Zi istorică: Primul zbor comercial Israel - EAU a aterizat la Abu Dhabi

A.P.
Internaţional / 31 august 2020

Zi istorică: Primul zbor comercial Israel - EAU a aterizat la Abu Dhabi

Primul zbor comercial din Israel în peninsula Arabică a aterizat în Abu Dhabi. Acolo, au fost întâmpinate delegaţiile americano-israeliene, în cadrul unei ceremonii, înainte de începerea negocierilor pentru pace, informează Israel International News.

Primul zbor direct dintre Israel şi Emiratele Arabe Unite a atins solul la Aeroportul Internaţional de la Abu Dhabi, luni după-amiază.

Modelul de avion El Al Flight LY 971 a aterizat în Abu Dhabi la ora 2:38, ora Iocală în Israel şi a avut la bord delegaţiile americano-israeliene venite în capitala arabă pentru runda de negocieri în vederea finalizării tratatului de pace dintre Israel şi EAU.

Zborul a făcut istorie şi pentru că a fost prima dată când un avion El Al a zburat în spatiul aerian saudit , după ce Arabia Saudită a dat permisiune Israelului, în ciuda faptului că nu au existat relaţii formale între cele două state.

"Suntem pe cale să luăm parte la un zbor istoric, primul zbor comercial între Israel şi o ţară din Peninsula Arabică" a spus consilierul şef de la Casa Albă, Jared Kushner, înainte de a se urca în avion.

"Pe când acesta este un zbor istoric, sperăm ca el să înceapă o călătorie şi mai istorică pentru Orientul Mijlociu şi mai departe. M-am rugat ieri lângă Zidul Plângerii ca musulmanii şi arabii din toată lumea să urmărească acest zbor, să recunoască că toţi suntem copii lui Dumnezeu şi să nu mai lase viitorul să fie predeterminat de trecut. Trăim vremuri pline de speranţă. Consider că pacea şi prosperitatea sunt posibile în această regiune."

Delegaţiile venite se vor întâlni cu oficialii Arabiei Saudite în Abu Dhabi, luni şi marţi, pentru discutarea acordurilor Abraham, acorduri care vor normaliza relaţiile dintre Israel şi EAU.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb