ZIARUL BURSA

24 noiembrie 2022
Ediţia din 19.10.2024
Gala BURSA - rafinament şi eleganţă la castel

Gala BURSA - rafinament şi eleganţă la castel

Emilia OlescuCompanii / 24 noiembrie 2022

După doi ani de evenimente online, deşi de circa nouă luni ne-am întors la formatul fizic, la Gala BURSA 2022 am avut confirmarea că aşteptarea revederii cu prietenii şi colaboratorii ziarului BURSA a meritat pe deplin. Se pare că pandemia ne-a potenţat pofta de viaţă, ne-a făcut pe toţi mai tineri şi mai frumoşi, cel puţin sufleteşte.

Obiectiv îndrăzneţ pentru Paris: 16 medalii

OLIMPISM Obiectiv îndrăzneţ pentru Paris: 16 medalii

O.D.Sport / 24 noiembrie 2022

Vara bună a sportului autohton a făcut să crească speranţele şi pretenţiile în ceea ce priveşte viitoarea participare la Jocurile Olimpice. Obiectivele asumate acum sunt mult mai îndrăzneţe decât în urmă cu 4 ani.

Preţurile globale ale mărfurilor vor fi susţinute de mediul economic, de la jumătatea lui 2023

POTRIVIT GOLDMAN SACHS Preţurile globale ale mărfurilor vor fi susţinute de mediul economic, de la jumătatea lui 2023

A.V.Internaţional / 24 noiembrie 2022

Mediul economic global va fi mai favorabil pentru mărfuri începând cu jumătatea anului 2023, faţă de 2022, în baza aşteptărilor potrivit cărora dolarul va mai pierde teren, dar şi a redeschiderii economiei Chinei după restricţiile Covid-19, care va stimula apetitul pentru risc, estimează un analist Goldman Sachs, citat de Reuters.

Cum de au explodat profiturile Transelectrica şi Electrica la 9 luni?

Cum de au explodat profiturile Transelectrica şi Electrica la 9 luni?

CRISTIAN DOGARUCompanii / 24 noiembrie 2022

În condiţiile în care tot mai multe capacităţi de producţie se închid din cauza preţurilor mari din energie, iar consumatorii casnici încearcă să se restrângă la rândul lor pentru a-şi potrivi consumul în tot soiul de scheme de plafonare, evoluţia profiturilor celor două companii din sfera de transport, distribuţie şi furnizare de energie electrică a luat prin surprindere pieţele bursiere.

Subvenţionarea industriei, noua temă de dezbatere la nivel european

ÎNGRIJORĂRI PRIVIND SPRIJINUL ACORDAT ECONOMIEI AMERICANE DE ADMINISTRAŢIA BIDEN Subvenţionarea industriei, noua temă de dezbatere la nivel european

GEORGE MARINESCUInternaţional / 24 noiembrie 2022

Liderii UE se tem că piaţa unică europeană va fi invadată de produse "Made in USA" şi că vom asista la o dezindustrializare a Europei În acest context, încrederea marilor antreprenori din UE în economia europeană a scăzut la 24%, conform unui sondaj realizat de ERT Antreprenorii români sunt pesimişti cu privire la economia naţională  

La nivelul Comisiei Europene se discută în această perioadă despre necesitatea pregătirii unui pachet substanţial de subvenţii prin care să fie sprijinită financiare industria din Uniunea Europeană, domeniu care riscă să fie sufocat de produsele industriei americane, mai ales prin prisma faptului că antreprenorii de peste oceanul Atlantic vor benefica şi de subvenţii totale de 369 miliarde dolari anunţate de preşedintele Joe Biden, care le-a solicitat concetăţenilor să cumpere produse Made in USA.

Radiografia succesului, invidiem zâmbetul şi ignorăm lacrimile

Radiografia succesului, invidiem zâmbetul şi ignorăm lacrimile

Dan NicolaieSport / 24 noiembrie 2022

Dan Nicolaie

Arabia Saudită s-a miş­cat contra Argentinei exact ca în scenele de luptă din filmul Lawrence al Arabiei, cu furie, îndârjire, naivitate şi pe alocuri haotic. Mişcarea s-a dovedit eficientă, rezultatul a fost bun, dar aşa s-a ajuns la o ciocnire cumplită între doi coechipieri care a produs o nenorocire pentru unul dintre ei, fundaşul Alshahrani.

Roca Industry va achiziţiona integral Eco Euro Doors

Roca Industry va achiziţiona integral Eco Euro Doors

ANDREI IACOMIPiaţa de Capital / 24 noiembrie 2022

Roca deţine 70% din companie şi va cumpăra restul de 30% pentru 4,3 milioane de euro 

Roca Industry va achiziţiona integral producătorul de uşi destinate construcţiilor rezidenţiale Eco Euro Doors (EED), companie la care deja deţine 70%, după cum reiese din raportul emitentului publicat pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Inedit: concurs de gătit, menit să-i ajute pe elevi să înveţe ... limba română

Inedit: concurs de gătit, menit să-i ajute pe elevi să înveţe ... limba română

O.D.Miscellanea / 24 noiembrie 2022

Gustul bun, nu doar la mâncare, se deprinde din copilărie. Elevi din 16 judeţe şi municipiul Bucureşti, de la şcolile cu predare în limba română, în limba maghiară şi în limbile altor minorităţi naţionale, sunt invitaţi la Odorheiu Secuiesc, la un concurs de gătit intitulat "Tineri bucătari", în care se promovează cunoaşterea reciprocă, inter şi multiculturală.

Plafonarea preţurilor din energie, doar pentru un singur loc de consum

LOVITURĂ INDIRECTĂ LA ADRESA CHIRIAŞILOR Plafonarea preţurilor din energie, doar pentru un singur loc de consum

G.M.Companii / 24 noiembrie 2022

Camera Deputaţilor a aprobat, cu amendamente, OUG 119/2022 privind plafonarea preţurilor energiei Textul de lege prevede pentru clienţii casnici că pot beneficia de plafonare doar pentru un loc de consum Prin noua reglementare, proprietarii mai multor imobile vor beneficia de plafonare doar pentru unul dintre acestea Practic, chiriaşii sunt excluşi de la plafonare Singura soluţie ar fi ca furnizorii să accepte încheierea contractului de furnizare pe numele chiriaşului, pe baza contractului de închiriere 

Coaliţia PSD-PNL-UDMR a exclus ieri de la plafonarea preţului la energie electrică şi la gaze naturale o largă categorie de cetăţeni: chiriaşii. Potrivit proiectului de lege adoptat de Camera Deputaţilor, în calitate de for decizional, privind aprobarea OUG 119/2022, un client nu va avea plafonat preţul decât pentru un singur loc de consum.

Dansatorii şi soliştii de balet pot ieşi mai devreme la pensie

Dansatorii şi soliştii de balet pot ieşi mai devreme la pensie

O.D.Cultură / 24 noiembrie 2022

Arta trebuie înţeleasă, inclusiv în ceea ce priveşte codul muncii. Există meserii în domeniul artistic, care nu se pot face decent până la 60 sau 65 de ani. Camera Deputaţilor a adoptat un proiect de lege care prevede reducerea vârstei de pensionare şi a dansatorilor şi soliştilor de balet, alături de balerini şi acrobaţi. S-au înregistrat 227 voturi "pentru", 20 "contra" şi o abţinere.

Fanii români văd Germania favorită la titlul suprem

Fanii români văd Germania favorită la titlul suprem

O.D.Sport / 24 noiembrie 2022

Iubitorii de fotbal din ţara noastră ştiu una şi bună, fotbalul este un sport cu unsprezece jucători în fiecare echipă unde Germania câştigă de fiecare dată. Românii mizează pe selecţionata Germaniei ca potenţială câştigătoare a Cupei Mondiale, cea de-a doua favorită fiind reprezentativa Braziliei, se arată într-un sondaj Ipsos realizat la nivel global.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
MACRO NEWSLETTER 24 noiembrie 2022

MACRO NEWSLETTER 24 noiembrie 2022

Macroeconomie / 24 noiembrie 2022

Activitatea în sectorul privat din Franţa a înregistrat o contracţie neaşteptată în noiembrie 2022, pe fondul contracţiei din servicii şi din industrie. Indicele agregat al activităţii a scăzut până la 48,8 puncte, cel mai redus nivel din...

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo