AccorHotels achiziţionează Mövenpick Hotels & Resorts

M.D.
Companii #Construcţii / 3 mai 2018

 AccorHotels achiziţionează Mövenpick Hotels & Resorts

AccorHotels a anunţat că a semnat un acord cu Mövenpick Holding şi Kingdom Holding pentru a achiziţiona Mövenpick Hotels & Resorts, pentru o sumă în numerar de 560 milioane CHF (482 milioane euro), conform comunicatului de presă remis către Redacţie.

Tranzacţia implică un multiplicator de EBITDA 2019e de 14.9X înainte de sinergii (inclusiv costurile tranzacţiei) şi mai puţin de 10X pro forma EBITDA 2019e după calcularea impactului sinergiilor la nivelul întregului an şi realizarea tututor proiectelor de dezvoltare angajate. Tranzacţia va avea un impact pozitiv asupra veniturilor Grupului încă din primul an.

Fondată în 1973 în Elveţia, Mövenpick Hotels & Resorts operează în 27 de ţări, cu 84 de hoteluri (peste 20.000 de camere) şi o prezenţă deosebit de puternică în Europa şi Orientul Mijlociu. De asemenea, Mövenpick Hotels & Resorts intenţionează să deschidă încă 42 de hoteluri până în 2021, reprezentând aproape 11.000 de camere, cu o expansiune semnificativă în Orientul Mijlociu, Africa şi Asia-Pacific.

Sebastien Bazin, preşedinte şi CEO al AccorHotels, a declarat: "Odată cu achiziţionarea companiei Mövenpick, consolidăm poziţia noastră de lideri pe piaţa europeană şi accelerăm în continuare dezvoltarea noastră pe pieţele emergente, în special în Orientul Mijlociu, Africa şi Asia-Pacific. Brandul Mövenpick este combinaţia perfectă a modernităţii şi autenticităţii şi completează în mod ideal portofoliul nostru. Patrimoniul său european-elveţian se potriveşte perfect cu AccorHotels. Prin aderarea la Grup, lanţul Mövenpick Hotels & Resorts va beneficia de puterea AccorHotels, în special în ceea ce priveşte distribuţia, consolidarea loialităţii şi dezvoltarea. Această tranzacţie ilustrează strategia pe care intenţionăm să o urmăm prin deschiderea capitalului AccorInvest: să profităm de oportunităţi tactice pentru a ne întări prezenţa, pentru a ne consolida statutul de lideri, precum şi pentru a ne stimula creşterea".

Această achiziţie consolidează în continuare amprenta actuală din Europa şi Orientul Mijlociu şi accelerează creşterea, în special în regiunile-cheie în care Grupul este prezent de mulţi ani, cum ar fi Africa şi Asia.

Tranzacţia este supusă aprobărilor instituţiilor de reglementare şi ar trebui să fie finalizată în a doua jumătate a anului 2018.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb