Ambasadorul Rusiei neagă că Moscova ar fi trimis spioni în Australia

Dragoş Ioniţă
Internaţional / 28 martie 2018

Grigory Logvinov (Sursa foto: Twitter)

Grigory Logvinov (Sursa foto: Twitter)

Ambasadorul Rusiei în Australia, Grigory Logvinov, a negat categoric că guvernul rus a trimis spioni în ambasada rusă din Australia, cu şase zile înainte înainte ca doi diplomaţi ruşi să fie expulzaţi la ordinele prim-ministrului, informează The Guardian.

Ministrul afacerilor externe din Australia, Julie Bishop, s-a întâlnit astăzi cu Logvinov pentru a critica Rusia în cazul otrăvirii fostului spion rus pe teritoriul Marii Britanii.

Ea i-a explicat că Australia a expulzat "doi diplomaţi despre care credem că sunt spioni nedeclaraţi" pentru că Australia "este revoltată că o neurotoxină a fost folosită în orice circumstanţe".

Bishop a cerut o "explicaţie credibilă" despre cum a putut o neurotoxină dezvoltată de Rusia să fie folosită astfel.

Logvinov a fost de acord că a fost "un incident foarte serios" şi a adăugat că Rusia doreşte "o investigaţie potrivită" sub incidenţa convenţiei pentru armele chimice.

Mai devreme, în cadrul unei conferinţe de presă în care a făcut referire la pierderile de vieţi ruseşti în cele două războaie mondiale şi la disputele cu NATO, Logvinov a declarat că este ridicolă sugestia că ar exista spioni ruşi care operează în Australia.

Vorbind la ambasada Rusiei de la Canberra, ambasadorul a precizat că dacă ar fi de acord că diplomaţii ruşi expulzaţi sunt spioni, ar însemna că recunoaşte "că toate celelalte ambasade ale Rusiei sunt jumătate compuse din spioni".

Făcând referire la expulzarea de către SUA a 60 de diplomaţi ruşi, diplomatul a mai adăugat: "Ambasadele au diplomaţi. Unele ambasade, cum ar fi cea de aici, sunt mici. Este o mărime normală de fapt. Avem ambasade mai mari, cum ar fi cea din în SUA care obişnuia să fie mai mare, dar este mai mică acum".

Grigory Logvinov a refuzat să vorbească despre părerea preşedintelui rus Vladimir Putin privind decizia guvernului australian de a expulza diplomaţii ruşi.

Cu toate acestea, ambasadorul a condamnat Australia pentru că participă într-o "campanie foarte bine orchestrată" de a discredita Rusia, specificând că acţiunea coordonată a peste 20 de ţări de a expulza peste 150 de oficiali ruşi a fost bazată pe puţinele dovezi oferite de Marea Britanie şi serveşte interesele americanilor.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Mai taci bai...numai la voi toti diplomatii e spioni...nu v-au ajuns spionii la cate ambasade ar avea nevoie de ei...Toti ceilalti diplomati straini e curati ca lacrima si daca e de doar ajuns sa crezi si sa acuzi ca sa expulzezi vreun diplomat - stai sa vezi cum va ezpulzam pe toti. Huo - soldatu sovietic. Traiasca soldatu american liberator si ocupator...frate cu romanu de cand lumea...

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb