Zitec previzionează o creştere a cifrei de afaceri consolidate cu 20% în 2024 şi atrage atenţia asupra provocărilor din industria IT din România

A.F.
Companii / 6 iunie

Alexandru Lăpuşan, CEO şi co-fondator Zitec.

Alexandru Lăpuşan, CEO şi co-fondator Zitec.

Zitec, lider în domeniul IT şi soluţii de transformare digitală din România, previzionează o creştere a cifrei de afaceri consolidate de 20% în 2024, demonstrând stabilitate şi rezistenţă în contextul economic actual. Verticalele care au înregistrat cele mai semnificative creşteri în primul trimestru al anului 2024 au fost Retail cu o creştere de 15%, zona de licitaţii publice, dar şi zone noi care au beneficiat de mai mult interes anul acesta, precum Data & Inteligenţă Artificială (AI), conform unui comunicat remis redacţiei.

Conform comunicatului, unul dintre pilonii creşterii Zitec este consolidarea portofoliului de clienţi, atât pe plan local, cât şi internaţional. De la începutul anului, branduri de top precum HeyBlu (România), ProFiduciaria (România), European Athletics (Elveţia) sau Sportano (Polonia) s-au alăturat portofoliului Zitec. Experienţa echipei Zitec şi anticiparea nevoilor pieţei au contribuit semnificativ la extinderea portofoliului, în ciuda provocărilor economice şi a mediului fiscal din România.

O altă direcţie de dezvoltare accelerată anul acesta este transformarea digitală a serviciilor publice. Până în prezent Zitec a participat la peste 20 de licitaţii publice, înregistrând o rată de succes de 30%.

"Ne bucurăm că ne-am atins obiectivele declarate la începutul anului de a participa la mai multe licitaţii care vizează transformarea digitală a serviciilor publice. Îmbunătăţirile în privinţa transparenţei şi corectitudinii procesului de selecţie în licitaţiile publice ne-au dat încrederea să ne implicăm activ în acest proces. Numeroase instituţii publice importante ne-au ales ca partener pentru digitalizare în contextul PNNR, iar asta confirmă capacitatea echipei noastre de a-şi valorifica experienţa tehnică pentru a facilita accesul românilor la servicii publice de calitate", declară Cristiana Cotorelea, Public Sector Director la Zitec.

Totodată, compania atrage atenţia asupra provocărilor din industria IT din România şi măsurilor fiscale luate de Guvernul României în 2023 care încă produc efecte negative asupra mediul de business şi a angajaţilor din acest sector.

"Suntem încrezători în creşterea şi dezvoltarea Zitec pe parcursul anului 2024, dar privim cu prudenţă spre viitor şi atragem atenţia asupra provocărilor persistente din industria IT din România." declară Alex Lăpuşan, CEO şi co-fondator Zitec. "Îngrijorările noastre vin pe fondul scăderii globale a cererii de servicii IT şi eliminarea abruptă, din 2023, a scutirilor fiscale pentru angajaţii IT, o decizie guvernamentală ce încă produce efecte negative semnificative în lipsa unor politici care sa compenseze acest impact. Este imperativ ca statul roman sa sprijine mult mai puternic activităţile de Cercetare-Dezvoltare, măcar la nivelul ţărilor concurente din regiune", adaugă Alex Lăpuşan.

Zitec oferă un mediu de lucru stabil şi sigur pentru cei peste 400 de specialişti din echipele sale, asigurându-le suportul necesar pentru a se dezvolta profesional şi a-şi atinge potenţialul maxim. Astfel, a fost printre primele companii din industrie care au ales să-şi asume integral costurile asociate cu decizia guvernului de a elimina beneficiile pentru angajaţii din IT (având un impact negativ de 700.000 de euro estimat pentru 2024 în cazul companiei). În plus, Zitec investeşte anual în well-being şi dezvoltarea membrilor echipei un buget de peste 800.000 euro, oferindu-le un mod de lucru flexibil, posibilitatea de a lucra de la distanţă de oriunde, programe pentru pasiunile lor, oportunităţi de dezvoltare profesională continuă şi un mediu de lucru care promovează curajul, inovaţia şi autenticitatea. Rata de loializare, care în primele 5 luni ale anului este de peste 97%, semnificativ mai mare decât media industriei, demonstrează impactul pozitiv al unei culturi organizaţionale puternice. Pentru anul acesta Zitec are în plan să-şi extindă echipa cu aproximativ 100 specialişti cu profile tehnice din zona de software development pe tehnologii ca .NET sau PHP, Quality Assurance şi Project Management, dar şi profile non-tehnice (în echipele de vânzări, marketing şi resurse umane) şi management.

În ceea ce priveşte planurile pentru cea de-a doua jumătate anului 2024, Zitec rămâne un partener de încredere în transformarea digitală a companiilor, oferind soluţii eficiente şi adaptate nevoilor specifice ale clienţilor din diverse industrii precum retail, fintech sau soluţii cloud. Zitec va continua investiţii în Cercetare-Dezvoltare şi proiecte ce se vor concentra în perioada următoare pe zona de Data & AI (inteligenţă artificială) şi ţinteşte o creştere a cifrei de afaceri consolidate cu 20% faţă de 2023.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb