Audierile din cadrul Comisiei de anchetă a activităţii ANRE s-au încins, ieri, odată cu prezenţa ministrului energiei Toma Petcu şi a fostului ministru al Energiei Răzvan Nicolescu. În urma audierilor, deputatul PNL Lucian Bode susţine că statul a renunţat absolut nejustificat la plata întregii datorii de 600 de milioane de dolari de la Rompetrol (actualmente KMG International).
Referitor la celebra Ordonanţă 64, Lucian Bode a precizat: "Nu este normal ca, după atâtea luni, Toma Petcu să vină, în Comisie, şi să spună limpede că nu susţine modificările aduse în cadrul Comisiei de Industrii de către majoritatea PSD-ALDE, şi că susţine forma iniţială a ordonanţei de urgenţă nr 64 pe 2016. Este noaptea minţii cum majoritatea PSD-ALDE se curentează reciproc - Guvernul, pe de o parte, are o poziţie, iar majoritatea din Comisia pentru Industrii şi Servicii altă poziţie".
Tot în cadrul audierilor de ieri, Răzvan Nicolescu, fost ministru al Energiei, şi Iulian Iancu, preşedintele Comisiei, s-au contrat tot timpul, amândoi vorbind unul peste altul, pe ton ridicat, în timp ce ceilalţi membri ai Comisiei încercau să restabilească calmul în sală.
Toma Petcu, ministrul actual al Energiei, foştii miniştri Răzvan Nicolescu şi Victor Grigorescu, reprezentanţii statului în conducerea OMV Petrom, Spiridon Cojocaru şi Sevil Shhaideh, dar şi Mihai Busuioc, actualul preşedinte al Curţii de Conturi (CCR), şi Nicolae Văcăroiu, fostul preşedinte CCR, au fost invitaţi, ieri, la audieri în Comisia de anchetă a activităţii Autorităţii Naţionale pentru Reglementare în domeniul Energiei (ANRE).
Lucian Bode a cerut lui Toma Petcu, în deschiderea discuţiilor, retragerea de la OMV Petrom a lui Spiridon Cojocaru, membru în cadrul Consiliului de Supraveghere şi în Comitetul de Audit al OMV Petrom, pentru că nu a venit la comisie şi nici nu a trimis vreun punct de vedere. Sevil Shhaideh a trimis o scrisoare prin care a anunţat că nu a participat la nicio şedinţă a conducerii OMV Petrom. Victor Grigorescu şi Mihai Busuioc au solicitat reprogramarea audierii.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 17.11.2017, 00:11)
sa investigheze procurorii - parlamentarii NU au voie / nu e necesar / nu trebuie sa se ocupe cu asa ceva.
1.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de anonim în data de 17.11.2017, 11:39)
Procurorii sunt medaliați de către ambasade străine.
E normal să investigheze doar nași de tren și adversari politici.
Eu zic să vă culturalizați puțin și să vedeți ce se întâmplă când ajunge vreun securete omnipotent în fața congresului. Întotdeanua se dovedește că o are mică și piuie mai încet.