Ziua Naţională a Turismului Rural 2023 va fi marcată în Duminica Floriilor

G.D.
Miscellanea / 7 aprilie 2023

Ziua Naţională a Turismului Rural 2023 va fi marcată în Duminica Floriilor

Duminica Floriilor reprezintă o dublă sărbătoare pentru noi cei ce iubim turismul rural, cultural şi ecologic - fiind şi Ziua Naţională a Turismului Rural, conform unui comunicat remis redacţiei. "Ne bucurăm de o continuitate de 19 ani, timp în care această manifestare a fost şi este marcătă în zonele prielnice acestei forme de turism: Fundata, Şirnea, Moieciu, Bran, Râşnov, Prejmer, Rucăr, Dragoslavele, Sărata Monteoru, Berca, Iaşi, Tismana-Peştişani, Horezu, Alba Iulia, Albac, Turia-Băile Balvanyos, Praid, Focşani, Târgu-Neamţ, Agapia, Sibiel, Răşinari, Botiza, Poiana Stampei, Ciocăneşti, Vama, Eşelniţa, Crişan-Tulcea,

Aminteam şi apreciam în fiecare an cum calitatea serviciilor oferite de proprietarii de pensiuni a crescut, destinaţiile rurale sunt tot mai atractive, observând investiţii în agrement, în comunicarea şi prezentarea ofertelor de experienţe de vacanţă, promovarea din online etc.

În ultimii ani, prin marcarea Zilei Naţionale a Turismului Rural am căutat să oferim o tendinţă, o tematică pe care ne-o dorim exemplu de bună practică pentru cei ce fac cinste acestui domeniu. Promovarea rutelelor tematice, includerea pensiunilor în programe complexe ale agenţiilor de turism, conceptul de pensiune culturală sunt exemple de tematici ale anilor precedenţi", spun membrii ANTREC.

"În 2023 ne-am propus să punem accentul pe Gastronomia tradiţională - ca element de bază în definirea unei destinaţii rurale. Ne dorim ca gastronomia să fie evidenţiată atât prin conceptul de destinaţie gastronomică, cât şi prin itinerarii gastronomice - ca şi o continuitate a rutelor tematice dezvoltate în mediul rural şi nu numai.

De peste 29 de ani am iniţiat şi organizat alături de colegii din ANTREC, proprietarii de structuri turistice, comunităţi şi autorităţi locale, profesionişti din turism - festivaluri tradiţionale în care gastronomia a fost una dintre principalele atracţii ale zonei respective. Tot mai prezentă prin conturarea specificului unei regiuni, gastronomia poate fi asemeni portului popular, un etalaon pentru o zonă a ţării.

Faptul că numărul participanţilor şi vizitatorilor a crescut de la an la an, iar festivalurile gastronomice se bucură de o mediatizare naţională sau internaţională, ne bucură foarte mult. Exemple în acest sens sunt: Festivalul Internaţional de Pomana Porcului, Băile Balvanyos-Turia, Covasna, Festivalul Plăcintelor, Hârja-Oituz, Bacău, Festivalul Cârnaţilor de Pleşcoi, Berca, Buzău, Răvăşitul Oilor - Festivalul Brânzei şi al Pastramei, Bran, Braşov, Festivalul Păstrăvului, Ciocăneşti, Suceava, Festivalul Răciturilor, Peştişani, Gorj, Festivalul Borşului de Peşte, Crişan, Tulcea, Festivalul Clătitelor, Prejmer, Braşov, "O masă într-o farfurie", Rucăr, Argeş etc.

Proprietarii de pensiuni au înţeles că a investi în sectorul gastronomic se va vedea în gradul de ocupare al pensiunilor. Mai mult decât atât, pensiunile apelează la bucătări profesionişti, unele preparate din pensiuni, devenind o veritabilă carte de vizită. Acestora li se adaugă ideea organizării de circuite cu degustări, brunchuri tematice, mese tradiţionale - care sunt tot mai căutate şi cerute de grupurile de turişti atât din ţără cât şi de afară. Apreciem şi rolul pe care-l au Punctele Gastronomice Locale pe care ni le dorim extinse în cât mai multe zone.

Şi la ultimile ediţii ale Târgurilor de Turism, standurile regiunilor sau ale unităţilor de cazare, mizează pe acest element de atracţie - gastronomia. Platouri cu produse tradiţionale, sau mici demonstraţii de pregătire ale bunătăţilor sunt prezente an de an. ANTREC a invesit şi a promovat acest concept încă de la primele prezenţe la jumatatea anilor '90. În paginile revistei "Vacanţe la ţară" ilustrăm şi promovăm gastronomia tradiţională într-o rubrică dedicată - "Bunătăţi din pensiuni".

Vă invităm să descoperiţi destinaţiile rurale din România şi să savuraţi bunătăţi tradiţionale dintr-o sumedenie de reţete născute în viaţa satului românesc şi transmise din generaţie în generaţie. Veţi regăsi cu entuziasm şi nostalgie "gustul de odinioară", adaptat şi prezentat la tendinţele din prezent", adaugă membrii ANTREC în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb