ZIARUL BURSA

10 noiembrie 2010
Ediţia din 18.10.2024
Halpert compromite BRAT

Halpert compromite BRAT

MAKE, ANCA IOVANMedia-Advertising / 10 noiembrie 2010

Cifrele tirajelor ziarelor atestate de BRAT au fost infirmate involuntar, într-o scrisoare "de adio" a lui Adrian Halpert, adresată colegilor de la ziarul "Adevărul", unde a fost director editorial până ieri, când a demisionat:

"Îmi amintesc de momentul în care, în octombrie 2006, am păşit pentru prima oară în Adevărul Holding. De fapt, impropriu spus Holding. Era, atunci, în camerele întunecoase şi mirosind a vechi din Casa Presei Libere, un ziar Adevărul care trăgea să moară, care nu mai vindea nici 4.000 de exemplare la chioşcurile de presă", scrie Halpert.

Furnizorii de energie vor OTC pe OPCOM

ALINA TOMA VEREHACompanii / 10 noiembrie 2010

De mai bine de un an, furnizorii privaţi de energie din ţara noastră fac tranzacţii în străinătate, pe pieţe tip over-the-counter (OTC), pentru că platformele respective sunt flexibile şi le oferă posibilitatea să încheie contracte rapid. Ion Lungu, preşedintele Asociaţiei Furnizorilor de Energie Electrică din România (AFEER), ne-a declarat: "Tranzacţiile de pe platformele străine TFS şi ICAP se fac pentru România. Nu se efectuează importuri sau exporturi. Furnizorii folosesc platforme din străinătate pentru a încheia aceste tranzacţii rapid. Mediul este total anonim. După ce se încheie tranzacţiile, afli cine sunt partenerii din contract".

"Rompetrol" rămâne cu activele sechestrate

"Rompetrol" rămâne cu activele sechestrate

ŞTEFANIA CIOCÎRLANPiaţa de Capital / 10 noiembrie 2010

O primă rundă a meciului în instanţă dintre statul român şi "Grupul Rompetrol" s-a încheiat, luni, cu înfrângerea kazahilor, după ce Judecătoria Sectorului 5 Bucureşti a respins cererea "Rompetrol Rafinare" de ridicare a sechestrului instituit de ANAF asupra activelor companiei.

Indicatorii inflaţiei

Admiral Markets10 noiembrie 2010

Inflaţia - fenomenul inflaţie se manifestă prin creşterea preţurilor la bunuri şi servicii.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
"Hidromecanica" Braşov şi-a redus pierderile cu 85%

"Hidromecanica" Braşov şi-a redus pierderile cu 85%

OVIDIU VRÂNCEANU, BraşovPiaţa de Capital / 10 noiembrie 2010 /

Compania "Hidromecanica" Braşov şi-a redus pierderile nete în primele nouă luni ale acestui an cu 85%, de la 7,198 milioane de lei la 1,082 milioane de lei, în condiţiile în care cifra de afaceri netă aproa-pe s-a înjumătăţit, ajungând la...

Profitul "Compa" Sibiu a crescut de peste şase ori

Profitul "Compa" Sibiu a crescut de peste şase ori

OVIDIU VRÂNCEANU, BraşovPiaţa de Capital / 10 noiembrie 2010 /

Afacerile companiei "Compa" Sibiu au crescut în primele nouă luni ale acestui an cu 69,5% faţă de perioada similară a anului trecut, de la 172,76 milioane de lei la 292,89 milioane de lei, 87,68% dintre acestea fiind realizate la export,...

Afacerile "Aeroteh" Bucureşti au crescut cu 19%

OVIDIU VRÂNCEANU, BraşovPiaţa de Capital / 10 noiembrie 2010 /

Cifra de afaceri a companiei "Aeroteh" Bucureşti a cres-cut în primele nouă luni cu 19% faţă de perioada similară a anului trecut, de la 15,8 milioane de lei la 18,9 milioane de lei, în timp ce profitul a crescut cu aproximativ 10%, de la...

Cât de ieftină este energia "verde"

Cât de ieftină este energia "verde"

Alina Toma VerehaCompanii / 10 noiembrie 2010 /

Energia obţinută din surse regenerabile (soare, vânt, biogaz, biomasă, energia geotermală) sau aşa-numita energie "verde" este foarte apreciată în ţara noastră, dar nimeni nu ştie care va fi impactul realizării unor astfel de capacităţi...

Câştigul "Barclays" a scăzut cu 76%

ALINA VASIESCUInternaţional / 10 noiembrie 2010

"Barclays" Plc, a treia bancă din Marea Britanie, şi-a redus cu 76% profitul în trimestrul al treilea, din cauza pierderilor înregistrate de divizia de investment banking.

"Upet" Târgovişte şi-a redus pierderea

F.A.Piaţa de Capital / 10 noiembrie 2010

"Upet" Târgovişte (UPET) a înregistrat, în primele nouă luni, o pierdere de 195.379 de lei, în scădere cu 95,7% faţă de intervalul similar din 2009, potrivit raportului financiar transmis Bursei de Valori Bucureşti.

Acţionarii Alro estimează un profit mai mic

F.A.Piaţa de Capital / 10 noiembrie 2010

Acţionarii producătorului de aluminiu Alro Slatina (ALR) au aprobat, ieri, revizuirea bugetului de venituri şi cheltuieli din acest an, iar noua variantă prevede afaceri de 536 milioane dolari, mai mici cu 7,5% decât rulajul prevăzut iniţial, şi...

Piaţa a revenit pe "verde"

BVB Piaţa a revenit pe "verde"

IZABELA SÎRBUPiaţa de Capital / 10 noiembrie 2010

Indicele BET, al celor mai lichide zece titluri listate la BVB, a crescut cu 1,19% în şedinţa de ieri, până la 5.221,82 puncte, în timp ce indicele compozit, BET-C, a urcat cu 0,92%, la 3.064,95 puncte.

"Hidromecanica" Braşov lowered its losses by 85%

Ovidiu VRÂNCEANU, Braşov (Translated by Cosmin Ghidoveanu)English Section / 10 noiembrie 2010

The company "Hidromecanica" Braşov has lowered its net losses by 85%, from 7.198 million lei to 1.082 million lei, as its net turnover has dropped by almost 50%, from 8.374 million lei to 4.524 million lei.

Aberaţia de parlamentarism

Cornel CodiţăEditorial / 10 noiembrie 2010

Cornel Codiţă

Există multe unghiuri privilegiate din care pot fi surprinse aberaţiile sis-temului nostru constituţional, născător de guvernări aberant încropite, ori încă şi mai aberant menţinute la putere.

Plagierea unei demisii

Media-Advertising / 10 noiembrie 2010

Scrisoarea lui Adrian Halpert, fost director editorial al Adevarul, către angajaţii trustului seamănă izbitor cu scrisoarea lui Răzvan Corneţeanu, fost director general la acelaşi trust.

Profitul CEZ în Europa de Sud-Est a urcat la nouă luni

F.A.Companii / 10 noiembrie 2010

Veniturile grupului ceh CEZ în Europa de Sud-Est au crescut în primele nouă luni, ca şi profitul EBITDA (înainte de dobânzi, taxe, depreciere şi amortizare), rezultatul reflectând în principal vânzările mai mari din România.

Vânzările "Richter Gedeon" în România au scăzut cu 6,3%

Vânzările "Richter Gedeon" în România au scăzut cu 6,3%

F.A.Companii / 10 noiembrie 2010

Vânzările Richter Gedeon în România au scăzut, în primele nouă luni, cu 6,3%, de la 117,3 milioane euro la 109,9 milioane de euro, iar grupul ungar a semnalat că piaţa farmaceutică românească este afectată de întârzierea plăţilor de la CNAS către...

REVISTA PRESEI - 10.11.2010

Willy HomnerRevista Presei / 10 noiembrie 2010

Gruia Stoica, un întreprinzător plecat din comuna gălăţeană Toflea, unde făcea dălţi, controlează acum transportul feroviar de marfă al României.

REVISTA PRESEI INTERNAŢIONALE - 10.11.2010

Alina VasiescuRevista Presei / 10 noiembrie 2010

Financial Times

Excedentul comercial al Chinei a crescut în octombrie

Excedentul comercial al Chinei a crescut, din nou, luna trecută, ajungând la 27,1 miliarde dolari, de la 16,9 miliarde în septembrie. Exporturile Chinei au sporit cu...

Irlanda poate fi un nou caz Grecia. Euro în pericol

Admiral Markets10 noiembrie 2010

Conform ultimului raport financiar trimestrial al Băncii Angliei, marile bănci trebuie să refinanţeze împrumuturi de aproximativ 5 trilioane de USD în următorii 3 ani. Criza deficitelor care a lovit euro în primăvara acestui an o să reapară în...

Energy suppliers want an OTC market on the OPCOM

ALINA TOMA VEREHA (Translated by Cosmin Ghidoveanu)English Section / 10 noiembrie 2010

For more than a year, Romanian private energy providers have been trading abroad, on over-the-counter (OTC) markets, because their platforms are flexible and allow them to conclude contracts quickly.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo