ZIARUL BURSA

29 iulie 2021
Ediţia din 15.08.2024
În fiecare clipă te văd doi: Dumnezeu şi spionajul israelian

NU LUA CU TINE TELEFONUL ÎN BAIE! În fiecare clipă te văd doi: Dumnezeu şi spionajul israelian

George MarinescuInternaţional / 29 iulie 2021

Pegasus permite supravegherea permanentă a aşa-numitelor "ţinte" aflate la mii de kilometri distanţă Will Cathcart, şeful Whatsapp: "Spyware-ul periculos al NSO este folosit pentru a comite abuzuri grave în privinţa drepturilor omului în întreaga lume şi de aceea trebuie oprit" Amnesty International solicită un moratoriu global cu privire la echipamentele de supraveghere 

Activitatea de spionaj a depăşit orice aşteptări, în condiţiile dezvoltării noilor tehnologii, de tip IoT şi inteligenţă artificială. Cine crede că are o viaţă liniştită se înşală, pentru că noile tehnologii şi mai ales noile aplicaţii permit unei persoane aflată la mii de kilometri distanţă să vadă tot ceea ce faceţi, scrieţi, vorbiţi sau înregistraţi prin intermediul telefonului mobil. Viaţa privată poate deveni, astfel, publică pentru oricine, iar ultimul exemplu elocvent este scandalul legat de Pegasus, malware-ul militar produs de compania israeliană NSO Group.

"Pandemia a accelerat deschiderea multor companii de software către pieţe noi"

"Pandemia a accelerat deschiderea multor companii de software către pieţe noi"

A consemnat Andrei IacomiCompanii / 29 iulie 2021

(Interviu cu Mihai Gruieţi, CEO-ul şi confondator DigitalGate) 

"Cred că pandemia a reprezentat un punct cheie al digitalizării şi al industriei IT" "Inovaţia este cel mai important criteriu ce separă companiile de software" "2021 este cel mai bun an din istoria DigitalGate; deşi am trăit un an atipic şi dificil, ne-am extins ca număr de specialişti şi am crescut din punctul de vedere al cifrei de afaceri şi al reputaţiei"

Reporter: Aţi studiat Inginerie Electrică la Universitatea Politehnică din Timişoara, iar din 2017 sunteţi co-fondator DigitalGate. Care a fost traseul profesional al dumneavoastră de la încheierea studiilor până la înfiinţarea firmei pe care astăzi o conduceţi?

Noua strategie a BCE încalcă flagrant misiunea autodeclarată a instituţiei

BCE SCHIMBĂ STRATEGIA CA SĂ EVITE MAJORAREA DOBÂNZILOR Noua strategie a BCE încalcă flagrant misiunea autodeclarată a instituţiei

Călin RecheaInternaţional / 29 iulie 2021

Călin Rechea

La secţiunea de pe site-ul oficial al Băncii Centrale Europene (BCE) dedicată misiunii sale scrie: "Aici la BCE muncim pentru a menţine preţurile stabile în zona euro". În continuare se mai precizează că "facem acest lucru pentru ca să puteţi cumpăra cu banii dumneavoastră şi mâine cât puteţi cumpăra astăzi".

Noţiunea "stabilitate" este definită în DEX drept "faptul de a-şi păstra locul, de a nu fi mişcat din loc; fixitate". Mai relevantă în ceea ce priveşte preţurile ar putea fi considerată definiţia stabilităţii ca "proprietate a unui corp, a unui sistem de a-şi menţine poziţia sau de a reveni în poziţia iniţială".

"Beijingul face un joc extrem de prost prin atacarea propriilor companii"

KYLE BASS, CFO HAYMAN CAPITAL MANAGEMENT: "Beijingul face un joc extrem de prost prin atacarea propriilor companii"

M.G.Companii / 29 iulie 2021

Preţul activelor financiare din China creşte mult prea rapid pentru gustul factorilor de decizie de la Beijing, care încearcă să preîntâmpine posibile tulburări sociale ce ar putea să apară ca urmare a majorării discrepanţelor dintre săraci şi bogaţi, consideră Kyle Bass, fondator şi chief investment officer al Hayman Capital Management. Acesta spune că scopul final este ajustarea cerinţelor de listare pentru facilitatea cotării companiilor chinezeşti la bursa din Hong Kong, în detrimentul listărilor la New York. "Cred că este un calcul extrem de prost", spune Bass, într-un interviu pentru CNBC.

Profitul Deutsche Börse, susţinut de fuziuni şi achiziţii

Profitul Deutsche Börse, susţinut de fuziuni şi achiziţii

A.V.Companii / 29 iulie 2021

Institutional Shareholder Services, Clearstream Fund Centre şi Crypto Finance - preluate de bursa germană, anul acesta În trimestrul al doilea, câştigul operatorului bursier a sporit cu 21%, în timp ce analiştii aşteptau un avans de 16% 

Operatorul bursier german Deutsche Börse Group AG a raportat, săptămâna aceasta, creşterea cu peste 20% a profitului său net în trimestrul al doilea din anul curent, în baza achiziţiilor recente, printre care Clearstream Fund Center şi Institutional Shareholder Services. Dată fiind evoluţia pozitivă, Deutsche Börse şi-a confirmat estimările pentru profitul pe întregul an 2021.

Acţiunile Arctic Stream intră la tranzacţionare în Piaţa AeRO

ÎNCEPÂND DE ASTĂZI Acţiunile Arctic Stream intră la tranzacţionare în Piaţa AeRO

A.I.Piaţa de Capital / 29 iulie 2021

Compania vine la bursă cu o evaluare anticipată de aproape 105 milioane lei Recent, Arctic Stream a încheiat un contract pentru furnizarea de produse şi echipamente, precum şi servicii profesionale, de 24 milioane de lei 

Acţiunile Arctic Stream, integrator de infrastructură şi securitate IT ce activează în piaţa din ţara noastră, cu focus pe tehnologiile Cisco Systems, intră astăzi la tranzacţionare în Piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti (BVB), sub simbolul AST.

Compania vine la bursă după ce, luna trecută, a derulat un plasament privat prin care fondatorul Dragoş Octavian Diaconu a vândut 838.260 de acţiuni, echivalentul a 20% din firmă, operaţiunea de piaţă încheindu-se la preţul de 25 lei/titlu, ceea ce ridică evaluarea companiei la 104,78 milioane de lei.

"Micul mobilier de exterior a cunoscut o dezvoltare semnificativă în pandemie"

"Micul mobilier de exterior a cunoscut o dezvoltare semnificativă în pandemie"

A consemnat Emilia OlescuCompanii / 29 iulie 2021

(Interviu cu reprezentanţii Homelux) 

Reporter: Cum a fost resimţită pandemia în piaţa amenajărilor de exterior?

Homelux: Dacă înainte de pandemie balcoanele erau neglijate sau folosite în alt scop decât cel al relaxării, în ultima vreme din ce în ce mai multe persoane şi-au amenajat un colţ de relaxare la exterior. În acest context, micul mobilier de exterior a cunoscut o dezvoltare semnificativă.

"Este inadmisibil ca proiecte trecute în buget să aibă execuţie aproape zero"

FLORIN CÎŢU: "Este inadmisibil ca proiecte trecute în buget să aibă execuţie aproape zero"

M.G.Macroeconomie / 29 iulie 2021

Premierul i-a propus secretarului american pentru comerţ ca o parte din companiile ce se relochează din Asia să vină în România 

Este inadmisibil ca proiecte trecute în bugetele ministerelor să aibă execuţie aproape zero, a declarat, ieri, premierul Florin Cîţu, la finalul şedinţei de guvern. Acesta a fost întrebat de ce există diferenţe atât de mari între ce îşi propune Guvernul să realizeze în materie de investiţii şi ce se realizează efectiv, în condiţiile în care România a făcut în primele şase luni din 2021 investiţii de 21,3 miliarde de lei, iar pentru finalul anului este bugetată o sumă de peste 61 de miliarde de lei.

Bursele europene revin pe creştere

BURSELE LUMII Bursele europene revin pe creştere

A.V.Internaţional / 29 iulie 2021

Pieţele din Europa au crescut ieri, în majoritate, investitorii reacţionând la raportările financiare ale companiilor din regiune.

London Stock Exchange

- Titlurile băncii britanice Barclays Plc s-au apreciat cu 3%, la 174,52 pence la ora locală 14.28, după ce aceasta a anunţat redresarea profitului său în trimestrul al doilea.

- Acţiunile companiei aeriene maghiare low-cost Wizz Air Holdings Plc au consemnat un plus de 6%, la 4.939 pence la ora 14.28. Wizz Air se aşteaptă, în iulie şi august, la o creştere a capacităţii de zbor între 90% şi 100% din nivelul de dinaintea pandemiei, pe fondul majorării cererii pentru călătorii în Europa, după atenuarea restricţiilor.

- Acţiunile British American Tobacco Plc au coborât cu 1,2%, la 2.738 pence la ora 14.28. Compania a raportat scăderea profitului său brut în primele şase luni din 2021.

Scăderi pentru indici, pe fondul unui rulaj redus

BVB Scăderi pentru indici, pe fondul unui rulaj redus

A.I.Piaţa de Capital / 29 iulie 2021

Titlurile OMV Petrom, pe prima treaptă în topul lichidităţii 

Indicii Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au avut scăderi pe linie în sesiunea de tranzacţionare de ieri, spre deosebire de cei din principalele pieţe europene care au avut creşteri, îndeosebi pe fondul rezultatelor raportate de companii.

Indicele compozit BETPlus a scăzut cu 0,64%, la 1.764,59 de puncte, în timp ce indicele BET-BK, reperul de performanţă al fondurilor de investiţii în acţiuni, a coborât cu 0,38%, la 2.286,08 puncte.

Valoarea tranzacţiilor a fost redusă, de numai 36,5 milioane de lei, peste cea din sesiunea anterioră, de 31 milioane de lei, dar cu mult sub media zilnică a anului, de circa 78 milioane de lei.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
MACRO NEWSLETTER 29 iulie 2021

MACRO NEWSLETTER 29 iulie 2021

Macroeconomie / 29 iulie 2021

Preţul mediu al locuinţelor din primele 20 de zone metropolitane din SUA şi-a accelerat creşterea anuală şi în luna mai 2021, până la 17%, cea mai mare din august 2004, de la 15% în luna precedentă, pe fondul unei creşteri lunare de 2,1%, după un...

PIAŢA VALUTARĂ  Euro s-a apreciat la 4,9197 lei

Gabriela BucătaruBănci-Asigurări / 29 iulie 2021

Euro a crescut, ieri, cu 0,03 bani faţă de leu, Banca Naţională a României (BNR) afişând un curs de referinţă de 4,9197 lei/euro.

Pe pieţele externe, ieri, în jurul orelor 16:30, un euro era tranzacţionat la 1,1797 dolari, în depreciere cu...

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo