex, se mai arată în comunicat.

Anul trecut, "Zarea" Bucureşti a înregistrat pierderi de 8,27 milioane de lei, în condiţiile unei cifre de afaceri de 18,45 milioane de lei. Compania are o valoare de piaţă de 44,8 milioane de lei, potrivit preţului mediu de 0,47 lei/acţiune, înregistrat la începutul lunii iulie. "Ambra" SA controlează puţin peste 51% din companie, în timp ce societatea cu răspundere limitată "Karom Trading Import- Export" are o participaţie de 36,12%.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb