Zelenski i-a cerut lui Xi Jinping ajutorul în dosarul copiilor ucraineni deportaţi

D.T.
Internaţional / 29 aprilie 2023

Zelenski i-a cerut lui Xi Jinping ajutorul în dosarul copiilor ucraineni deportaţi

Preşedintlee ucrainean Volodimir Zelenski a anunţat ieri că i-a cerut omologului său chinez Xi Jinping ajutorul în dosarul - în care Curtea Penală Internţaională (CPI) a emis un mandat de arestare pe numele preşedintelui rus Vladimir Putin - întoarcerii copiilor ucraineni "deportaţi" de Rusia, al căror numnăr este evaluat în mod oficial la cel puţin 20.000 de către Kiev, potrivit News.ro.

"M-am adresat cu această cerere preşedintelui chinez în cursul convorbirii telefonice de miercuri", a anunţat într-o conferinţă de presă, la Kiev, Volodimir Zelenski.

"Trebuie să angajăm (...) diverse ţări pentru ca să exercite presiuni asupra agresorului şi teroristului rus, care ne-a răpit atât de mulţi copii", a denunţat el.

"Este într-adevăr dificul de făcut", a apreciat Zelenski în faţa jurnaliştilor.

ONU şi alţi actori internaţionali încearcă "să facă ceva" în vederea rezolvării acestei probleme, însă, "pentru moment, rezultatele sunt slabe", anunţă el.

Kievul estimează că cel puţin 19.400 de copii au fost "răpiţi" şi duşi în Rusia sau în teritorii ucrainene pe care ruşii le-au ocupat de la începutul invaziei Ucrainei şi că mulţi ar fi fost plasaţi în familii, situate în unele cazuri la mii de kilometri de locuinţele lor.

Peste 360 de copii au fost recuperaţi de către autorităţile ucrainene, potrivit unor date oficiale.

În martie, Curtea Penală Internaţională (CPI) a emis un mandat de arestare pe numele preşedintelui rus Vladimir Putin, cu privire la aceste deportări.

Curtea, cu sediul la Haga, în Olanda, a emis un mandat de arestare şi pe numele Mariei Lvova-Belova, comisarul rus însărcinat cu copiii.

Procurorul CPI Karim Khan, care anchetează de peste un cu privire la eventuale crime de război sau împotriva umanităţii comise în timpul ofensivei ruse, a estimat că este vorba despre "mii" de presupuse deportări de copii ucraineni către Rusia sau teritorii ucrainene controlate de Moscova.

Volodimir Zelenski a mai declarat ieri că a avertizat Beijingul, în convorbirea sa cu Xi Jinping, împotriva oricărei eventuale vânzări de armament chinez Rusiei.

"Ucraina ar vrea ca toate ţările să înţeleagă riscurile furnizării oricărui tip de armament Rusiei", a subliniat el.

Zelenski a declarat că a "auzit un răspuns pozitiv" de la Xi Jinping în acest subiect.

Opinia Cititorului ( 8 )

  1. 20 000 de copii "rapiti" dar nici o mama care sa caute copilul

    nu a fost gasita de media occidentala,foarte jenant ,

    propaganda fara logica elementara si dovezi 

    1. AȘA ESTE ! ...

    Ziaristul independent Lee Fang afirma ca FBI depune eforturi

    ca sa cenzureze orice stire/informatie de pe platformele de 

    internet americane care NU CONDAMNA Rusia,

    la congresul RSA organizata la San Francisco, la inceputul saptamanii  

    Zelenski putin ipocrit, acum 2 ani erau in razboi cu populatia din dombas si acum ii pasa de copiii rapiti din dombas. Teritoriile separatiste sunt pierdute, deja demult Biden si Zelenski doar prelungesc un razboi fara rost. Care costa vieti in primul rand si bani in al doilea rand, nu mai vb de pericolul unui razboi nuclear, sau accident nuclear. Nu poti sa omori proprii cetateni de alta minoritate nationala si apoi sa zici ca-i vrei inapoi. Asta-i ipocrizie.

    1. BA NU : ESTE ACTORIE , CA EL A FOST 1 ACTOR DIN NASTERE .................RESTUL '''''''''' E POVESTE ''''''''''' , SI PROPAGANDA IEFTINA UCRAINIANA ............ ADICA , GALGARA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Xi Jinping nu are timp și interes de minciunile lui Zelenski ! Creatura nazistă, la îndemnul SUA, NATO și UE, cu impertinența lui fără margini, caută să-l compromită și pe liderul chinez . În ultimul timp am ajuns să cred că Satana, alături de demonii lui, lucrează din plin în Ucraina !

    Frica actorasului nu sunt copiii ci deja implicarea Chinei, exasperata de neputinta rusilor...China isi doreste o victorie ruseasca scumpa pt a pune mana pe rezervele de uranium si cobalt din Siberia, in schimbul finantarii razboiului lui Putin.

    Zelenski este palid de frica din cauta Chinei.. Daca China ajuta Russia totul este pierdut pentru Ukraina si chiar pentru NATO…Oricum Ukraina v a fii instead razboiul cut Russia pentru multi ani de acum in colo….

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb