Profitul Deutsche Börse, susţinut de fuziuni şi achiziţii

A.V.
Ziarul BURSA #Companii / 29 iulie 2021

Profitul Deutsche Börse, susţinut de fuziuni şi achiziţii

Institutional Shareholder Services, Clearstream Fund Centre şi Crypto Finance - preluate de bursa germană, anul acesta În trimestrul al doilea, câştigul operatorului bursier a sporit cu 21%, în timp ce analiştii aşteptau un avans de 16%

Operatorul bursier german Deutsche Börse Group AG a raportat, săptămâna aceasta, creşterea cu peste 20% a profitului său net în trimestrul al doilea din anul curent, în baza achiziţiilor recente, printre care Clearstream Fund Center şi Institutional Shareholder Services. Dată fiind evoluţia pozitivă, Deutsche Börse şi-a confirmat estimările pentru profitul pe întregul an 2021.

Câştigul net al Deutsche Börse a însumat 310,9 milioane de euro (368 milioane de dolari) în intervalul aprilie - iunie 2021, mai mare cu 21% comparativ cu cel de 256,7 milioane de euro din perioada aprilie-iunie 2020. Analiştii aşteptau o creştere a profitului cu 16%. Câştigul pe acţiune a fost de 1,69 euro, faţă de 1,40 euro în anul anterior. Profitul înainte de dobânzi, taxe, deprecieri şi amortizări (EBITDA) a însumat 518 milioane de euro, faţă de 440,7 milioane de euro în anul precedent.

Veniturile nete au ajuns la 881,7 milioane de euro, în creştere cu 13% faţă de cele din trimestrul al doilea al anului trecut, care au fost de 777,5 milioane de euro. Cheltuileile operaţionale au atins 383,2 milioane de euro în perioada aprilie-iunie 2021, faţă de 342,6 milioane de euro în acelaşi interval din anul anterior.

În primele şase luni din 2021, veniturile nete ale operatorului bursier au sporit cu 3%, la aproape 1,74 miliarde de euro, de la 1,69 miliarde de euro în semestrul întâi din 2020. Deutsche Börse a menţionat că volatilitatea scăzută a pieţei a influenţat veniturile sale.

În primele şase luni ale anului curent, profitul net al Deutsche Börse a fost de 628,2 milioane de euro, aproape similar cu cel de 623,9 milioane de euro din semestrul întâi din 2020. Câştigul EBITDA a însumat 1,04 miliarde de euro, faţă de 1,033 milioane în semestrul întâi din 2020. Cheltuielile operaţionale au sporit cu 10%, la 729,7 milioane de euro.

Pentru întregul an curent, Deutsche Börse a confirmat estimarea de creştere a veniturilor sale nete la circa 3,5 miliarde de euro, respectiv un EBITDA de aproape două miliarde de euro.

"Într-un mediu de piaţă provocator ciclic, cum a fost în special trimestrul al doilea al anului 2021, importanţa creşterii numărului fuziunilor şi achiziţiilor devine clară şi confirmă strategia noastră", a declarat directorul financiar al Deutsche Börse, Gregor Pottmeyer, care şi-a exprimat încrederea în atingerea ţintelor pe 2021.

Grupul german a încheiat câteva fuziuni şi achiziţii anul acesta, care includ Institutional Shareholder Services, Clearstream Fund Centre şi Crypto Finance AG.

Cea mai recentă achiziţie efectuată de operatorul bursier german a fost cota de două treimi din fintech-ul elveţian Crypto Finance, prin care urmăreşte extinderea ofertei sale de active digitale. Crypto Finance, societate creată în 2017, asigură servicii de tranzacţionare, depozitare şi investiţii în active digitale pentru investitori instituţionali şi profesionişti. Compania acţionează ca un intermediar între traderi profesionişti şi bursele de criptomonede, unde pot fi cumpărate şi vândute active precum bitcoin. Preţul exact al afacerii nu a fost dezvăluit, dar Deutsche Börse a informat că acesta depăşeşte 100 de milioane de franci (108,68 milioane de dolari).

Preluarea Crypto Finance reflectă o tendinţă în creştere observată în rândul instituţiilor financiare tradiţionale care se pregătesc pentru expansiunea anticipată a tranzacţiilor cu active financiare digitale.

În luna mai, Deutsche Börse a decis să cumpere restul de 49% pe care nu îl deţinea la Clearstream Fund Centre, de la UBS Group AG, plătind în schimb 390 de milioane de franci. Astfel, Deutsche Börse a devenit unicul acţionar al platformei elveţiene de distribuţie a fondurilor, după ce preluase 51% din aceasta în 30 septembrie 2020. Activele aflate în administrarea Clearstream Fund Centre au crescut cu 25% din septembrie, la peste 300 de miliarde de euro, în baza sinergiilor operaţionale şi comerciale generate de integrarea în Clearstream.

Această preluare a venit după finalizarea achiziţiei Institutional Shareholder Services Inc. (ISS), furnizor de soluţii de guvernanţă, date şi analize, în luna februarie. Operatorul bursier, care anunţase tranzacţia în toamna lui 2020, a preluat 81% din ISS, restul de 20% fiind deţinut de Genstar Capital LLC şi managementul ISS. Deutsche Börse a achitat tranzacţia de 1,9 miliarde de euro cu datorii de aproape un milliard de euro şi restul cu numerar. ISS are peste 4.000 de clienţi care includ numeroşi investitori instituţionali.

Compass 2023, noua strategie de creştere pe termen mediu a Bursei din Frankfurt

Strategia de creştere pe termen mediu Compass 2023 oferă Deutsche Börse direcţia pentru următorii ani şi are în vedere extinderea tranzacţiilor pe bursă, achiziţiile, investiţiile pasive şi digitalizarea sectorului financiar. Toate aceste aspecte sunt considerate drept factori majori de creştere a pieţei din Frankfurt.

Ca parte a strategiei sale, Deutsche Börse urmăreşte ca venitul său net să crească în medie cu aproximativ 10% pe an până în 2023. Potrivit sursei, iniţiativele organice ar trebui să aducă o contribuţie de circa 5% la creşterea veniturilor, iar fuziunile şi achiziţiile - tot de 5%.

O primă etapă importantă a strategiei Compass 2023 a fost achiziţa anunţată a ISS.

Schimbare în conducerea diviziei Cash Market

Luna aceasta, Paul Hilgers, directorul general al diviziei Cash Market din cadrul Deutsche Börse, a informat că va părăsi operatorul bursier la finele lunii august din motive care ţin de familia sa. Hilgers, care conduce divizia de la 1 septembrie 2020, se alăturase pieţei în 2009.

Conform anunţului oficial al Bursei din Frankfurt, Eric Leupold, actualul şef al diviziei DB1 Ventures, va răspunde de divizia Cash Market de la 1 septembrie 2021.

Seminarii de educaţie financiară prin Capital Markets Academy

Din toamnă, Deutsche Börse, prin Capital Markets Academy, va organiza noi seminarii online pentru investitori privaţi.

Ulf Mayer, şeful Capital Marktes Academy, declară: "În ultimele luni, mulţi investitori au descoperit bursa pentru consolidarea averilor lor, dar şi pentru asigurarea unor venituri la pensie. Părţile interesate pot dobândi cu uşurinţă cunoştinţe despre piaţa de valori, urmând să ia decizii în cunoştinţă de cauză cu privire la investiţii".

Amintim că, potrivit unui raport PwC, în trimestrul al doilea din 2021 au avut loc 137 de listări la bursele din Europa, care au atras 21,9 miliarde de euro. În intervalul aprilie-iunie 2021, Bursa din Frankfurt (Deutsche Börse) a fost lider la listări, după sumele atrase, urmată de Euronext Amsterdam şi London Stock Exchange (LSE). În cele trei luni încheiate în 30 iunie, la Deutsche Börse IPO-urile au atras 4,4 miliarde de euro, la Euronext Amsterdam - 3,5 miliarde de euro, iar la Londra - 3 miliarde de euro.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8074
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2778
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8878
Gram de aur (XAU)Gram de aur420.3419

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb