Zitec a înregistrat venituri de peste 25 de milioane de euro în 2022

G.D.
Companii / 19 ianuarie 2023

Zitec a înregistrat venituri de peste 25 de milioane de euro în 2022

Zitec specializat în dezvoltarea de soluţii şi servicii de transformare digitală, a înregistrat o cifră de afaceri de 25,2 de milioane de euro în 2022, ceea ce reprezintă o creştere de 42% faţă de anul precedent, conform unui comunicat remis redacţiei. În ultimii trei ani, compania a raportat o rată medie de creştere anuală de 54%.

Potrivit sursei citate, cererea mare pentru serviciile de dezvoltare software Zitec a făcut ca aceasta să fie cea mai dinamică direcţie de business Zitec în 2022. Creşteri semnificative au înregistrat diviziile de Mobile & Distributed Ledger Development, Continuous Improvement Services, DevOps, eCommerce, Microsoft Azure şi Security.

Pe lângă evoluţia remarcabilă, Zitec a înregistrat o rată de retenţie a clienţilor de 82%, peste media industriei IT & Software (77%, conform Exploding Topics) precum şi o rată de loializare a specialiştilor din echipă de 85%. Portofoliul Zitec numără în prezent 240 companii din peste 30 de ţări. De asemenea, echipa de profesionişti Zitec a crescut şi ea cu circa 30%, de la 262 de colegi la final de 2021 la 339 la final de 2022.

Zitec a continuat anul trecut implementarea de proiecte de transformare digitală pentru clienţii săi şi s-a concentrat pe consolidarea parteneriatelor strategice şi dezvoltarea abilităţilor legate de tehnologiile utilizate. Printre clienţii nou incluşi în portofoliu în 2022 se numără Regina Maria, Twispay, Agrii Romania, HiGeen, SanoPass şi Nhood, pieţele principale fiind România, SUA şi Elveţia.

În ceea ce priveşte dezvoltarea parteneriatelor strategice, cele cu Google şi Microsoft au fost în prim plan, aproximativ 85% dintre proiectele de dezvoltare ale Zitec din ultimii 4 ani utilizând soluţii de cloud computing, în special Microsoft Azure şi Google Cloud. În consecinţă, pentru performanţele sale în oferirea de soluţii cloud, Zitec a primit din partea Microsoft distincţia "Best Azure Partner" în septembrie 2022, în cadrul "Global Partner Solutions Conference", precum şi distincţia "Google Partner Specialization in Infrastructure" de la Google, în decembrie 2022.

Interesul constant pe care companiile l-au manifestat în 2022 faţă de migrarea către platforme de eCommerce flexibile şi competitive s-a tradus într-o creştere de 150% a cifrei de afaceri pentru divizia de eCommerce Zitec. Implicit, această creştere a dus la acţiuni de consolidare a parteneriatelor strategice cu partenerii tehnici Adobe (platforma Magento) şi VTEX, platforme care susţin 80% dintre proiectele clienţilor Zitec pe zona de eCommerce. Pentru 20% dintre aceste proiecte, Zitec a creat soluţii personalizate, potrivite clienţilor cu fluxuri de business cu grad ridicat de complexitate şi specializare, subliniază sursa citată.

Spre finalul anului, compania a adăugat portofoliului său tehnologic un nou serviciu, cel de Data Analytics, menit să asiste companiile în accesarea potenţialului de valoare comercială oferit de date. În 2023, se va investi în extinderea acestei echipe şi consolidarea capabilităţilor sale în tehnologiile de date oferite de soluţiile de cloud computing Google şi Microsoft.

În 2023, echipa Zitec mizează pe o tendinţă de creştere organică similară cu 2022, dar suplimentar explorează şi potenţiale achiziţii de companii de IT. Zitec va continua dezvoltarea parteneriatelor strategice cu Google, Microsoft, Adobe (Magento) şi VTEX, dar şi creşterea impactului în proiectele clienţilor existenţi.

Pentru 2023, compania estimează o creştere organică de cel puţin 20% a echipei şi îşi propune să atragă în continuare specialişti din toată ţara. Echipa din prezent reuneşte colegi atât din Bucureşti şi Braşov - oraşe unde există birouri fizice - cât şi din Cluj, Timişoara sau Iaşi, oraşe unde compania pune la dispoziţie spaţii de coworking în parteneriat cu Pluria.

În acest moment Zitec caută peste 30 de noi colegi, poziţiile deschise vizând atât roluri tehnice, cum ar fi Software Developers (PHP, Magento, .NET), QA Engineers, Product Owner, Business Analyst, Agile Project Managers, Scrum Masters, cât şi non-tehnice: Content Marketing Specialist, SEO Specialist, Business Developer sau Digital Campaign Specialist.

De asemenea, echipa urmăreşte în continuare consolidarea capabilităţilor în abordarea de proiecte ample, de complexitate tehnică crescută, pe tehnologiile din portofoliu, păstrând poziţionarea de partener IT strategic şi oferind stabilitate şi procese mature clienţilor.

"Evoluţia remarcabilă din 2022 s-a datorat extinderii portofoliului de clienţi, creşterii volumului proiectelor curente, precum şi consolidării competenţelor tehnice şi, implicit, a echipei. Ne-am axat pe dezvoltarea liniilor de business, precum şi pe crearea altora noi, care să ne permită livrarea de soluţii complete de transformare digitală, de la marketing digital, până la proiecte de analiză de date, indispensabile în procesul de digitalizare al business-urilor clienţilor noştri", a declarat Alexandru Lăpuşan, CEO şi Co-Fondator Zitec.

Anul trecut echipa Zitec s-a concentrat şi pe consolidarea produselor proprii Mirro.io, o soluţie completă de management al performanţei, şi Regista, lider naţional al aplicaţiilor de registratură electronică şi e-Guvernare.

Astfel, în 2022, Mirro şi-a dublat numărul de utilizatori în comparaţie cu anul precedent. Pentru complexitatea funcţionalităţilor platformei şi calitatea serviciilor, Mirro a fost recunoscut ca Lider în categoria Absence Management, Performance Management, Core HR şi OKR în rapoartele G2 Winter 2023. Tot anul trecut, Mirro a lansat funcţionalitatea "Culture Insights", ce le oferă liderilor de companii rapoarte extensive pentru înţelegerea şi măsurarea culturii organizaţionale.

"Ne bucurăm să vedem că organizaţiile care folosesc Mirro au înregistrat o retenţie în echipă cu 50% mai mare decât media pieţei, precum şi o creştere a productivităţii şi implicării membrilor săi. Prin utilizarea Mirro, aceste companii creează experienţe pozitive pentru echipele lor şi îşi consolidează cultura organizaţională", afirmă Simona Lăpuşan, Fondator şi CEO al Mirro.io şi Co-Fondator şi COO al Zitec.

Printre companiile locale care folosesc în prezent Mirro.io se numără: Tazz, Adore Me, Netopia, Hochland, Pluria, Transylvania College, Ddroidd, Bright Spaces, Sessions, sau Accace.

Regista, soluţia dezvoltată de Zitec ce contribuie direct la progresul digital al României prin automatizarea şi eficientizarea activităţilor din instituţiile din România, a înregistrat şi ea rezultate remarcabile şi în 2022, depăşind pragul de 1000 de clienţi, reprezentaţi de primării, spitale, instituţii de învăţământ, dar şi de companii private din toate judeţele ţării. Valoarea adusă de aplicaţie a fost recunoscută în iunie 2022 prin premiul special "The Most Coherent Approach to Digitize România" în cadrul evenimentului "Future Banking Awards 2022".

În prezent, aplicaţia este folosită zilnic de peste 60.000 de utilizatori. În total, prin intermediul Regista au fost procesate peste 28 de milioane de documente, marcând astfel un pas important în progresul digital la nivel naţional. Pentru a obţine aceste rezultatele, Regista a continuat dezvoltarea aplicaţiei adăugând noi funcţionalităţi precum: programări online, validarea identităţii la sediu şi integrarea cu aplicaţii specializate în administrarea taxelor şi impozitelor pentru plata online a contribuţiilor locale, se menţionează în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb