Zeci de bolnavi, condamnaţi pentru fapte penale, confirmaţi cu COVID-19

ANA FELEA
Miscellanea / 20 octombrie 2020

Zeci de bolnavi, condamnaţi pentru fapte penale, confirmaţi cu COVID-19

Cel mai mare spital de psihiatrie şi pentru măsuri de siguranţă din ţară devine pentru a doua oară de la debutul pandemiei focar de coronavirus. Zeci de persoane din secţia Ojasca, bolnavi şi cadre medicale, au fost confirmate cu COVID-19. Virusul s-a transmis destul de rapid astfel că în doar trei zile de la diagnosticarea primului caz, numărul total al infectărilor a depăşit 50 de persoane.

Alerta s-a dat vineri seara, când, la testele făcute la spitalul Săpoca, 32 de persoane au ieşit pozitiv la infecţia cu SARS-CoV-2. Iniţial au fost diagnosticaţi 29 de pacienţi şi 3 angajaţi.Sâmbătă, Direcţia de Sănătate Publică a declarat focar, iar situaţia părea destul de delicată. Asta pentru că, toţi pacienţii, internaţi în acelaşi pavilion, sunt persoane care au sărvârşit fapte penale pentru care au fost condamnaţi şi internaţi la Ojasca, fiind declaraţi fără discernământ. Cu alte cuvinte, bolnavii fiind sub incidenţa Codului Penal nu pot fi internaţi dîm spitale suport Covid decât în condiţii speciale, adică doar dacă satrea de sănătate de agravează şi atunci vor merge însoţiţi de instructori speciale, angajaţi ai secţi Ojasca. Din acest motiv, aceleaşi surse medicale au explicat pentru sansanews.ro că DSP urmează să facă o solicitare la CNCCI tocmai pentru ca aceşti bolnavi să fie trataţi pentru COVID-19 în secţia Ojasca. Acolo vor fi trimişi medici pneumologi pentru a face evaluarea acestor bolnavi.

Cum rezultatele acestor teste au ieşit în cursul serii de vineri, ancheta Direcţiei de Sănătate Publică este abia la început ceea ce înseamnă că deocamdată nu se ştie

În trei zile, numărul cazurilor aproape s-a dublat

Dacă la primele teste au ieşit pozitiv doar 32 de persoane, luni deja numărul cazurilor ajunsese la 51. Situaţia este destul de delicată, ţinând cont că virusul a fost depistat într-o secţie supraaglomerată, cu pacienţi internaţi în condiţii speciale. Secţia are 110 paturi însă aici sunt internaţi 140 de pacienţi

,, S-au luat măsuri epidemiologice necesare, respectiv izolarea pacienţilor pozitivi. Am procedat la stabilirea unir circuite clare. Pacienţii, de asemenea, au fost analizaţi din punct de vedere al analizelor de sânge, li s-au făcut radiografii; de aceea au circulat ambulanţele întrucât au fost aduşi din secţia exterioară de la Ojasca la secţia centrală unde avem şi serviciul de radiologie. Ulterior, rezultatele au fost trimise spre evaluare penru stabilirea tratamentului către un medic infecţionist, astfel încât la ora actuală pacienţii se află sub tratament. Focarul este monitorizat, a spus Gabriela Pîrîu, manager Săpoca.

Un bărbat internat la Săpoca, decedat de COVID-19

În timp ce focarul de la Ojasca, secţia exterioară a spitalului Săpoca, se extinde, virusul a fost depistat şi în Spitalul Săpoca. Aici totul a pornit de la un bărbat care a început să se simtă rău şi pe care , după analize, l-au declarat caz COVID-19. Din păcate, bărbatul avea şi alte afecţiuni , iar la câteva zile după infecţia cu SARS-cov-2 a decedat

,,S-a înregistrat şi un prim deces. Este vorba despre un pacient de 77 de ani tot Cod Penal a cărui simptomatologie sugestivă a debutat joi, 15 octombrie. Ulterior, tot joi, a fost izolat în compartimentul nostru destinat acestor pacienţi şi testat vineri, 16 octombrie. Rezultatul a sosit sâmbătă, 17 octombrie, după-amiază. Duminică a fost trimis la evaluare de specialitate, dar din păcate duminică noapte s-a constatat decesul. Pacientul avea şi alte comorbidităţi, ceea ce i-au agravat situaţia", a precizat pentru şansanews.ro managerul Spitalului de Psihiatrie şi pentru Măsuri de Siguranţă Săpoca, Gabriela Pîrîu.

Acolo au fost luate măsuri pentru ca virusul să nu se extindă şi în alte secţii din spitalul Săpoca.

"Imediat după apariţia primelor simptome, pacientul a fost dus în izolator, într-un salon tampon, singur în cameră. S-a dezinfectat salonul în care a stat. După confirmarea rezultatului, se face triaj epidemiologic riguros în rândul personalului, intensificarea măsurilor de curăţenie şi dezinfecţie, termometrizarea pacienţilor de 2 ori/zi, izolarea contacţilor directi şi testarea celor simptomatici, testarea personalului", au explicat autorităţile de sănătate publică din Buzău.

Nu este pentru prima data când coronavirusul este depistat în rândul bolnavilor de la Ojasca şi cei din spitalul Săpoca. Primul focar de la secţia Ojasca a fost declarat la jumătatea lunii iulie, când, iniţial, au fost diagnosticate acolo patru persoane. Ulterior focarul s-a extins.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb