Zelenski: "Ucraina lucrează la schimbarea tacticii sale de război, anunţă consilierul lui Zelenski"

T.B.
Internaţional / 4 decembrie 2023

Zelenski: "Ucraina lucrează la schimbarea tacticii sale de război, anunţă consilierul lui Zelenski"

Ucraina lucrează la schimbarea tacticii sale de război, trecând la apărare în anumite zone şi la continuarea operaţiunilor ofensive în altele, a declarat luni consilierul prezidenţial ucrainean Mikhailo Podoliak, după ce însuşi preşedintele Volodimir Zelenski anunţa săptămâna trecută într-un interviu că ţara sa intră într-o nouă fază a războiului cu Rusia, care durează de mai bine de 21 de luni, informează news.ro.

Într-o postare pe X, Podoliak a spus că iarna şi "analiza" capacităţilor de resurse ale Ucrainei, precum şi ale Rusiei au necesitat "ajustări ale tacticilor", potrivit sursei.

Conform news.ro, "Fără îndoială, iarna şi analiza capacităţilor noastre şi ale inamicului în materie de resurse necesită ajustări tactice. Pe linia frontului şi în oraşe, trecem deja la o tactică de război diferită - apărare eficientă în anumite zone, continuarea operaţiunilor ofensive în alte zone, operaţiuni strategice speciale în peninsula Crimeea şi în apele Mării Negre şi o apărare antirachetă semnificativ reformatată a infrastructurii critice", a declarat consilierul prezidenţial.

El a atras atenţia că în acest an inamicul a pus mai mult accent pe drone şi a avertizat că este de aşteptat ca Moscova să continue şi în această iarnă atacurile asupra infrastructurii energetice esenţiale a Ucrainei, relatează sursa menţionată: "Iarna nu va fi uşoară, având în vedere că Rusia nu acordă absolut nicio atenţie dreptului internaţional, convenţiilor şi regulilor de război, atacând în mod deliberat civilii pe scară largă, dar ucrainenii sunt pregătiţi, ţinând cont de experienţa ultimei ierni", scrie Podoliak.

Consilierul a confirmat că Ucraina se va concentra asupra producţiei proprii de armament cu rază lungă de acţiune, aşa cum menţiona şi Zelenski într-unul din discursurile sale nocturne recente, în condiţiile în care Occidentul s-a arătat reticent să furnizeze astfel de arme, iar SUA au intrat într-un impas politic în ceea ce priveşte ajutorul pentru Ucraina. În acelaşi timp, Kievul mizează în continuare pe negocieri cu partenerii pentru a creşte livrările de echipamente critice pentru noua etapă a operaţiunilor ofensive, spune Podoliak, conform sursei citate.

Potrivit sursei "Acum, toate resursele noastre sunt direcţionate către creşterea producţiei interne de armament şi accelerarea negocierilor cu partenerii în vederea creşterii livrărilor de echipamente esenţiale pentru noua etapă a operaţiunilor ofensive. În primul rând, sisteme suplimentare de apărare antirachetă, precum şi rachete cu rază lungă de acţiune, drone şi sisteme de război electronic", a arătat Podoliak.

"Aşadar, ca să rezumăm, stadiul războiului este clar, nevoile sunt evidente, se fac ajustări optime ale tacticii, iar negocierile cu partenerii sunt active", conchide consilierul preşedintelui ucrainean, menţionează sursa citată.

Comentariile consilierului prezidenţial vin în contextul în care ofensiva de vară şi de toamnă a Ucrainei nu a dat rezultatele scontate, iar preşedintele s-ar afla în conflict cu şeful Statului Major, generalul Valeri Zalujni, existând zvonuri că acesta ar putea fi schimbat din funcţie, conform news.ro.

Opinia Cititorului ( 10 )

  1. Marea Contraofensiva se transforma in Marea Aparare,

    la ce a mai ramas,din Ucraina, 

    si banutii+armele pe care cele 30 de tari NATO au facut cadou,

    unde sunt ?? 

    1. Nu exista in razboi sa ai "tactica deliberata doar de aparare" decat daca esti inghsuit de inamic si fortat s-o faci, altfel te duci peste inamic si eliberezi teritoriul ocupat.

      E o noua prosteala de propaganda.

      Croitorasul cel viteaz mai are maxim 3luni de chin, apoi va ajunge in Siberia.  

    Schimbarea tacticii anunțată de Zelensky,este oare lupta nu cu fata la forțele ruse ci cu spatele,adică nu Marea ofensiva ci Marea dezertare...

    urmeaza marea contraaparare......:)))

    Zelenski nu isi poate permite aidoma lui Putin sa piarda sute de miii de cetateni transformati in militari .Zelenski nu si-a dorit niciodata Ofensiva .Doar vreun aiurit mai poate crede ca Zelenski intra in contraofensiva fara avioane si tancuri stiut fiind care sunt pierderile .Contraofensiva a speriat de moarte trupele Rusiei ce s-au inchis singure in transee si au minat teritorii uriase cu milioane de mine .Acum nu mai pot iesi din ele .Pierderile ar fi uriase si Putin nu le mai poate valorifica politic acum cind jumatate dintre cetatenii Rusiei nu vor sa mai atace Ucraina .Tot ceea ce s-a realizat este inarmarea fara precedent (nu era posibil ) a tarilor NATO si cuplarea structurilor militare ale Ucrainei la cele NATO.In acelasi timp antrenarea a zeci de mii de militari ucrainieni in tari NATO si mixul de tehnologie face ca Ucraina sa stea linistita ani buni in transee .In paralel a inceput deja reconstructia Ucrainei .Toata lumea intelege cum teritoriile donbas si Lugansk nu mai pot fi decit un perimetru tampon intre Ucraina si Rusia .Cine e nebunul sa se intoarca sa locuiasca in Donbas stiind cum oricind comflictul poate fi refacut .

    1. povesti aiurea

      dupa ce contra ofensiva a esuat vii cu povesti ca de fapt zele nici nu a vrut sa atace

      vulpea care nu ajunge la struguri = spune ca strugurii sant acri si ca de fapt nici nu vrea struguri ci mere paduretze  

      "jumatate dintre cetatenii Rusiei nu vor sa mai atace Ucraina" ???

      dar 80 % dintre cetatenii Rusiei,nu concep sa nu invinga Ucraina,

      datele sunt din sondajul facut recent(de fapt singurul)  

      tu intrai in ofensiva fara avioane si tancuri prin cimpurile de mine sau crezi ca toti sunt timpiti ?

      pai mai omule !

      zele si ucraina au intrat in ofensiva !  

      adica in opinia ta soldatii ucraineni numai s-au prefacut ca au intrat in ofensiva ?  

      adica au murit aiurea ?  

      ce te prefaci acuma ca ucraina nu a fost in ofensiva ?

      au fost si nu au reusit nimic ! 

    Spor

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb