Zelenski vizitează linia frontului şi anunţă cucerirea unui nou sat rusesc

F.D.
Internaţional / 22 august

Sursa foto: Platforma X

Sursa foto: Platforma X

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a anunţat joi că a vizitat zona Sumî, la graniţa cu regiunea Kursk din Rusia, scena unei ofensive pe scară largă a forţelor Kievului din 6 august, relatează Agerpres.

Trupele ucrainene revendică ocuparea a zeci de localităţi şi sute de kilometri pătraţi din regiunea Kursk, unde au lansat cea mai mare ofensivă a unei armate străine pe teritoriul rusesc de la sfârşitul celui de-Al Doilea Război Mondial.

"M-am dus în zona de frontieră a regiunii Sumî şi m-am întâlnit cu comandantul suprem (Oleksandr) Sîrski şi cu şeful administraţiei militare din regiunea Sumî", a scris Zelenski pe Facebook.

Potrivit acestuia, armata ucraineană a cucerit "o localitate suplimentară" în regiunea Kursk, ceea ce ar aduce totalul revendicat la 94, şi a luat noi prizonieri în rândul soldaţilor ruşi.

În ciuda acestei ofensive, trupele ruse continuă să avanseze pe frontul de est şi se află la aproximativ zece kilometri de Pokrovsk, un important centru logistic în acest sector.

În acest context, Zelenski a subliniat că a discutat joi despre "măsurile luate pentru a întări apărarea" Pokrovskului, precum şi pe cea a oraşului Torestk, o altă localitate din estul Ucrainei ameninţată de a fi cucerită de armata rusă.

O sursă din cadrul serviciului de securitate ucrainean (SBU) a declarat joi pentru AFP că Ucraina a lovit o bază aeriană rusă din Marinovka, în regiunea Volgograd, la mai mult de 300 km de graniţă.

"SBU, în cooperare cu Forţele Armate ale Ucrainei, a atacat depozite de bombe aeriene ghidate şi de combustibil pe aerodromul Marinovka", care este folosit pentru a "bombarda linia frontului din Ucraina", a spus sursa citată.

Guvernatorul regiunii Volgograd, Andrei Bocearov, a declarat joi că resturile unei drone ucrainene doborâte au declanşat un incendiu "la o instalaţie a Ministerului Apărării", fără a oferi detalii.

Ofensiva ucraineană din regiunea Kursk s-a soldat cu cel puţin 31 de morţi civili şi 143 de răniţi, potrivit agenţiei de ştiri TASS.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

22 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9765
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4668
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2492
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8613
Gram de aur (XAU)Gram de aur360.0863

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb