"Zürich Financial" a preluat divizia de asigurări auto a AIG

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Internaţional / 21 aprilie 2009

AIG este nevoită să vândă active în vederea rambursării împrumutului guvernamental

AIG este nevoită să vândă active în vederea rambursării împrumutului guvernamental

"American International Group" Inc. (AIG) şi-a vândut divizia de asigurări auto către "Zürich Financial Services" AG pentru 1,9 miliarde de dolari în numerar şi asumarea de datorii în valoare de 100 de milioane de dolari. Aceasta este cea mai importantă vânzare de active pe care o face AIG după ce a primit sprijin financiar de la stat. Guvernul Statelor Unite a salvat grupul AIG de la faliment printr-un pachet de peste 180 de miliarde de dolari.

Directorul executiv al AIG, Edward Liddy, a declarat că asiguratorul poartă discuţii pentru încheierea altor tranzacţii de vânzare. Compania încearcă să vândă active pentru rambursarea împrumutului de la guvern, dar nu a reuşit să găsească clienţi pentru afacerile mari.

Luna aceasta, Liddy a anunţat că AIG, odinioară cel mai mare asigurator din lume, a ajuns la un acord pentru vânzarea a zece unităţi, "în ciuda celor mai dificile condiţii de pe piaţă din ultima vreme". Printre acestea se numără vânzarea grupului HSB către reasiguratorul german "Münich Re" AG, pentru 742 milioa­ne de dolari, şi a unităţii canadiene de asigurări de viaţă către "Bank of Montreal", pentru aproximativ 375 milioane de dolari canadieni.

În urma preluării diviziei AIG, "Zürich Financial" devine al treilea asigurator auto din SUA, trecând în faţa diviziei "Geico" din cadrul "Berkshire Hathaway" Inc., grup ce aparţine investitorului miliardar Warren Buffett. "State Farm Mutual Automobile Insurance" Co. este cel mai important asigurator auto din SUA, urmat fiind de "Allstate". Până să preia divizia AIG, "Zürich Financial" ocupa locul cinci în clasamentul de profil.

"Zürich Financial" vinde acţiuni în valoare de 1,1 miliarde de dolari către investitorii instituţionali ca să finanţeze achiziţia diviziei AIG. Preluarea acesteia îi va aduce companiei elveţiene aproximativ 1,5 milioane de clienţi direcţi.

Tot săptămâna trecută, AIG a finalizat vânzarea "AIG Private Bank" Ltd. către o subsidiară a "Aabar Investments", companie cu sediul în Abu Dhabi (Emiratele Arabe Unite), pentru aproximativ 253 milioane de dolari. "Aabar" şi-a asumat şi datorii de aproape 55 de milioane de dolari.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb