Zelenski: "Mobilizarea decurge conform planului, dar #Ucraina are nevoie de mai multe F-16 şi sisteme Patriot"

R.S.
Internaţional / 15 iulie

Zelenski: "Mobilizarea decurge conform planului, dar #Ucraina are nevoie de mai multe F-16 şi sisteme Patriot"

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat luni că mobilizarea de noi soldaţi evoluează conform planului, dar Ucraina are nevoie ca aliaţii ei să-i ofere mai multe sisteme antiaeriene Patriot şi avioane F-16 în cadrul ajutorului militar furnizat pentru a o susţine în războiul cu Rusia, transmite agenţia EFE.

În ceea ce priveşte mobilizarea unor noi soldaţi, "armata spune că totul decurge conform planului său", a afirmat Zelenski la o conferinţă de presă la Kiev. Nu există însă suficiente baze pentru instruirea noilor cetăţeni mobilizaţi, fiind în curs de amenajare noi instalaţii de acest fel, iar o parte dintre cei mobilizaţi ar putea fi antrenaţi în baze din străinătate, Polonia oferindu-se deja să pună la dispoziţie astfel de baze, a detaliat preşedintele ucrainean.

El a promulgat în luna mai noi legi controversate care să înlesnească mobilizarea de noi soldaţi în armata ucraineană, pentru a completa pierderile şi a face o rotaţie măcar parţială a trupelor epuizate după mai mult de doi ani de război. În acest sens, au crescut pedepsele pentru cei care se sustrag încorporării, iar vârsta de mobilizare a fost redusă de la 27 la 25 de ani, conform EFE.

Numeroşi tineri ucraineni se tem astfel că ar putea fi trimişi pe front, într-un moment în care înaintarea trupelor ruse, insuficienţa muniţiilor pentru armata ucraineană şi pierderile în rândul acesteia, păstrate în continuare secrete, alimentează îngrijorarea populaţiei.

Numeroase imagini video de amator postate pe reţelele de socializare arată cum bărbaţi ucraineni sunt luaţi cu forţa de pe stradă de ofiţerii de recrutare, acţiuni care uneori conduc la violenţe. Autorităţile ucrainene raportează în acest timp creşterea tentativelor de trecere ilegală a frontierei de către bărbaţii care se tem de chemarea în armată.

Dar pentru susţinerea frontului, a mai spus luni Zelenski, armata ucraineană are de asemenea nevoie de mai multe sisteme antiaeriene Patriot şi avioane F-16. "Decizia asupra avioanelor F-16 este strategică. Numărul (oferit) nu este însă strategic deocamdată. Încă nu pot spune câte din aceste avioane vom avea. Evident că ne vor consolida, dar vor fi ele suficiente pentru a lupta la acelaşi nivel cu flota aeriană rusă ? Nu cred că vor fi suficiente", a explicat el.

Pe lângă avioanele de producţie americană F-16, Ucraina lucrează şi la obţinerea altor tipuri de avioane de vânătoare, a adăugat preşedintele ucrainean, admiţând că perioada de instruire a piloţilor ucraineni pentru operarea noilor avioane de luptă este îndelungată şi este nevoie de reducerea acesteia. Ucraina va primi vara aceasta şase avioane F-16, din cele aproximativ 70 de aparate de acest tip promise Ucrainei de Danemarca, Ţările de Jos (Olanda) şi Belgia, mai scrie EFE.

Sunt de asemenea insuficiente bateriile antiaeriene Patriot furnizate Ucrainei de aliaţii săi, a mai spus Zelenski. "Din punctul de vedere al structurii apărării noastre aeriene, pentru a acoperi complet Ucraina, în opinia militarilor noştri avem nevoie de 25 de sisteme. Aceasta, pentru a acoperi complet cerul Ucrainei", a explicat preşedintele ucrainean la conferinţa de presă, la care a vorbit, fără detalii, şi despre un plan de pace pe care doreşte să-l elaboreze până în noiembrie pentru a fi organizat atunci un nou summit asupra viziunii sale privind încheierea războiului cu Rusia, după cel desfăşurat în Elveţia în iunie, şi la care de data aceasta ar urma să fie invitaţi şi reprezentanţi ai Moscovei.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Si eu ma duc la Casino Monte Carlo,

    daca soacra vireaza "ajutoarele" sperate 

    Niciodata armele trimise in Ucraina nu vor fi indestulatoare si indeajuns de performante. Armele singure nu castiga razboaie. Intelepciunea comandantilor, curajul si vitejia ostasilor, asa cum s-a dovedit de mii de ori pun in valoare performantele armelor.

     

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb