ZECI DE MII DE VIZITATORI AU ADMIRAT SIGLA BURSEI, ÎN GOL BVB a fost partener la Bookfest, dar a ratat ocazia să se promoveze

ADINA ARDELEANU
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 3 iunie 2014

BVB a fost partener la Bookfest, dar a ratat ocazia să se promoveze

Bursa de Valori Bucureşti a fost partener la Târgul Internaţional de Carte Bookfest, însă nu a folosit ocazia să se promoveze în rândul celor câtorva zeci de mii de vizitatori, deşi este de notorietate că suferă din cauza lipsei de investitori.

Miercurea trecută, BVB a anunţat că susţine Bookfest, alături de două companii poloneze XTB şi Kredyt Inkaso, în contextul în care Polonia a fost ţara invitată de onoare a târgului.

Ludwik Sobolewski, directorul general al BVB, a explicat, atunci, că acest gest are legătură cu promovarea culturii. "Cultura este importantă pentru investiţii, pentru creşterea numărului de investitori", a spus domnia sa.

La evenimentul de miercuri, Ludwik Sobolewski nu a acceptat întrebări din partea presei, ca să explice care sunt metodele de promovare a BVB, la târgul de carte.

Se pare că nici nu ar fi avut ce să răspundă, întrucât Bursa nu şi-a trimis un reprezentant la standul pe care l-a închiriat la târg, lăsându-i doar pe cei de la brokerul forex XTB să se promoveze. Să nu uităm că XTB oferă investiţii pe pieţele străine.

În week-endul trecut, perioada cu cel mai mare aflux de vizitatori la Bookfest, la standul BVB nu existau materiale promoţionale ale Bursei sau vreo persoană care ar fi putut să dea detalii despre activitatea BVB.

La Adunarea Generală din aprilie, directorul general al BVB le-a spus acţionarilor că lucrează şi în week-end, însă acest lucru nu s-a confirmat cu ocazia Bookfest.

Reprezentanţii XTB prezenţi la târgul de carte ne-au explicat că BVB este prezentă doar ca partener. Aceştia au explicat că Bursa susţine cultura şi că târgul este foarte important pentru aceasta. Potrivit reprezentanţilor XTB de la Bookfest, BVB este prezentă la târg şi pentru că unul dintre parteneri este Institutul Polonez Bucureşti, iar domnul Sobolewski, CEO-ul BVB, este polonez.

Până acum, BVB nu a mai fost partener la Bookfest, deşi evenimentul este la ediţia a IX-a, astfel că explicaţia potrivit căreia susţinerea târgului de către Bursă are legătură cu naţionalitatea CEO-ului pare una foarte plauzibilă.

Ediţia de anul trecut a Salonului Internaţional de Carte Bookfest a avut aproximativ 95.000 de vizitatori.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. "Vin investitorii' gramada si nu mai este nevoie de prea multa promovare pentru ca o mare parte probabil se vor orienta pe ce cumpara CE-oul BVB care nu face parte din personalul BVB .

    Nu a fost sacrificat nimeni de la BVB sa stea la stand si sa imparta povesti de succes de la BVB pentru micii investitori care sunt protejati de toate institutiile de la ASF pana la FCI dar isi iau teapa la greu de la personaje gen spanu, laki si cu balta sau hotii a la tepinvest totul cu suportul institutiilor. 

    Ce carti de succes puteau fi la stand la concurenta cu multe best seller-uri si ce s-ar mai fi inghesuit investitorii atrasi de titlurile calde: tepinvest- cum sa rostogolesti 2 ani o decontare si sa golesti toate conturile clientilor sub nasul ASF,DC, si BVB , 

    Cum sa preiei ca admnistrator toate sifurile cu bani imprumutati de la ele, controland 14% din actiuni, cum sa controlezi o societate listata prin CA fara sa faci OPC obligatorie si cate , cate alte titluri cu fictiune batute la greu de realitatea din paiata de capital din rOMANIA.  

    Poate la anul , dupa ce se restructureaza ASF ca salariile probabil se vor reduce dupa vacanta de vara ! 

    Succes !

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb