ZIARUL BURSA

01 februarie 2023
Ediţia din 18.09.2024
Minusuri legislative în domeniul securităţii cibernetice

CONFERINŢA SECURITATEA CIBERNETICĂ Minusuri legislative în domeniul securităţii cibernetice

George MarinescuCompanii / 1 februarie 2023

Necesitatea unei legislaţii privind securitatea cibernetică pentru fiecare sector al economiei naţionale şi introducerea în pachetul legilor educaţiei naţionale a unei curricule şcolare obligatorii privind însuşirea competenţelor digitale reprezintă două dintre soluţiile care ar reduce riscurile cu care se confruntă reţelele de comunicaţii, soluţii despre care au vorbit participanţii la cea de-a şaptea ediţie a conferinţei "Securitatea Cibernetică", organizată, ieri, de Grupul de presă BURSA.

"Parteneriatul public-privat - o condiţie necesară pentru a ne putea alinia la Europa Digitală"

CONFERINŢA SECURITATEA CIBERNETICĂ | MARIUS HUMELNICU, PREŞEDINTELE COMISIEI PENTRU COMUNICAŢII, TEHNOLOGIA INFORMAŢIEI ŞI INTELIGENŢĂ ARTIFICIALĂ, SENAT: "Parteneriatul public-privat - o condiţie necesară pentru a ne putea alinia la Europa Digitală"

GEORGE MARINESCUCompanii / 1 februarie 2023

În contextul geopolitic şi strategic actual în care statele membre NATO şi UE se confruntă cu ameninţări cibernetice din partea Federaţiei Ruse şi Chinei, devine importantă implementarea programului Europa Digitală, program care în ţara noastră se va realiza şi prin intermediul strategiei naţionale de securitate cibernetică, dar şi cu ajutorul parteneriatelor publice private încheiate de instituţiile statului cu mediul de afaceri şi cu mediul academic, susţine Marius Humelnicu, preşedintele Comisiei pentru comunicaţii, tehnologia informaţiei şi inteligenţă artificială, Senat.

"Suntem expuşi la riscuri pe care partenerii de afaceri pot să ni le transmită fără voia lor"

CONFERINŢA SECURITATEA CIBERNETICĂ | VLAD STOICHIŢESCU, HEAD OF TECHNOLOGY RISKS DIVISION, OTTO BROKER: "Suntem expuşi la riscuri pe care partenerii de afaceri pot să ni le transmită fără voia lor"

ANDREI IACOMICompanii / 1 februarie 2023

"Atacurile de tip «supply chain» au crescut accelerat în ultimii doi ani, conform unui studiu ENISA" "Asigurarea cibernetică este complementară măsurilor de securitate pe care orice companie şi individ trebuie să le aibă în vedere" 

Suntem expuşi la o serie întreagă de riscuri pe care partenerii noştrii de afaceri pot să ni le transmită fără voia lor, a spus Vlad Stoichiţescu, Head of Technology Risks Division, în cadrul Otto Broker.

"Este nevoie de un nou pachet legislativ cu incidenţă în domeniul securităţii şi apărării"

CONFERINŢA SECURITATEA CIBERNETICĂ | LAURENŢIU LEOREANU, PREŞEDINTELE COMISIEI PENTRU APĂRARE, ORDINE PUBLICĂ ŞI SIGURANŢĂ NAŢIONALĂ, CAMERA DEPUTAŢILOR: "Este nevoie de un nou pachet legislativ cu incidenţă în domeniul securităţii şi apărării"

G.M.Companii / 1 februarie 2023

Actualele riscuri de securitate pot fi diminuate prin măsuri pro-active şi reactive şi prin modificări legislative în acest domeniu, susţine Laurenţiu Leoreanu, preşedintele Comisiei pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională, Camera Deputaţilor.

"Războiul - unul hibrid, în care zona de cyber este foarte importantă"

CONFERINŢA SECURITATEA CIBERNETICĂ | ROMEO MILEA, NETWORK DEVELOPMENT DIRECTOR, VODAFONE ROMANIA: "Războiul - unul hibrid, în care zona de cyber este foarte importantă"

V.R.Companii / 1 februarie 2023

"Comunicaţiile necesită o mare atenţie din perspectiva securităţii cibernetice" 

Reţelele de comunicaţii reprezintă un segment care asigură o infrastructură critică de funcţionare în societate, spune Romeo Milea, Network Development Director, Vodafone Romania, menţionând că, alături de segmentul energiei, având în vedere şi digitizarea către care ne îndreptăm accelerat, zona comunicaţiilor reprezintă un sector critic, iar orice sector critic are nevoie de o atenţie foarte mare şi din perspectiva securităţii cibernetice.

Ministerul Mondial al Adevărului

Cornel CodiţăEditorial / 1 februarie 2023

Cornel Codiţă

Nu ştiu dacă avem sau nu un Guvern mondial dar este din ce în ce mai limpede că unul dintre ministerele sale esenţiale este pe cale de asamblare: "Ministerul Adevărului". Pentru cei care încă mai vor să înţeleagă lumea în care au ajuns să trăiască, lectura şi re-lectura textului de geniu al lui Orwell, "1984" este nu doar folositoare, ci obligatorie.

Tesla - Rezultate peste aşteptări, cu livrări sub estimări

TRADEVILLE: Tesla - Rezultate peste aşteptări, cu livrări sub estimări

F.A.Companii / 1 februarie 2023

Elemente cheie 

Tesla este o companie lider pe piaţa vehiculelor electrice (VE), cunoscută pentru tehnologia şi designul său inovator. Vehiculele sale au o autonomie ridicată, performanţe şi costuri de funcţionare reduse, acestea fiind unele dintre motivele pentru care mulţi clienţi preferă Tesla în detrimentul altor producători de VE.

Universitatea Politehnica Bucureşti (Sursă foto: upb.ro)

Fuziune universitară pe axa Bucureşti - Piteşti

O.D.Miscellanea / 1 februarie 2023

Mediul universitar are parte de un "mariaj" istoric, care poate fi foarte benefic pentru învăţământul superior autohton. Universitatea Politehnica din Bucureşti şi Universitatea din Piteşti au fuzionat, după ce conducerile celor două instituţii de învăţământ superior au semnat documentul care stipulează aceast lucru. Noua instituţie de învăţământ superior va purta numele de "Universitatea Naţională de Ştiinţă şi Tehnologie Politehnica Bucureşti".

Sursă foto: olympics.com

CIO respinge atacurile lansate de oficiali din Ucraina

O.D.Sport / 1 februarie 2023

Ucraina luptă pe un nou front, unul în care teoretic este vorba despre sport, dar practic este unul strict politic şi militar. După ce oficiali ucraineni au făcut mai multe declaraţii "tari", Comitetul Internaţional Olimpic (CIO) anunţă că respinge "afirmaţiile defăimătoare" ale consilierului prezidenţial ucrainean Mihailo Podoliak, lansate în urma deciziei organizaţiei de a analiza modalităţi prin care sportivii ruşi pot concura la Jocurile Olimpice din 2024.

Sprint extraordinar către falimentul României, în prima lună din 2023

Călin RecheaMacroeconomie / 1 februarie 2023

Călin Rechea

Nimeni nu a "acuzat" vreodată autorităţile guvernamentale ale ţării noastre de responsabilitate în elaborarea unor politici economice raţionale sau de gestionarea cumpătată a banilor publici.

Mereu a fost vorba doar despre diferite "nuanţe" ale iresponsabilităţii autorităţilor centrale, susţinute puternic în acest sens de autorităţile locale, iar rezultatul a fost creşterea exponenţială a datoriei publice în ultimul deceniu şi jumătate, pe fondul unei creşteri similare a divergenţei dintre dinamica datoriilor şi a surselor de rambursare.

"Criminalitatea informatică reprezintă o ameninţare la adresa drepturilor fundamentale ale omului"

CONFERINŢA SECURITATEA CIBERNETICĂ | DANIEL CUCIURIANU, MANAGER DE PROIECT ÎN CADRUL C-PROC: "Criminalitatea informatică reprezintă o ameninţare la adresa drepturilor fundamentale ale omului"

Andrei IacomiCompanii / 1 februarie 2023

"Sunt foarte rare cazurile în care o singură persoană este capabilă să coordoneze un atac informatic împotriva unei instituţii, a unui stat sau a unei alte persoane" 

Criminalitatea informatică reprezintă o ameninţare la adresa drepturilor fundamentale ale omului, a afirmat Daniel Cuciurianu, Manager de proiect în cadrul Biroului Programului de Crimă Cibernetică al Consiliului Europei (C-PROC).

"Europa şi NATO se află sub asediu în ce priveşte atacurile cibernetice"

CONFERINŢA SECURITATEA CIBERNETICĂ | NICOLETA PAULIUC, PREŞEDINTELE COMISIEI PENTRU APĂRARE DIN SENAT: "Europa şi NATO se află sub asediu în ce priveşte atacurile cibernetice"

A.V.Companii / 1 februarie 2023

"Reuşim să fim vârf de lance în războiul cibernetic" "România este furnizor de securitate cibernetică la nivelul NATO" 

Europa şi NATO se află sub asediu în ceea ce priveşte atacurile cibernetice din partea unor entităţi ruseşti, deci implicit şi România, spune Nicoleta Pauliuc, preşedintele Comisiei pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională din Senat, subliniind: "Înţelegem ce se întâmplă şi acţionăm unitar, într-un cadru euroatlantic bine definit, avem o legislaţie coerentă şi concretă, vrem şi reuşim, deocamdată, să fim vârf de lance în acest război cibernetic invizibil şi asimetric, avem personal calificat în acest sens şi instituţii performante".

"Atacurile cibernetice au impact mai mare asupra companiilor cu reţele industriale"

CONFERINŢA SECURITATEA CIBERNETICĂ | IOANA MANEA, CHIEF INNOVATION OFFICER ARCTIC STREAM: "Atacurile cibernetice au impact mai mare asupra companiilor cu reţele industriale"

George MarinescuCompanii / 1 februarie 2023

Atacurile cibernetice la adresa companiilor cu reţele industriale au un impact mult mai mare, care depăşeşte recompensele de natură financiară şi pierderile băneşti, afirmă Ioana Manea, Chief Innovation Officer în cadrul companiei Arctic Stream, firmă ce este un integrator IT, de sisteme IT cu focus pe securitatea cibernetică.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
Creşteri pentru indici, pe fondul unui rulaj redus

BVB Creşteri pentru indici, pe fondul unui rulaj redus

ANDREI IACOMIPiaţa de Capital / 1 februarie 2023

Acţiunile OMV Petrom - pe prima treaptă a clasamentului valorii tranzacţiilor  

Indicii Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au avut creşteri în sesiunea de tranzacţionare de ieri, într-o zi fără o direcţie clară în pieţele europene. Indicele BET,...

MACRO NEWSLETTER 1 Februarie 2023

MACRO NEWSLETTER 1 Februarie 2023

Macroeconomie / 1 februarie 2023

Preţurile de consum din Belgia şi-au temperat creşterea anuală şi în ianuarie 2023, până la 8%, de la 10,4% în luna precedentă, pe fondul unei creşteri lunare de 0,1%, după un declin de 0,2% în luna anterioară.

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo