ZEROHEDGE, DUPĂ VICTORIA LUI TRUMP : "Clasa de intelectuali «idioţi» şi-a mai luat un pumn în bărbie"

C.G.
Ziarul BURSA #Politică / 11 noiembrie 2016

"Clasa de intelectuali «idioţi» şi-a mai luat un pumn în bărbie"

Nassim Taleb, autorul cărţii "Lebăda Neagră: "Cine a fost îngropat? Barbaria Saudită, Goldman Sachs, Jihadiştii sirieni sau «rebelii», Academicienii economişti cu Pseudo-Nobel-uri, New York Times şi alte asemenea publicaţii de gargară"

Victoria lui Donald Trump în cursa prezidenţială pentru Casa Albă a însemnat un nou "pumn în bărbie" pentru intelectualii «idioţi», a comentat blogul financiar ZeroHedge.

Însă cine a fost "îngropat", se întreabă Nassim Nicholas Taleb, autorul cărţii "Lebăda Neagră", într-o postare pe Twitter, răspunsul său fiind: "Barbaria Saudită, Goldman Sachs, Jihadiştii sirieni sau «rebelii», Academicienii economişti cu Pseudo-Nobel-uri, New York Times şi alte asemenea publicaţii de gargară".

Câştigarea alegerilor din SUA de către candidatul republican Donald Trump poate fi inclusă în categoria "lebedelor negre", care reprezintă evenimente foarte puţin probabile sau total imprevizibile, care au însă un impact extraordinar în viaţa noastră.

ZeroHedge comentează: "Am început să vedem peste tot în lume, începând de la India şi până la Marea Britanie sau până la Statele Unite, rebeliunea contra cercului iniţiaţilor de funcţionari care nu-şi pun pielea la bătaie şi jurnaliştilor-iniţiaţi, clasa aceea de experţi semi-intelectuali condescendenţi, cu vreo diplomă la vreo universitate din Ivy league, Oxford-Cambridge, sau altă etichetă asemănătoare, care ne spun nouă, celorlalţi, 1) ce să facem, 2) ce să mâncăm, 3) cum să vorbim, 4) cum să gândim... şi 5) cu cine să votăm.

Dar problema este că aici e vorba de o situaţie unde chiorul îi conduce pe orbi: aceşti membri ai «intelectualităţii» aşa cum se definesc ei înşişi, n-ar fi în stare să găsească o nucă pe Insula Nucilor, ceea ce înseamnă că nu sunt suficient de inteligenţi pentru a defini inteligenţa şi recurg la definiţii circulare. Dar principala lor aptitudine este capacitatea de a absolvi examene concepute de oameni care le seamănă. Cu studii de psihologie care nu au aplicabilitate reală nici măcar în 40% dintre cazuri, sfaturi de dietă care au început să contrazică 30 ani de paranoia în ce priveşte grăsimile, analiză macroeconomică ce dă rezultate mai proaste decât astrologia, numirea lui Bernanke (n.r. Ben Bernanke, fost preşedinte FED) care era complet incapabil când era vorba de riscuri, şi teste farmaceutice care dau rezultate în cel mult o treime din cazuri, oamenii au perfect dreptul de a se baza pe sistemul lor ancestral şi de a-şi asculta bunicile (sau alte asemenea surse de înţelepciune clasică) care au un palmares mai bun decât aceşti huligani creatori de reguli".

Blogul defineşte intelectual "idiot" ca pe un produs al epocii moderne, şi de aceea evoluţia lui a accelerat începând de la jumătatea secolului al 20-lea, pentru a-şi atinge vârful maxim în prezent.

ZeroHedge explică: "Pur şi simplu, pentru că în multe ţări, rolul guvernului este de zece ori mai mare decât era acum un secol, (exprimat în procente din PIB). Intelectualul «idiot» pare omniprezent în vieţile noastre dar este totuşi o minoritate, fiind rareori întâlnit în afara unor entităţi specializate, reţele sociale, şi universităţi-majoritatea oamenilor au locuri de muncă normale şi nu există prea multe locuri disponibile pentru intelectuali «idioţi»".

Blogul mai spune că intelectualul «idiot» este abonat la The New Yorker, nu înjură niciodată pe Twitter, vorbeşte despre " egalitatea raselor" şi "egalitate economică" dar nu a ieşit niciodată la un pahar cu vreun taximetrist din vreo minoritate etnică.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Cineva s-a inspirat din el :))))

    No in sfarsit au vazut si marii democrati ce inseamna decizia poporului nu campanii de diferite facturi si ce se scrie pe retele.

    Cam tirzior dar mai bine asa decit niciodata si poate unii vor incerca sa gindeasca fara postari. 

    Excelenta analiza.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb