AFACERILE DIN ENERGIE, INVESTIGATE DE PARLAMENTARI  OMV Petrom, Rompetrol

Ziarul BURSA #Companii #Energie / 17 noiembrie 2017

Audierile din cadrul Comisiei de anchetă a activităţii ANRE s-au încins, ieri, odată cu prezenţa ministrului energiei Toma Petcu şi a fostului ministru al Energiei Răzvan Nicolescu. În urma audierilor, deputatul PNL Lucian Bode susţine că statul a renunţat absolut nejustificat la plata întregii datorii de 600 de milioane de dolari de la Rompetrol (actualmente KMG International).

Referitor la celebra Ordonanţă 64, Lucian Bode a precizat: "Nu este normal ca, după atâtea luni, Toma Petcu să vină, în Comisie, şi să spună limpede că nu susţine modificările aduse în cadrul Comisiei de Industrii de către majoritatea PSD-ALDE, şi că susţine forma iniţială a ordonanţei de urgenţă nr 64 pe 2016. Este noaptea minţii cum majoritatea PSD-ALDE se curentează reciproc - Guvernul, pe de o parte, are o poziţie, iar majoritatea din Comisia pentru Industrii şi Servicii altă poziţie".

Tot în cadrul audierilor de ieri, Răzvan Nicolescu, fost ministru al Energiei, şi Iulian Iancu, preşedintele Comisiei, s-au contrat tot timpul, amândoi vorbind unul peste altul, pe ton ridicat, în timp ce ceilalţi membri ai Comisiei încercau să restabilească calmul în sală.

Toma Petcu, ministrul actual al Energiei, foştii miniştri Răzvan Nicolescu şi Victor Grigorescu, reprezentanţii statului în conducerea OMV Petrom, Spiridon Cojocaru şi Sevil Shhaideh, dar şi Mihai Busuioc, actualul preşedinte al Curţii de Conturi (CCR), şi Nicolae Văcăroiu, fostul preşedinte CCR, au fost invitaţi, ieri, la audieri în Comisia de anchetă a activităţii Autorităţii Naţionale pentru Reglementare în domeniul Energiei (ANRE).

Lucian Bode a cerut lui Toma Petcu, în deschiderea discuţiilor, retragerea de la OMV Petrom a lui Spiridon Cojocaru, membru în cadrul Consiliului de Supraveghere şi în Comitetul de Audit al OMV Petrom, pentru că nu a venit la comisie şi nici nu a trimis vreun punct de vedere. Sevil Shhaideh a trimis o scrisoare prin care a anunţat că nu a participat la nicio şedinţă a conducerii OMV Petrom. Victor Grigorescu şi Mihai Busuioc au solicitat reprogramarea audierii.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. sa investigheze procurorii - parlamentarii NU au voie / nu e necesar / nu trebuie sa se ocupe cu asa ceva.

    1. Procurorii sunt medaliați de către ambasade străine.

      E normal să investigheze doar nași de tren și adversari politici.

      Eu zic să vă culturalizați puțin și să vedeți ce se întâmplă când ajunge vreun securete omnipotent în fața congresului. Întotdeanua se dovedește că o are mică și piuie mai încet. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb