Zyxel se aşteaptă la noi standarde de viteză şi tendinţe cheie pe zona de networking în 2024

F.D.
Companii / 9 februarie

Kevin Drinkall, Director Marketing şi Strategie GTM, EMEA la Zyxel Networks

Kevin Drinkall, Director Marketing şi Strategie GTM, EMEA la Zyxel Networks

Zyxel Networks se aşteaptă ca 2024 să fie un an de inovaţie pe zona de networking. De asemenea, se aşteaptă să fie un an în care clienţii vor face investiţii serioase (şi, în multe cazuri, atât de necesare) pentru actualizarea tehnologiilor wireless, conform unui comunicat de presă al companiei.

Potrivit sursei citate, va fi anul în care adopţia WiFi 7 se va concretiza, iar suplimentar ne aşteptăm să vedem o absorbţie mult mai mare a WiFi 6 şi 6E. Există deja o serie de puncte de acces WiFi 7 pe piaţă (am fost printre primii care am lansat un astfel de produs), iar multe altele vor fi lansate pe parcursul anului.

WiFi 7 este semnificativ mai rapid şi mai bun la furnizarea de conectivitate consistentă şi fiabilă în medii dense. Pentru IMM-uri şi birouri mai mici, WiFi 7 poate depăşi bugetele unora, WiFi 6 sau 6E va fi o investiţie mai accesibilă şi la fel de bună. De asemenea, este demn de remarcat faptul că majoritatea dispozitivelor WiFi 6 / 6E şi toate dispozitivele WiFi 7 vin cu protecţie WPA3, care oferă o securitate îmbunătăţită atât pentru infrastructură, cât şi pentru dispozitivele care se conectează fără fir.

Multi-gig şi securitate mai simplă

O altă tendinţă importantă va fi trecerea continuă la switch-uri multi-gigabit care au capacitatea de a furniza viteze de 2,5 Gbps, 5 Gbps şi 10 Gbps dispozitivelor conectate. Vom adăuga la gama noastră multi-gig în 2024 şi vom îmbunătăţi capacităţile lor PoE. Dispozitivele care sunt acum implementate la marginea reţelei, cum ar fi punctele de acces WiFi 6 / 6E şi WiFi 7, împreună cu dispozitive precum camerele de supraveghere IP de înaltă calitate cu capacitate pan-zoom-tilt (PZT), au nevoie de energie suplimentară pentru a funcţiona. Aceasta înseamnă o creştere de la 15,4 W sau 30 W per port la 60 W per port pe un switch de reţea (PoE+ la PoE++).

Odată cu securitatea reţelei, tendinţa cheie va fi simplificată. În fiecare an, ameninţările la adresa reţelelor se înmulţesc, iar acest lucru a făcut ca soluţiile de securitate digitală să devină din ce în ce mai complexe. Deşi este absolut esenţial, acest lucru poate fi deranjant, în special pentru întreprinderile mai mici, fără expertiză tehnică sau de securitate cibernetică.

De fapt, vedem două tendinţe paralele aici: o dorinţă tot mai mare de a simplifica protejarea reţelei şi o mai mare disponibilitate de a plasa administrarea şi gestionarea securităţii în mâinile experţilor profesionişti.

Zyxel Networks a răspuns deja la ambele evoluţii. Iniţiativa noastră Connect and Protect oferă setări predefinite de securitate cibernetică pentru dispozitivele noastre, făcând implementarea mult mai accesibilă. Prin dezvoltarea continuă a managementului nostru cloud Nebula şi a platformei noastre cloud de securitate cibernetică, oferim protecţie suplimentară şi proactivă împotriva tuturor tipurilor de ameninţări. De exemplu, am introdus deja detectarea şi răspunsul colaborativ (CDR). Această caracteristică verifică dispozitivele nesigure conectate prin WiFi şi funcţionează cu unul dintre firewall-urile Zyxel Networks pentru a le conţine în conformitate cu condiţiile prestabilite.

Lăţime de bandă mai mare

În general, toate acestea vor fi o trecere la o lăţime de bandă mai mare chiar în reţea; Dezvoltarea aplicaţiilor, a conţinutului şi a serviciilor bazate pe cloud necesită acest lucru acum. În 2024, va fi timpul să aducem reţeaua la noi standarde de viteză.

Vom vedea, de asemenea, o mişcare continuă către monitorizarea şi gestionarea de la distanţă a reţelelor, extinzându-se la configurare şi instalare. Departe de a fi o dezvoltare nouă, aceasta este o tendinţă în creştere care a fost determinată de ceva timp de acceptarea tot mai mare a serviciilor gestionate, de lipsa competenţelor tehnice avansate şi de dependenţa tot mai mare pe care toate organizaţiile o au de sistemele IT, conectivitate şi reţele.

Cu capacităţile sale îmbunătăţite - funcţiile suplimentare de securitate şi utilizarea AI şi a învăţării automate pentru a ajuta în special la găsirea şi rezolvarea defecţiunilor - Nebula devine o soluţie completă, completă, prin care întreaga reţea (sau mai multe reţele) poate fi monitorizată.

Aceasta este direcţia pe termen lung pentru crearea de reţele. Dispozitivele vor fi instalate, configurate şi gestionate de la distanţă şi va exista o colaborare şi o partajare mult mai mare a funcţionalităţii între switch-uri, puncte de acces wireless şi dispozitive de securitate. În 2024, vom vedea reţelele progresând până la punctul în care reglarea performanţei şi securitatea cibernetică digitală sunt pe deplin integrate pe toate dispozitivele şi totul este monitorizat şi gestionat prin cloud

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb