ZIARUL BURSA

03 noiembrie 2020
Ediţia din 15.08.2024
Intensificarea pandemiei şi luptele politice periclitează economia

OCTOMBRIE ÎN CIFRE Intensificarea pandemiei şi luptele politice periclitează economia

Emilia Olescu, George MarinescuMacroeconomie / 3 noiembrie 2020

Creşterea continuă a numărului de persoane infectate cu Sars-Cov2, interminabilele dezbateri privind necesitatea alegerilor parlamentare din 6 decembrie şi contestarea rezultatelor alegerilor locale de la nivelul Capitalei şi de la sectoarele 1 şi 5 au fost capul de afiş al evenimentelor politice din luna octombrie. Între ele, s-au strecurat şedinţele de guvern, mult mai puţine decât în luna septembrie, reuniunea Consiliului European, summit-ul Iniţiativei celor Trei Mări şi vizita premierului Ludovic Orban în Franţa, unde a semnat la Paris, cu omologul său, Jean Castex, foaia de parcurs pentru următorii ani în privinţa parteneriatului strategic româno-francez.

BVB - la cele mai severe scăderi pentru indici, de la prăbuşirile din martie

OCTOMBRIE ÎN CIFRE BVB - la cele mai severe scăderi pentru indici, de la prăbuşirile din martie

Andrei IacomiPiaţa de Capital / 3 noiembrie 2020

Declin de 5,52% pentru BET şi de 7,07% în cazul BET-FI SIF Banat-Crişana şi SIF Muntenia şi-au impus oamenii la conducerea SIF Oltenia; Tudor Cirezu nu mai face parte din noul Consiliu  

Octombrie a adus cele mai mari scăderi pentru indicii Bursei de Valori Bucureşti (BVB) de la prăbuşirile din martie, când piaţa era lovită de valul de vânzări în panică dat de perspectivele sumbre a economiei mondiale în urma răspândirii pandemiei de Covid-19 în întreaga lume.

Indicele fanion BET, reperul pieţei noastre de capital, a coborât cu 5,52%, în octombrie, la 8.510,37 de puncte, în timp ce indicele compozit BETPlus s-a depreciat cu 5,5%, până la 1.274,31 de puncte.

Florin Cîţu

FLORIN CÎŢU: "Rectificarea bugetară va fi finalizată săptămâna viitoare"

Mihai GongoroiPolitică / 3 noiembrie 2020

"Nu luăm în calcul un lockdown în economie", spune Cîţu Florin Cîţu: "Şi în luna octombrie veniturile sunt mai mari decât în aceeaşi perioadă a anului trecut" 

Priorităţile din acest an au fost şi vor rămâne pe următoarea perioadă sănătatea, investiţiile şi asigurarea independenţei financiare a României, a spus, ieri, Florin Cîţu, ministrul Finanţelor, în cadrul unei declaraţii de presă. Acesta a mai afirmat că veniturile pe luna octombrie din acest an sunt mai mari comparativ cu luna octombrie din 2019 şi că rectificarea bugetară va fi finalizată săptămâna viitoare.

NYSE îşi ia înapoi "coroana" de la Nasdaq

LIDER PE PIAŢA LISTĂRILOR DIN SUA NYSE îşi ia înapoi "coroana" de la Nasdaq

A.V.Internaţional / 3 noiembrie 2020

Dealogic: Cele două pieţe americane au atras un număr similar de SPAC-uri în 2020, însă sumele obţinute de aceste societăţi la NYSE sunt de două ori mai mari decât cele strânse de SPAC-urile listate la Nasdaq  

Piaţa Nasdaq a depăşit NYSE în privinţa IPO-urilor tradiţionale corporative

New York Stock Exchange (NYSE - Bursa de Valori din New York) este pe cale să îşi ia înapoi "coroana" de la rivala sa Nasdaq, respectiv să redevină lider pe piaţa listărilor din SUA în acest an, în baza boom-ului ofertelor publice iniţiale lansate de SPAC-uri, conform Financial Times (FT).

Octombrie în cifre

Octombrie în cifre

Macroeconomie / 3 noiembrie 2020

1 octombrie 

- Banca Naţională a României (BNR) anunţă că, la 30 septembrie 2020, rezervele valutare se situau la 32.588 de milioane de euro, faţă de 35.768 de milioane euro la 31 august 2020. Nivelul rezervei de aur s-a menţinut la 103,6 tone, cu o valoare de 5.366 de milioane de euro.

Moartea lui James Bond

Cătălin AvramescuEditorial / 3 noiembrie 2020

Cătălin Avramescu

Zilele trecute a murit, la 90 de ani, Sean Connery. Un mare actor, regretat de mulţi. El a fost primul care a interpretat rolul lui James Bond, în Dr. No (1962). Însă James Bond nu a murit acum, odată cu actorul scoţian. A plecat din această lume mai demult. A suferit de o boală fatală începând din 1986. S-a stins, în aplauzele presei de Stânga, în 2006.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA

SONDAJ: 87% dintre români preferă pâinea ambalată

M.G.Politică / 3 noiembrie 2020

Circa 87% dintre români preferă să cumpere pâine ambalată, arată un sondaj realizat de New Challenge Marketing Research şi comandat de Asociaţia Preţuieşte Calitatea şi Asociaţia Proconsumatori. Sondajul vine ca urmare a unui alt studiu comandat...

MACRO NEWSLETTER 3 Noiembrie 2020

MACRO NEWSLETTER 3 Noiembrie 2020

Macroeconomie / 3 noiembrie 2020

Creditul acordat rezidenţilor din Cehia şi-a accelerat creşterea anuală în septembrie 2020, până la 4,7%, de la 4,1% în luna precedentă, pe fondul unei creşteri lunare de 0,9%, după un avans de 0,4% în luna anterioară. Creditul acordat...

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo