Zoom implementează un serviciu pentru autentificarea în doi factori

J.P.
Miscellanea / 22 septembrie 2020

Zoom implementează un serviciu pentru autentificarea în doi factori

Zoom a implementat un serviciu pentru autentificarea cu doi factori (2FA) în aplicaţiile sale web, desktop şi mobile, prin care permite utilizatorilor să dubleze securitatea propriilor conturi cu un strat suplimentar de protecţie, scrie blogul din România al companiei de securitate cibernetică, Eset, conform Agerpres.

"Pe scurt, sistemele 2FA permit utilizatorilor să treacă peste provocările de autentificare care au nevoie de informaţii din două surse diferite. Există trei factori de autentificare clasici care sunt utilizaţi în mod obişnuit - ceva ce ştiţi, cum ar fi o parolă sau un cod PIN, ceva ce aveţi, cum ar fi chei fizice sau aplicaţii de autentificare şi ceva personal, acest pas include date biometrice, cum ar fi amprentele digitale sau scanări ale retinei", notează sursa citată.

Reprezentanţii platformei de videoconferinţă au precizat faptul că vor pune la dispoziţie noua caracteristică pentru toţi utilizatorii săi, inclusiv pentru cei care folosesc varianta gratuită a platformei.

"Cu modalitatea 2FA propusă de Zoom, utilizatorii au opţiunea de a folosi aplicaţii de autentificare care acceptă protocolul Time-Based One-Time Password (TOTP) (cum ar fi Google Authenticator, Microsoft Authenticator, sau FreeOTP), sau de a permite Zoom să trimită un cod prin SMS sau apel telefonic, ca al doilea factor al procesului de autentificare în cont", au explicat oficialii Zoom, citaţi de Eset România.

În plus, compania permite utilizatorilor să utilizeze coduri de recuperare pentru a se conecta la conturile lor în cazul în care dispozitivul lor este pierdut sau furat.

"Odată cu explozia cazurilor de COVID-19, tot mai multe companii au fost forţate să treacă la o modalitate de lucru la distanţă, astfel că Zoom şi alte servicii de videoconferinţă şi comunicare s-au bucurat de o creştere a popularităţii. Cu toate acestea, compania a fost, de asemenea, în centrul atenţiei din cauza problemelor de confidenţialitate şi securitate pe care le-a întâmpinat după ce utilizatorii au început să folosească platforma într-un număr nemaivăzut până atunci. Dacă sunteţi utilizator Zoom, ar trebui să consultaţi şi articolul nostru despre remedierile setărilor de securitate Zoom", sunt de părere specialiştii Eset.

Zoom, software dedicat apelurilor video între utilizatori, este folosit de milioane de utilizatori din întreaga lume, de la lecţiile online ale profesorilor, la întâlniri de afaceri, pe fondul măsurilor adoptate de autorităţi pentru limitarea pandemiei de coronavirus (COVID-19).

În primăvara acestui an, o serie de informaţii publicate în mass media care au pus sub semnul întrebării practicile companiei privind protecţia vieţii private i-au speriat pe investitori, ştergând o mare parte din capitalizarea bursieră record a Zoom.

La rândul său, Centrul Naţional de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică (CERT-RO) a avertizat asupra faptului că aplicaţia Zoom prezintă o serie de vulnerabilităţi şi funcţii ascunse care pot pune în pericol securitatea datelor.

Platforma Zoom concurează cu Teams a celor de la Microsoft, respectiv cu Webex dezvoltată de Cisco.

Compania Eset a fost fondată în anul 1992 în Bratislava (Slovacia) şi se situează în topul companiilor care oferă servicii de detecţie şi analiză a conţinutul malware, fiind prezentă în peste 180 de ţări.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Ma indoiesc ca va prinde la public autentificarea biometrica, aceasta fiind considerata pe scara larga un mijloc de control al maselor, adica Semnul Fiarei mai precis.

    Guvernele in loc sa fie interesate de nivelul de trai al oamenilor sunt interesati sa le retina amprenta pe un server centralizat pentru a-i putea controla mai bine. E epoca controlului total al populatiei, ramane sa vedem daca populatia va fi de acord cu aceste masuri cu iz fascist.  

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
domeniileostrov.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9755
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7397
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3041
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină6.0232
Gram de aur (XAU)Gram de aur403.6495

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb