Zelenski denunţă teroarea rusă, după noi atacuri în regiunea Zaporojie

V.G.
Internaţional / 23 noiembrie 2022

Zelenski denunţă teroarea rusă, după noi atacuri în regiunea Zaporojie

Cel puţin trei civili, printre care un nou-născut, au fost ucişi astăzi dimineaţă după noi atacuri ruse în Ucraina prin care, potrivit preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski, Moscova vrea să răspândească teroarea, informează AFP, potrivit Agerpres.

"Duşmanul a decis încă o dată să încerce să obţină prin teroare şi ucidere de oameni ceea ce nu a putut obţine în nouă luni de invazie în Ucraina", a declarat Zelenski pe Telegram, promiţând că Rusia "va fi trasă la răspundere pentru tot răul pe care l-a cauzat ţării noastre".

Cu puţin timp înainte de aceasta, serviciile de urgenţă ucrainene au anunţat moartea unui nou-născut în urma unui atac rus asupra unei maternităţi, în regiunea Zaporojie din sudul Ucrainei.

"În noaptea de 23 noiembrie, în oraşul Vilniansk din regiunea Zaporojie, o clădire de două etaje ce adăpostea o maternitate a fost distrusă de un atac cu rachete", a anunţat serviciul de stat pentru situaţii de urgenţă pe Telegram.

Acest atac o lovit secţia de maternitate a spitalului local, unde se afla o femeie, bebeluşul său şi un medic. În urma acestui atac, un bebeluş născut în 2022 a murit, a precizat serviciul pentru situaţii de urgenţă, subliniind că mama acestuia şi medicul au putut fi salvaţi de sub dărâmături.

Femeia a fost rănită, a precizat astăzi pe Telegram preşedintele Zelenski. "Statul terorist (Rusia) continuă să ducă război împotriva civililor", a declarat Zelenski.

Serviciul pentru situaţii de urgenţă a publicat o înregistrare video în care pot fi văzuţi membri ai echipelor de salvare încercând să scoată un bărbat pe jumătate blocat în moloz. Potrivit primelor informaţii disponibile, nicio o altă persoană nu se mai află sub dărâmături.

Micul oraş Vilniansk este situat la 45 de kilometri de linia frontului, în nordul regiunii Zaporojie, al cărei sud este ocupat în cea mai mare parte de trupele ruse, după ce Moscova a anunţat anexarea teritoriului la sfârşitul lui septembrie. Pe 17 noiembrie, un atac rus a distrus aici un imobil, ucigând zece persoane, dintre care trei copii.

În regiunea Harkov (nord-est), un alt bombardament rus a ucis miercuri dimineaţa două persoane, o femeie de 55 de ani şi un bărbat de 68 de ani, a anunţat guvernatorul regional Oleg Sinegubov pe Telegram. O persoană a fost spitalizată şi o alta a primit îngrijiri la faţa locului, a precizat guvernatorul, potrivit căruia bombardamentul a lovit un imobil rezidenţial şi un spital.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a anunţat luni că a înregistrat peste 700 de atacuri împotriva unor clădiri din domeniul sănătăţii de la declanşarea invaziei ruse în februarie, ceea ce constituţie, potrivit organizaţiei, "o încălcare manifestă" a dreptului internaţional umanitar.

OMS a mai atenţionat că iarna aceasta va fi una extrem de grea pentru milioane de ucraineni, după o serie de lovituri ruse devastatoare asupra infrastructurilor energetice ale acestei ţări care cufundă regulat Ucraina în beznă şi în frig.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. Ukraina este stat terorist...? Nu mai trimiteti arme Ukrainei.... Ukraina este un pericol pentru UE....

    1. Ucrainienii isi apara tara...

    Dar ce-ai fi vrut circare? Sa va mangaie rusii pe crestet dupa actiunile voastre teroriste si de sabotaj, din Crimeea si Belgorod? Partea groaznica pt ucrainienii de rand este ca, tu esti cu circul, iar ei cu frigul, foametea, intunericul, ruinele si moartea!

    1. Dar ce-ai fi vrut troale? Sa le dea tara pe tava in 3 zile ca rusnacii asa vor?

      "troale"?? Probabil ca, de la niste oale sparte in cap ti se trage!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb