"Vodafone" îşi vinde participaţia la "Softbank" Japonia

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 10 noiembrie 2010

Anul trecut, "Vodafone" avea peste 300 de milioane de clienţi în întreaga lume.

Anul trecut, "Vodafone" avea peste 300 de milioane de clienţi în întreaga lume.

Compania britanică obţine astfel 5 miliarde dolari Operatorul de telefonie va renunţa şi la alte deţineri minoritare

"Vodafone Group" Plc, cel mai mare operator mondial de telefonie mobilă, îşi vinde participaţia deţinută la compania niponă de profil "Soft­bank" Corp., în schimbul sumei de 3,1 miliarde lire sterline (5 miliarde dolari). Societatea britanică încearcă să accelereze înstrăinarea activelor minoritare ca să se concentreze pe serviciile de date şi alte domenii cu potenţial de creştere.

"Vodafone" vinde titlurile "Soft­bank" chiar către operatorul nipon de telefonie, în două tranşe. Prima va fi vândută în decembrie 2010, pentru 1,6 miliarde lire sterline, iar fondurile obţinute vor fi utilizate pentru reducerea datoriilor. A doua tranşă, de 1,5 miliarde lire, va fi scoasă la vânzare în aprilie 2012.

Ieri, compania britanică a anunţat că şi-a majorat vânzările cu 3,9% în primul semes­tru fiscal (încheiat în 30 septembrie), la 22,6 miliarde lire sterline. Profitul înainte de dobânzi, taxe, deprecieri şi amortizări a scăzut cu 1,2% în acelaşi interval, la 7,36 miliarde lire sterline. Analiştii anticipau un câştig mai mic: 7,29 miliarde lire sterline.

Profitul net a crescut cu 56,5%, la 7,542 miliarde lire.

În aceste condiţii, "Vodafone" şi-a modificat în sens pozitiv estimările privind rezultatele pe întreg anul fiscal: un profit operaţional ajustat de 11,8 - 12,2 miliarde lire sterline.

Amintim că, în luna septembrie, "Vodafone" a vândut o participaţie de 3,2% din "China Mobile" Ltd. pentru 6,5 miliarde dolari. Acum, conducerea grupului britanic analizează situaţia participaţiilor deţinute la operatorul francez de telefonie mobilă SFR şi la compania americană de profil "Verizon Wireless", luând în calcul totodată înstrăinarea cotei pe care o controlează la "Polkomtel" SA, cel mai mare operator de telefonie mobilă din Polonia.

Directorul executiv al "Vodafone", Vittorio Colao, a declarat că analizează situaţia tuturor deţinerilor minoritare ale companiei. La începutul anului curent, "Vodafone" şi-a plasat participaţiile minoritare într-o divizie separată, condusă direct de Colao şi directorul financiar Andrew Halford.

"Vodafone" vrea să crească proporţia vânzărilor de aparate smartphone în Europa la aproape 70% din total în exerciţiul fiscal ce se va încheia în martie 2013, de la 30% în 2010. Circa 11% din utilizatorii "Vodafone" deţin telefoane inteligente.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb