ZIARUL BURSA

09 aprilie
Ediţia din 18.09.2024
Şantierul Naval Mangalia - blocat de lipsa deciziilor din Ministerul Economiei

Şantierul Naval Mangalia - blocat de lipsa deciziilor din Ministerul Economiei

George MarinescuCompanii / 9 aprilie

Damen Holding BV notifica, în 4 august 2023, statul român că se retrage de la Şantierul Naval Mangalia De atunci şi până acum au fost convocate lunar şedinţe AGA, dar reprezentanţii statului, prin societatea STNM 2 Mai, au blocat luarea oricărei decizii Din această cauză, şantierul naval nu are aprobate execuţia bugetară pe anul 2023 şi nici bugetul pentru anul 2024, fapt ce împiedică echipa managerială să încheie contracte ce ar aduce 300 milioane euro în vistieria companiei Cu toate acestea, există perioade când acţiunile STNM 2 Mai de pe piaţa AeRO îşi cresc valoarea, în loc să continue scăderea drastică demarată în vara anului trecut Următoarea şedinţă AGA este programată în 29 aprilie  

TradeVille: AROBS se bazează pe serviciile software

TradeVille: AROBS se bazează pe serviciile software

F.APiaţa de Capital / 9 aprilie

AROBS Transilvania Software SA şi-a bugetat pentru anul 2024 o cifră de afaceri de 494,8 milioane de lei, estimând o creştere potenţială de 15,7% faţă de 2023, în timp ce, la nivelul principalilor indicatori operationali, EBITDA şi profitul net sunt estimate valori relativ asemănătoare cu cele din 2023, potrivit unui raport elaborat de Departamentul de Analiză al Tradeville.

Guvernarea prin cartel

Cătălin AvramescuEditorial / 9 aprilie

Cătălin Avramescu

Ce formă de guvernare are România? Merită să ne punem din când în când această întrebare. Nu de alta, dar lucrurile se schimbă. Repede. Ţineţi minte demonstraţiile masive din perioada regimului Dragnea?

Mircea Geoană, secretar general adjunct al NATO, a precizat: "Modelul economic se va schimba, configurarea lanţurilor de aprovizionare se schimbă, iar tehnologia va avea un impact asupra produselor noastre. Participăm la cea mai mare transformare din istorie, iar guvernele singure, chiar dacă sunt eficiente, nu vor putea să facă singure schimbările necesare, ci trebuie să conlucreze cu mediul academic şi cu mediul de afaceri".

Companiile nemţeşti - pregătite să investească în transformarea României într-un hub energetic

George MarinescuCompanii / 9 aprilie

Companiile germane din ţara noastră sunt pregătite să contribuie la schimbarea modelului economic românesc în actualul context geopolitic regional, la transformarea digitală şi la oportunitatea oferită de tranziţia verde pentru ca ţara noastră să devină un hub energetic, dar au nevoie predictibilitate legislativă şi de un parteneriat real cu decidenţii politici de la Bucureşti, au afirmat, ieri, participanţii la dezbaterea "Schimbări geopolitice în sud-estul Europei: ce înseamnă pentru afaceri?", organizată de Camera de Comerţ Româno-Germană (AHK).

Bani pentru companiile afectate de războiul din Ucraina

Bani pentru companiile afectate de războiul din Ucraina

I.Ghe.Companii / 9 aprilie

Companiile din ţara noastră vor putea apela la finanţare prin intermediul unei scheme de ajutor de stat de 2,5 miliarde euro (12.5 miliarde lei), schemă aprobată de Comisia Europeană, potrivit unui comunicat de presă emis, ieri, de Executivul comunitar.

Sursa foto: facebook / Allview România

Visual Fan estimează afaceri şi profit în creştere, în acest an

A.I.Piaţa de Capital / 9 aprilie

Visual Fan, furnizor de tehnologii sustenabile şi de soluţii inovatoare pentru producţia de energie verde, şi-a bugetat pentru acest an o cifră de afaceri de aproape 151,6 milioane lei, cu 13% peste cea din 2023, în vreme ce profitul estimat este de 11,1 milioane lei, în creştere cu 58%, conform raportului companiei publicat, ieri, pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Sursa foto: facebook / CurteadeConturiRO

Curtea de Conturi cere sancţionarea autorităţilor care tergiversează contestarea licitaţiilor publice

I.Ghe.Companii / 9 aprilie

Curtea de Conturi recomandă completarea legislaţiei privind remediile şi căile de atac în materie de atribuire a contractelor de achiziţie publică (Legea 101/2016) cu măsuri sancţionatorii, cu scopul de a preveni întârzierea depunerii de către autorităţile contractante a documentaţiei necesare soluţionării contestaţiilor, se arată ieri într-un comunicat de presă emis de instituţia publică după un raport de audit întocmit cu privire la contestarea licitaţiilor publice.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
Macro Newsletter 09 Aprilie 2024

Macro Newsletter 09 Aprilie 2024

Macroeconomie / 9 aprilie

Producţia industrială din Germania şi-a temperat scăderea anuală în februarie 2024, până la 4,9%, de la 5,3% în luna precedentă, pe fondul unei creşteri lunare peste aşteptări, de 2,1%, după o creştere de 1,3% în luna anterioară.

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo