ZIARUL BURSA

08 iulie 2021
Ediţia din 15.08.2024
Guvernul Cîţu - greu de schimbat, legea 5G - promulgată, pandemia - aproape de zero

IUNIE FINANCIAR Guvernul Cîţu - greu de schimbat, legea 5G - promulgată, pandemia - aproape de zero

Emilia Olescu, George MarinescuMacroeconomie / 8 iulie 2021

Executivul a prezentat Planul Naţional de Redreasare şi Rezilienţă Bucureştiul, co-organizator al EURO 2020 

Sentimentul populaţiei, la finalul lunii trecute, era unul pozitiv, în contextul în care evoluţia pandemiei de Covid-19 este în continuă scădere, în 30 iunie fiind înregistrate la nivelul întregii ţări doar 52 de noi cazuri de infectare cu Sars-Cov 2. În acelaşi timp, în iunie au început vacanţele şi concediile, iar mulţi dintre cei care încă nu au zile libere au putut profita de lucrul la domiciliu şi de rata scăzută de îmbolăviri ca să fugă măcar câteva zile la munte sau pe litoral, cu tot cu laptopul de serviciu.

Premierul Florin Cîţu, vicepremierii Dan Barna şi Kelemen Hunor şi ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Cristian Ghinea, prezintă proiectele din PNRR, pentru care Româ­nia poate atrage 29,2 miliarde de euro de la UE.

IUNIE FINANCIAR Luna iunie în cifre

A.V.Macroeconomie / 8 iulie 2021

2 iunie 

- Guvernul publică Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR). Premierul Florin Cîţu, vicepremierii Dan Barna şi Kelemen Hunor şi ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Cristian Ghinea, prezintă proiectele din PNRR, pentru care Româ­nia poate atrage 29,2 miliarde de euro de la UE.

România, cea mai mare creştere economică din UE în 2021

PROGNOZĂ COMISIA EUROPEANĂ: România, cea mai mare creştere economică din UE în 2021

I.Ghe.Macroeconomie / 8 iulie 2021

Economia României va creşte cu 7,4% în 2021 şi cu 4,9% în 2022, conform previziunilor interimare din vara anului 2021, publicate ieri de Comisia Europeană, după ce în urmă cu două luni experţii de la Bruxelles estimau doar un avans de 5,1% anul acesta şi de 4,9% anul viitor.

Imediat după anunţul Comisiei Europene, premierul Florin Cîţu a scris pe pagina oficială de Facebook:

BET a testat pragul de 12.000 de puncte

IUNIE FINANCIAR BET a testat pragul de 12.000 de puncte

A.I.Piaţa de Capital / 8 iulie 2021

Un an de mandat al lui Nicu Marcu în fruntea ASF ... degeaba Creşteri puternice pentru titlurile SIF1 şi SIF4, în plin scandal legat de deţinerea indirectă a acţiunilor proprii Transport Trade Services a debutat în Piaţa Principală, după aproape trei ani şi jumate de la ultimul IPO de la BVB  

Indicele BET, al Bursei de Valori Bucureşti (BVB), a depăşit în premieră pragul de 12.000 de puncte, în data de 28 iunie, dar nu a reuşit să închidă peste acest reper, într-o lună în care majoritatea coşurilor de acţiuni ale bursei noastre au avut creşteri.

Lucrările de reabilitare a căii ferate, în ritmul prevăzut în strategia 2021-2025

CFR SA: Lucrările de reabilitare a căii ferate, în ritmul prevăzut în strategia 2021-2025

I.Ghe.Companii / 8 iulie 2021

Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA anunţă că se efectuează lucrări de reabilitare şi modernizare a căilor de rulare, în 21 de şantiere situate pe raza celor opt sucursale regionale de la nivelul întregii ţări. Lucrările respective au menirea de a restabili performenţele tehnice ale liniilor de cale ferată, de a creşte viteza de circulaţie a trenurilor de transport călători şi de transport marfă, şi de a mări gradul de confort şi de siguranţă feroviară, se arată într-un comunicat de presă al companiei publice ce are în administrare infrastructura feroviară.

Schimbările climatice, coşmarul actual al oamenilor

Schimbările climatice, coşmarul actual al oamenilor

O.D.Miscellanea / 8 iulie 2021

Schimbările climatice reprezintă o realitate pe care nimeni nu o mai neagă. Fenomenele meteo extreme sunt tot mai frecvente - ploi torenţiale, viscole, călduri insuportabile. Luna trecută în Canada s-au înregistrat temperaturi record, de peste 44 de grade Celsius, iar Cehia a fost traversată de o tornadă devastatoare. Confruntaţi tot mai des cu astfel de fenomene naturale, oamenii au început să conştientizeze gravitatea situaţiei.

Cererea uriaşă de cipuri a dus la creşterea profiturilor

TEHNOLOGIE Cererea uriaşă de cipuri a dus la creşterea profiturilor

O.D.Companii / 8 iulie 2021

Problemele unora s-au transformat în profitul altora în perioada crizei sanitare. Munca de acasă a dus la o cerere fără precedent de...cipuri de memorie. Astfel, grupul sud-coreean Samsung Electronics Co Ltd a estimat o creştere anuală de 53,4% a profitului operaţional în trimestrul doi din acest an, mult peste estimările analiştilor, datorită majorării cererii pentru cipuri şi a preţurilor ridicate, care au compensat vânzările mai reduse de smartphone-uri.

OMS "a găsit" alte două medicamente pentru tratamentul împotriva COVID-19

O.D.Internaţional / 8 iulie 2021

Veştile de pe frontul pandemiei curg zilnic, bune, rele, neutre, de toate felurile. În ultima perioadă s-a insistat foarte mult pe vaccinare şi mai puţin pe schemele de tratament dedicate celor care au luat virusul. Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a adăugat două noi antiinflamatoare pe lista medicamentelor recomandate pentru tratamentul împotriva COVID-19. Organismul ONU a publicat recomandări pentru tocilizumab şi sarilumab.

Calendar fiscal strict pe PNRR, din cauza deficitului bugetar excesiv

G.M.Fonduri Europene / 8 iulie 2021

Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Cristian Ghinea, va discuta, astăzi şi mâine, la Bruxelles, cu Margrethe Vestager, vicepreşedinte executiv al Comisiei Europene şi cu echipele tehnice care lucrează din partea Comisiei despre calendarul fiscal necesar implementării reformelor incluse în Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR).

Referitor la discuţiile pe care le va avea cu oficialii şi experţii europeni, ministrul Cristian Ghinea a declarat:

Agendă plină la Festivalul Electric Castle

Agendă plină la Festivalul Electric Castle

O.D.Miscellanea / 8 iulie 2021

Revenirea la normalitatea culturală are loc în ritm susţinut. Zeci de artişti din ţara noastră şi din străinătate vor fi prezenţi pe scene în cele zece zile ale Festivalului Electric Castle, care va avea loc la Cluj-Napoca şi la Bonţida, în perioada 6-15 august.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
Indicii fac un pas în spate

Indicii fac un pas în spate

A.I.Piaţa de Capital / 8 iulie 2021

Rulaj de 49 milioane de lei, sub cel din sesiunea anterioară 

Opt din cei nouă indici ai Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au avut scăderi în şedinţa de tranzacţionare de la mijlocul săptămânii. Indicele extins BET-XT, al celor mai...

PIAŢA VALUTARĂ  Euro s-a apreciat la 4,9270 lei

Gabriela BucătaruBănci-Asigurări / 8 iulie 2021

Euro a crescut, ieri, cu 0,05 bani faţă de leu, Banca Naţională a României (BNR) afişând un curs de referinţă de 4,9270 lei/euro.

Pe pieţele externe, ieri, în jurul orelor 16:30, un euro era tranzacţionat la 1,1804 dolari, în depreciere cu...

MACRO NEWSLETTER 8 iulie 2021

MACRO NEWSLETTER 8 iulie 2021

Macroeconomie / 8 iulie 2021

Producţia industrială din Germania a înregistrat o scădere lunară neaşteptată, de 0,3%, în luna mai 2021, după o scădere similară în luna precedentă, iar creşterea anuală s-a temperat până la 17,3%, de la 27,6% în luna anterioară. Producţia din...

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo