ACCIDENT PE AUTOSTRADA SOARELUI: 3 morţi şi cel puţin 50 răniţi

L.B.
Miscellanea / 5 noiembrie 2016

3 morţi şi cel puţin 50 răniţi

Actualizare 17:45

Toate maşinile implicate în accident au fost duse la o secţie a poliţiei din apropiere. Vor fi sigilate şi expertizate în următoarea săptămână. S-au luat probe de sânge de la toţi şoferii, pentru a se verifica alcoolemia, potrivit Digi24.ro.

La nouă ore de la producerea accidentului, traficul pe sensul de mers către Constanţa era încă blocat.

(L.B.)

-------

Actualizare 15:00 CNAIR: În momentul producerii accidentului de pe A2 panourile VMS cu mesaje variabile funcţionau

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) informează că în momentul producerii accidentului de pe A2 panourile VMS cu mesaje variabile funcţionau şi pe acestea rula mesajul "Atenţie ! km 96 - km 117+500 limită de viteză 60 km/h !", se arată într-un comunicat al companiei.

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) precizează că pentru panourile VMS cu mesaje variabile disponibile pe tronsoanele de autostrăzi din România, toate mesajele sunt afişate în baza unui protocol între CNAIR SA şi Poliţia Autostrăzi, după notificarea administratorului drumului de către Poliţia Autostrăzi. Mesajele afişate, în format text sau pictograme, rulează în funcţie de situaţia din teren, doar la notificarea Poliţiei Autostrăzi. Aceste panouri informative au ca principal scop oferirea participanţilor la trafic de informaţii suplimentare pentru siguranţa circulaţiei şi nu sunt indicatoare rutiere obligatorii ce se regăsesc în codul rutier.

CNAIR SA face apel încă o dată la toţi conducătorii auto să respecte regulile de circulaţie, în special să adapteze viteza la condiţiile de drum. Conducătorii auto sunt rugaţi să respecte restricţia de circulaţie instituită şi semnalizarea rutieră temporară.

(D.M.)

-------

Actualizare 14:45 Două dintre victimele accidentului de pe A2 internate la Spitalul Floreasca sunt în stare critică

Două dintre victimele accidentului de pe A2 aflate la Spitalul de Urgenţă Floreasca sunt în stare critică, una fiind în operaţie, transmite news.ro.

La Spitalul Floreasca se mai află în acest moment şase răniţi, printre care sunt şi cei doi în stare critică.

Unul dintre aceştia este supus unei intervenţii chirurgicale. Un al dolea rănit se află la Secţia de Terapie Intensivă.

(D.M.)

-------

Actualizare 13:05 Accident pe A2: 3 morţi şi peste 50 de răniţi

Trei persoane au murit şi peste 50 au fost rănite astăzi în accidentul în lanţ produs pe Autostrada Soarelui, în zona Lehliu, arată cele mai noi date oferite de autorităţi.

Comisar-şef de poliţie George Grigore, director adjunct la Direcţia Rutieră din cadrul Poliţiei Române, a declarat astăzi, că, potrivit primelor cercetări, în zonă s-ar fi produs două accidente foarte apropiate unul de celălalt, transmite Agerpres.

"Sunt 3 decedaţi şi 29 de autovehicule implicate, dintre care două microbuze de transport persoane şi unul de transport marfă", a spus George Grigore.

Potrivit acestuia, în prezent la spitale primesc îngrijiri medicale peste 40 de persoane rănite.

"Acum la spital sunt undeva la 40 - 41 de persoane care primesc îngrijiri medicale", a precizat George Grigore, arătând că "situaţia este dinamică".

El a mai spus că, din primele cercetări, s-ar fi produs două accidente distincte pe autostrada A2, la o distanţă de trei - patru metri unul de celălalt.

"Din primele cercetările de până acum, se pare că sunt două accidente distincte, dar se continuă cercetările (...) şi vom stabili ulterior dacă sunt două sau unul", a afirmat George Grigore.

Tot din primele cercetări, cauza accidentelor ar fi fost neadaptarea vitezei de deplasare la condiţiile meteo rutiere, respectiv la ceaţa foarte densă.

Comisar-şef de poliţie George Grigore a mai afirmat că la locul accidentului nu mai sunt persoane rănite, ci au rămas doar trupurile celor 3 decedaţi, care ar urma să fie transportate la IML.

Secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat, a declarat, la rândul său, că în total au fost 57 de răniţi, iar 16 au refuzat să meargă la spital, potrivit Agerpres.

Potrivit lui Raed Arafat, 13 dintre răniţi se află la Spitalul din Lehliu Gară, o parte dintre ei urmând a fi aduşi la spitale din Bucureşti.

Mai mulţi răniţi în accidentul care a avut loc pe autostrada A2 au fost aduşi la Bucureşti - la Spitalul de Urgenţă Floreasca, Spitalul "Bagdasar Arseni" şi Spitalul "Sf. Pantelimon".

Centrul Infotrafic al Poliţiei Române a informat că, pe autostrada A2 Bucureşti - Constanţa, traficul rutier este întrerupt pe sensul de mers către Constanţa, la kilometrul 67. Circulaţia este deviată de la km 64 al autostrăzii A2, pe DN3A Lehliu Gară - Drajna. Pe celălalt sens de mers (Constanţa - Bucureşti) circulaţia nu este afectată, a precizat sursa citată.

(L.B.)

--------

Trei persoane au murit şi 50 au fost rănite în urma unui accident în lanţ care a avut loc în această dimineaţa pe Autostrada Soarelui, în dreptul localităţii Lehliu-Gară, în sensul de mers către Constanţa. Accidentul s-a petrecut la ora 8:40, în condiţii de ceaţă densă, transmite Digi24.ro.

Accidentul s-a petrecut din cauza ceţii dese şi a vitezei. Cel puţin 20 maşini au fost implicate în carambol.

Autorităţile au declanşat planul roşu de intervenţie, astfel că toate ambulanţele disponibile au fost direcţionate către locul accidentului.

Traficul este blocat pe sensul de mers Bucureşti-Constanţa, la km 67, iar şoferii sunt sfătuiţi să folosească rute alternative.

Accidentul s-a produs pe fondul unei vizibilităţi scăzute, sub 50 de metri.

Intervenţia în cazul accidentului de pe A2, soldat până în prezent cu 4 morţi şi 39 de răniţi, este îngreunată din cauza condiţiilor meteo nefavorabile, a afirmat astăzi, secretarul de stat în MAI Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă.

"Rămânem la 4 decedaţi. În total, sunt 39 de persoane implicate la acest moment, dar această cifră este dinamică şi urmează în cel mai scurt timp să fie anunţat un număr de telefon (...) la care populaţia care doreşte să afle mai multe date despre răniţi să sune", a declarat Raed Arafat, astăzi, la Digi 24.

Potrivit acestuia, dintre persoanele rănite unele sunt în stare gravă.

"Există şi persoane în stare gravă, erau şi persoane încarcerate. (...) Un bilanţ final o să îl avem când se termină intervenţia", a spus Arafat.

El a precizat că, până în acest moment, intervenţia a decurs normal.

"Sunt trimise echipe suplimentare în continuare la faţa locului, (...) de la Călăraşi, de la Ialomiţa şi de la Bucureşti. (...) Este o situaţie de normalitate. (...) Din păcate, intervenţia a fost îngreunată din cauza condiţiilor meteo şi ceaţă, deci nu puteau să meargă cu viteza care ar fi putut să meargă ambulanţele şi maşinile de pompieri într-o situaţie de vreme normală. (...) Numărul echipelor va tot creşte până la momentul în care intervenţia este finalizată", a mai spus Raed Arafat.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Permis vs incompetență,evaziune, 37;pagă !!! Demografie ???

    Toti dupa '89. Limita 60 pe autostrada ?

    Lipsa de drumuri nationale ca variante de circulatie...bine facute si intretinute...si doar 700 de km de autostrazi...dar si acestea facute pe portiuni....duce la acest "haos" in circulatie.

    Politicienilor ...nu va e rusine..uite unde ati adus tara dupa 26 de ani 

    Pomeni electorale,, taiem bani de la investiti ..si drumuri si dam salarii...

    Nu vad nici un partid care sa se angajeze la realizarea acestei infrastructuri..... 

    1. In caz ca nu ai citit stirea, limita de viteza pe A2 era 60 km/h. In mod evident, mortii au circulat cu mult peste aceasta viteza. Sa le fie de bine.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb