Zelenski susţine că 10.000 de nord-coreeni se pregătesc să lupte alături de ruşi în Ucraina

S.B.
Internaţional / 18 octombrie

Zelenski susţine că 10.000 de nord-coreeni se pregătesc să lupte alături de ruşi în Ucraina

Preşedintele Ucrainei a acuzat joi Coreea de Nord că a desfăşurat ofiţeri alături de Rusia şi se pregăteşte să trimită mii de soldaţi pentru a ajuta efortul de război al Moscovei, deşi şeful NATO a declarat că nu există dovezi ale prezenţei oamenilor Phenianului în acest stadiu, informează news.ro.

Ţările occidentale acuză de mult timp Coreea de Nord că trimite arme Rusiei, iar în ultimele zile preşedintele Volodimir Zelenski a declarat că trimite şi personal, o escaladare semnificativă a asistenţei străine pentru invazia Moscovei.

"Avem informaţii de la serviciile noastre de informaţii că unii ofiţeri ai armatei nord-coreene se află deja pe teritoriul ucrainean ocupat temporar de inamicii ruşi. Aşa că s-au alăturat armatei ruse", a declarat Zelenski la o conferinţă de presă la Bruxelles.

El a spus că nu poate da numărul exact care se află pe teren.

"Ştim despre 10.000 de soldaţi din Coreea de Nord, pe care se pregătesc să îi trimită să lupte împotriva noastră", a spus el, descriind acest lucru ca fiind un "prim pas spre războiul mondial".

Aliaţii occidentali ai Ucrainei nu au confirmat încă afirmaţia Kievului potrivit căreia Phenianul trimite trupe, dar spun că studiază acest aspect.

Secretarul general al NATO, Mark Rutte, a declarat joi, în cadrul unei conferinţe de presă alături de liderul ucrainean, că nu are "nicio dovadă că soldaţii nord-coreeni sunt implicaţi în luptă".

"Ştim însă că Coreea de Nord sprijină Rusia în multe feluri - prin livrări de arme, livrări tehnologice, inovaţie - pentru a-i sprijini în efortul de război, iar acest lucru este extrem de îngrijorător", a declarat el.

Zelenski a mai spus că invitarea formală a Ucrainei să adere la NATO ar arăta clar liderului de la Kremlin, Vladimir Putin, că nu poate câştiga.

Purtătorul de cuvânt al Consiliului Naţional de Securitate al Casei Albe, Sean Savett, a declarat marţi că orice implicare a trupelor nord-coreene în Ucraina, dacă este adevărată, ar marca o creştere semnificativă a relaţiilor de apărare dintre Moscova şi Phenian.

Zelenski a argumentat că Rusia trebuie să-şi umple un gol în materie de oameni, pentru a evita o nouă mobilizare, şi să îşi acopere propriile pierderi de personal.

Ucraina şi Occidentul afirmă că sute de mii de ruşi au fost ucişi sau răniţi în luptele din Ucraina, în timp ce pierderile militare ale Ucrainei, un secret bine păzit, sunt de asemenea mari, dar mai mici. În teren, forţele Moscovei au avansat în ultimele câteva luni în estul Ucrainei.

Ucraina a cerut aliaţilor să reacţioneze ferm la ajutorul nord-coreean pentru Rusia, inclusiv prin impunerea de noi sancţiuni şi izolarea suplimentară a Phenianului.

Opinia Cititorului ( 1 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. Bine le-ar face...!

    Poate scapam de actorashu vestului si se termina balciul mai repede.

    Nord-Coreenii viseaza de-o viata sa poata lupta impotriva imperialismului american.  

    Acord

    Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
prow.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb