ZIARUL BURSA

07 februarie 2018
Ediţia din 18.09.2024
Volatilitatea s-a întors pe pieţele globale gata de răzbunare

FRISON ÎN PIAŢA FINANCIARĂ MONDIALĂ Volatilitatea s-a întors pe pieţele globale gata de răzbunare

CĂLIN RECHEAPiaţa de Capital / 7 februarie 2018

CĂLIN RECHEA

Lunea Neagră din 1987 a venit la circa două luni de la începerea mandatului lui Alan Greenspan la conducerea Federal Reserve. Atunci indicele Dow Jones Industrial Average (DJIA) a scăzut cu 508 puncte, la un nivel aflat cu 22,61% sub cel al zilei precedente de tranzacţionare.

Noul preşedinte, Jerome Powell, are ghinion. Chiar în ziua depunerii jurământului, pieţele americane s-au prăbuşit fără un factor declanşator aparent, dar pe fondul îngrijorării tot mai evidente referitoare la evoluţia dobânzilor şi a inflaţiei.

După o scădere de aproape 1.600 de puncte a indicelui DJIA, în ultima oră de tranzacţionare au apărut, ca printr-un miracol, cumpărători agresivi şi s-a înregistrat o redresare de circa 800 de puncte.

FRISON ÎN PIAŢA FINANCIARĂ MONDIALĂ V-am spus, doar, că vine criza!!!

CORNEL CODIŢĂEditorial / 7 februarie 2018

CORNEL CODIŢĂ

Cum, care criză? Păi, n-a căzut dowjones-ul cu vreo mie şi o sută de puncte dintre care 666 doar într-o zi, vinerea trecută? A căzut! A căzut, de s-au zguduit pieţele de acţiuni, din Asia şi pînă în Europa, mai să sară din ţîţîni; ba chiar şi la Bucureşti a deschis pe roşu, luni de dimineaţă... bursa, care va să zică!!!!

Bursele internaţionale - în picaj, au pierdut 4 trilioane de dolari în opt zile

FRISON ÎN PIAŢA FINANCIARĂ MONDIALĂ Bursele internaţionale - în picaj, au pierdut 4 trilioane de dolari în opt zile

Alina VasiescuPiaţa de Capital / 7 februarie 2018

Bursele europene au suferit scăderi majore ieri, după declinul puternic consemnat pe Wall Street în seara precedentă, când indicele Dow Jones a pierdut aproape 1.200 de puncte. Acesta a fost cel mai puternic declin consemnat de Dow Jones vreodată, luând în considerare punctele pierdute, nu şi deprecierea procentuală, de 4,6%, care a fost cea mai mare de după 2011.

Foto simbol

FRISON ÎN PIAŢA FINANCIARĂ MONDIALĂ / AURELIAN DOCHIA: "Căderea burselor străine - posibil semnal pentru o schimbare majoră în pieţele financiare"

Emilia OlescuPiaţa de Capital / 7 februarie 2018

Căderea burselor străine este posibil să fie semnalul pentru o schimbare majoră în pieţele financiare, consideră economistul Aurelian Dochia, care opinează că, în acest caz, investitorii se vor deplasa din pieţele de acţiuni către cele de obligaţiuni. Schimbările din economie sunt legate şi de creşterile de dobândă, care se află pe o tendinţă de creştere. "Acest trend crescător al dobânzilor este de bun augur pentru cei care au economii şi îi loveşte în plin pe cei cu datorii mari la bănci", a subliniat domnul Dochia, estimând că structura pieţelor se schimbă.

FRISON ÎN PIAŢA FINANCIARĂ MONDIALĂ / OPINII Asemănări şi deosebiri între bursele "roşii" din februarie 2018 şi pieţele în cădere liberă din 2009

CRISTIAN DOGARUPiaţa de Capital / 7 februarie 2018

Când aţi mai citit titluri de acest fel "Bloomberg-bogaţii lumii au pierdut luni 114 miliarde dolari"? Da, corect, în perioada 2008-2009, în preajma falimentului Lehman şi imediat după. Nu spun că vom ajunge neapărat acolo, e mai greu ca istoria să se repete în interiorul aceleiaşi generaţii, remarc în textul de mai jos câteva asemănări (dar şi deo­sebiri) pornind de la situaţia de atunci.

Scăderi de peste două procente pentru toţi indicii bursei

FRISON ÎN PIAŢA FINANCIARĂ MONDIALĂ / BVB Scăderi de peste două procente pentru toţi indicii bursei

ANDREI IACOMIPiaţa de Capital / 7 februarie 2018

Scăderea generalizată a pieţei locale de capital a continuat şi în şedinţa de ieri, toţi indici Bursei de Valori Bucureşti (BVB) încheind ziua de tranzacţionare cu deprecieri de peste două procente, în contextul unui rulaj de 83,76 de milioane de lei (18 milioane de euro), peste valoarea medie zilnică înregistrată în 2018, de circa 47 de milioane de lei.

Zamfir îi cere Vioricăi Dăncilă să repună statul în posesia Arenelor BNR

SENATORUL PNL NU RENUNŢĂ Zamfir îi cere Vioricăi Dăncilă să repună statul în posesia Arenelor BNR

E.O.Politică / 7 februarie 2018

Senatorul PNL Daniel Cătălin Zamfir îi cere premierului Viorica Dăncilă să anuleze Protocolul prin care Arenele de Tenis BNR au intrat în posesia băncii centrale.

Astfel, liberalul nu renunţă, chiar dacă a fost schimbat recent de la şefia Comisiei economice din Senat, cu colegul său de partid Florin Cîţu. Daniel Zamfir spune că ar fi deranjat conducerea PNL cu atitudinea sa de la conducerea comisiei de specialitate, chemându-i la audieri în mai multe ocazii pe reprezentanţii BNR şi ANPC, pe bancheri, dar şi pe cei din sectorul energetic, pe teme ca dobânzile mari la credite, problema împrumutaţilor în CHF, Arenele BNR sau redevenţele la gaze.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
Percheziţii la "Audi"

Percheziţii la "Audi"

Internaţional / 7 februarie 2018

Procurorii germani au efectuat percheziţii la sediul "Audi" AG, legate de implicarea firmei-mamă "Volkswagen" AG în scandalul privind emisiile, transmite Reuters, conform Agerpres.

PIAŢA MONETARĂ ROBOR la 6 luni a crescut

Vlad DobreaBănci-Asigurări / 7 februarie 2018

BNR a afişat, în prima parte a zilei de ieri, un nivel mediu al dobânzii la depozitele overnight plasate (ROBOR) de 1,15%, în stagnare, procent înregistrat şi în şedinţa precedentă. De asemenea, dobânda la depozitele atrase pentru o zi (ROBID)...

MACRO NEWSLETTER 7 februarie 2018

MACRO NEWSLETTER 7 februarie 2018

Internaţional / 7 februarie 2018

Preţurile producătorilor industriali din zona euro şi-au temperat creşterea anuală în decembrie 2017, până la 2,2%, de la 2,8% în luna precedentă, pe fondul unei creşteri lunare de 0,2%, după un avans de 0,6% în luna anterioară.

BNR descurajează investiţiile în Bitcoin

BNR descurajează investiţiile în Bitcoin

Bănci-Asigurări / 7 februarie 2018

Banca Naţională a Româ­niei clasifică monedele virtuale, precum Bitcoin, drept active speculative, extrem de volatile şi riscante, menţionând că descurajează orice fel de implicare în legătură cu acestea, inclusiv din perspectiva furnizării de...

Sobolewski vinde acţiuni BVB

A.I. Piaţa de Capital / 7 februarie 2018 /

Ludwik Sobolewski, fostul director general al Bursei de Valori Bucureşti (BVB) a vândut, pe data de 5 februarie, 985 de acţiuni ale operatorului de piaţă, la preţul de 29 de lei/unitate, se arată într-un raport publicat ieri de emitent.

Volatility is back on the global markets with a vengeance

Volatility is back on the global markets with a vengeance

CĂLIN RECHEA (translated by Cosmin Ghidoveanu)English Section / 7 februarie 2018

CĂLIN RECHEA (translated by Cosmin Ghidoveanu)

The Black Monday of 1987 came two months after the beginning of the term of Alan Greenspan as head of the Federal Reserve. Back then, the Dow Jones Industrial Average (DJIA) fell 508 points, 22.61% below that of the previous trading day.

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo