ZIARUL BURSA

06 decembrie 2022
Ediţia din 15.08.2024
Ilustraţie de MAKE

"TAXA PE SOARE" ÎNCINGE CLASA POLITICĂ Guvernul Ciucă - parasolar în calea energiei fotovoltaice

George MarinescuPolitică / 6 decembrie 2022

Prosumatorii cu panouri fotovoltaice nu vor plăti, în acest moment, nicio taxă către stat, a afirmat, ieri, Virgil Po­pescu, ministrul Ener­giei, într-o conferinţă de presă susţinută în contextul amplificării scandalului politic intern privind introducerea unei aşa numite "taxe pe soare" de către Guvern, prin ordonanţa de urgenţă adoptată în 29 noiembrie 2022.

FIFA în Epoca de Aur

Cătălin AvramescuEditorial / 6 decembrie 2022

Cătălin Avramescu

În deschiderea Cupei Mondiale, într-o conferinţă de presă, actualul preşedinte al Federaţiei Internaţionale a Asociaţiilor de Fotbal (FIFA), Gianni Infantino, a făcut o declaraţie bizară chiar după standardele după care sunt judecate declaraţiile din ziua de azi. Reacţionând la criticii care puneau în discuţie organizarea competiţiei în Qatar, Infantino a spus: "La câte au făcut europenii în lume în ultimii 3000 de ani, ar trebui să petrecem următorii 3000 de ani cerându-ne iertare".

Investitorul care acuză că a fost desproprietărit de acţiuni Comalex nu este singurul care a cerut retragerea din societate

Investitorul care acuză că a fost desproprietărit de acţiuni Comalex nu este singurul care a cerut retragerea din societate

A CONSEMNAT ANDREI IACOMIPiaţa de Capital / 6 decembrie 2022

"Celorlalţi investitori care s-au retras le-au fost plătite acţiunile" 

Reporter: Acum aproape o lună aţi început un protest în speranţa că veţi recupera banii pentru acţiunile pe care le deţineaţi la Comalex şi despre care spuneaţi că v-au fost furate prin fals şi abuz cu complicitatea justiţiei. Ce s-a întâmplat de atunci?

Cristian Cristu: Mă aşteptam să fiu contactat de cineva de la Guvern, dar nu s-a întâmplat acest lucru. În schimb, am fost sunat de cineva de la Ministerul Economiei şi am vorbit cu domnul Flavius Nedelcea, Secretar de Stat, iar dumnealui mi-a cerut o serie de documente. Apoi mi-a spus că în câteva zile, după ce le studiază, revine.

Preţul petrolului urcă după intrarea în vigoare a embargoului UE pe ţiţeiul rusesc

Preţul petrolului urcă după intrarea în vigoare a embargoului UE pe ţiţeiul rusesc

A.V.Internaţional / 6 decembrie 2022

Ministrul Energiei, Virgil Popescu: "Toate rafinăriile din România vor procesa ţiţei non-rusesc" UE, G7 şi Australia au convenit să plafoneze preţul petrolului rusesc la 60 de dolari/baril Rusia nu acceptă plafonarea OPEC+ a decis să-şi menţină cotele de producţie  

Cotaţiile futures ale petrolului brut au urcat ieri, pe pieţele internaţionale, odată cu intrarea în vigoare a embargoului instituit de Uniunea Europeană (UE) asupra petrolului rusesc importat pe cale maritimă. Drept urmare, din 5 decembrie, Rusia nu va mai livra către statele UE decât petrol prin conducte.

"Pandemia a condus la creşterea pieţei semineelor"

"Pandemia a condus la creşterea pieţei semineelor"

Companii / 6 decembrie 2022

(Interviu cu Eugen Gaftoi, Business Owner Gaftos Şeminee) 

Reporter: Având în vedere contextul economic şi social, în ce punct se află industria sobelor şi a semineelor? Cum a evoluat aceasta în timpul pandemiei şi post criză sanitară?

Eugen Gaftoi: Pandemia a facilitat creşterea pieţei de şeminee atât în România, cât şi în Europa. După cum ştim, în timpul pandemiei, românii au stat în case, fiind nevoiţi să şi lucreze din confortul propriilor case. Astfel, au început să acorde mai multă atenţie spaţiului în care îşi defăşurau activităţile de zi cu zi. Acest lucru a contribuit la creşterea cererii de şeminee. Totodată, creşterea preţurilor materiilor prime a determiat şi majorarea preţurilor produselor, care au crescut cu peste 20%.

Piaţa muncii din SUA este învăluită în mister

Călin RecheaInternaţional / 6 decembrie 2022

Călin Rechea

Mark Twain a preluat de la Benjamin Disraeli dictonul "există minciuni, minciuni sfruntate şi statistici" şi l-a făcut celebru. Marele scriitor american ar fi uimit, probabil, să afle unde s-a ajuns astăzi, după mai bine de un secol de progres în statistică.

Sursă foto: arcub.ro

Gheorghe Zamfir, concert de muzică sacră înainte de Crăciun

O.D.Cultură / 6 decembrie 2022

Muzica sacră şi colindele sunt "vedetele" acestei perioade a anului. Concertul "Venite Adoremus", reunind lucrări sacre ale marilor compozitori universali, dar şi o serie de colinde celebre româneşti interpretate de marele naist Gheorghe Zamfir, va avea loc, pe 19 decembrie, de la ora 20,00, la Catedrala Sfântul Iosif din Capitală.

Sursă foto: acad.ro

Premiile Academiei pentru cele mai valoroase creaţii ştiinţifice şi artistice

O.D.Cultură / 6 decembrie 2022

Academia Română va decerna, mâine, premiile pentru cele mai valoroase creaţii ştiinţifice şi artistice realizate în anul 2020. Evenimentul se va desfăşura în Aula Academiei Române în prezenţa membrilor Adunării Generale. În cadrul evenimentului, Academia Română va acorda o diplomă "Meritul Academic"şi 4 diplome "Distincţia Culturală".

Prima fază a Cupei Mondiale, ca o competiţie de curling

Prima fază a Cupei Mondiale, ca o competiţie de curling

Dan NicolaieSport / 6 decembrie 2022

Primele meciuri din optimi arată că în grupe calculele s-au făcut foarte bine. Lipsit de moralitate, dar eficient. Adversarii grei au fost măturaţi prin indirecte şi aşa s-a ajuns ca meciurile din optimi în urma cărora s-au calificat Olanda, Argentina, Franţa şi Anglia să fie unele fără pic de suspans, câştigate la pas de favorite, care scăpaseră la timp de de formaţiile incomode.

Giroud rescrie istoria fotbalului francez

Giroud rescrie istoria fotbalului francez

O.D.Sport / 6 decembrie 2022

Olivier Giroud a devenit cel mai bun marcator din istoria selecţionatei de fotbal a Franţei, după ce a înscris al 52-lea său gol în tricoul Les Bleus, depăşindu-l pe fostul internaţional Thierry Henry, care deţinea acest record din 2009.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
MACRO NEWSLETTER 6 Decembrie 2022

MACRO NEWSLETTER 6 Decembrie 2022

Macroeconomie / 6 decembrie 2022

Preţurile importurilor din Germania şi-au temperat creşterea anuală în octombrie 2022, până la 23,5%, de la 29,8% în luna precedentă, pe fondul unei scăderi lunare de 1,2%, după un declin de 0,9% în luna anterioară.

Indicii fac un pas în faţă

BVB Indicii fac un pas în faţă

ANDREI IACOMIPiaţa de Capital / 6 decembrie 2022

Tranzacţii de 45 milioane lei, cu mult sub media zilnică a anului 

Toţi indicii Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au încheiat prima zi de tranzacţionare a săptămânii în creştere, în contrast cu scăderile din pieţele europene. Indicele compozit...

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo