Experţii americani în sănătate publică, conduşi de doctorul Anthony Fauci, s-au străduit în ultimele două luni să promoveze o idee în rândurile publicului: purtarea unei măşti nu protejează atât de mult contractarea SARS-CoV-2, dar dacă eşti infectat deja, purtarea ei poate împiedica să transmiţi virusul altcuiva, conform Zerohedge.
Mass-media şi asociaţiile de activişti susţin şi ei această afirmaţie, cu referiri vagi la "ştiinţă" şi "cercetare".
Ei bine, dacă toată lumea este sceptică faţă de practicile opuse, atunci cum se explică decizia guvernului olandez de a nu impune purtarea măştilor în public ?
Singurul loc în care măştile de protecţie sun obligatorii în Olanda, este în transportul public.
Joi, Reuters a raportat că guvernul olandez nu va obliga publicul să poarte măşti, deoarece eficacitatea acestora nu a fost dovedită încă.
Decizia a fost anunţată de ministrul olandez pentru sănătate, Tamara van Ark, în urma unei analize a Institutului Naţional pentru Sănătate. După o revenire a cazurilor săptămâna trecută, guvernul olandez a decis că va analiza metode mai bune de distanţare socială.
Ministrul Van Ark a declarat: "Întrucât din perspectivă medicală nu există o eficienţă dovedită a măştilor, Cabinetul a decis că nu va exista nicio obligaţie naţională pentru purtarea lor".
Multe ţări europene au impus obligativitatea măştilor în locurile aglomerate din aer liber.
SUA a urmat, în general, acţiunea, deşi unii guvernanţi şi oficiali locali cer, de asemenea, purtarea măştilor în majoritatea scenariilor în aer liber, chiar şi atunci când nu se află într-o mulţime mare.
Chiar şi preşedintele Donald Trump şi-a înghiţit ego-ul imens şi a purtat o mască pentru presă, relatează Zerohedge.
Pe de altă parte, primarul New York-ului, Andrew Cuomo, permite protestelor paşnice să continue, deoarece tot mai multe studii sugerează că adunările cu multe persoane nu prezintă un risc de îmbolnăvire.
Cu toate acestea, în Olanda, măştile sunt obligatorii numai în mijloacele de transport public.
Van Ark şi colegii săi din comitetul guvernamental nu sunt singurii care pun la îndoială dacă măştile contribuie cu ceva la încetinirea răspândirii virusului.
Virologul olandez Jaap van Dissel de la Institutul Naţional pentru Sănătate Publică şi Mediu a declarat miercuri că măştile pot duce la un "fals sentiment de securitate". Motivul lui se bazează pe faptul că atunci când poartă măşti, oamenii ar putea să nu respecte alte reguli de distanţare socială, precum păstrarea distanţei, care contribuie, de asemenea, la prevenirea răspândirii virusului.
Purtarea de măşti poate, de asemenea, să îi determine pe oameni să îşi atingă faţa mai des, punându-i în pericol de a se infecta.
Belgia şi Olanda au reuşit să aplaneze curba îmbolnăvirilor. Cu toate acestea, a devenit clar că se înclină din nou, în ultimele zile.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 01.08.2020, 15:53)
E clar, olandezii sunt PSD-iști... Și-a băgat Dragnea coada pe acolo...