ANALIZĂ XTB: Wall Street se îndreaptă spre un an istoric. Topul ideilor care ar putea aduce profit investitorilor

A.F.
Companii / 12 iulie

 ANALIZĂ XTB: Wall Street se îndreaptă spre un an istoric. Topul ideilor care ar putea aduce profit investitorilor

A doua jumătate a acestui an va fi marcată de schimbări în politica monetară la nivel mondial, începând cu noi reduceri ale ratelor dobânzilor în principalele economii ale lumii, ceea ce face ca investitorii să fie mai deschişi în a identifica idei prin care să-şi dezvolte capitalul, în acord cu evenimentele internaţionale majore, arată analiştii XTB, companie de tranzacţionare pe bursele internaţionale, conform unui comunicat remis redacţiei.

Conform comunicatului, Wall Street se îndreaptă spre un an istoric, în care marile companii impulsionează principalii indici ai ţării. Încetinirea inflaţiei, creşterea rezultatelor corporative şi forţa pieţei muncii din SUA pot permite ca investitorii să fie optimişti pentru restul anului.

Totuşi, schimbările din plan politic vor reprezenta un subiect important pe agenda investitorilor: în timp ce în Europa încă avem îndoieli cu privire la consecinţele rezultatului alegerilor din Franţa, în SUA, Donald Trump este favorit pentru a reveni la Casa Albă.

Bursele de valori, gravitaţie în jurul maximelor istorice

Majoritatea pieţelor bursiere principale din lume se află în zona maximelor istorice, acumulând creşteri de peste 20% de la minimele înregistrate din octombrie anul trecut.

Economia globală a rezistat surprinzător de bine la ratele dobânzilor ridicate. Îmbunătăţirea economică a Europei a fost una dintre principalele surprize ale anului, deşi se estimează că în acest caz este doar un miraj, arată analiştii din cadrul XTB.

Cele două economii principale din regiune, Germania şi Franţa, ridică semne de întrebare la nivel economic, incertitudine care, în cazul celei din urmă, se adaugă la instabilitatea politică generată de ultimele rezultate electorale.

Restul ţărilor din blocul comunitar european nu se află nici ele într-o poziţie privilegiată, în timp ce creşterea datoriei rămâne o constantă comună.

Aceste circumstanţe, împreună cu încetinirea inflaţiei, par motive suficiente pentru ca Banca Centrală Europeană să decidă efectuarea a cel puţin două reduceri ale ratelor dobânzilor până la sfârşitul anului.

Pe Wall Street se observă diferenţe clare. Datele raportate arată că FED se apropie de îndeplinirea principalelor sale obiective. Pe de o parte, piaţa muncii a început să arate unele semne de normalizare, ceea ce pune mai puţină presiune asupra rezultatelor afacerilor, favorizând un scenariu de "aterizare lină".

În plus, inflaţia îşi continuă procesul de decelerare şi se îndreaptă, treptat, către obiectivul de 2%, care ne va permite să avem cel puţin o reducere a ratei dobânzilor înainte de sfârşitul anului, subliniază analiştii XTB.

Acţiunile mici ar putea răsturna carul mare

Acţiunile cu capitalizare mare au condus creşterile actuale şi se aşteaptă ca, pe măsură ce dezvoltarea devine mai moderată şi încep reducerile ratelor dobânzilor, acţiunile mai mici să preia conducerea.

S&P 500 continuă să apară ca fiind una dintre cele mai bune alternative. Trebuie menţionat, în favoarea acestui indice, că va continua creşterea economică şi că evaluările, deşi ridicate, sunt mai mici decât în alte crize economice.

În plus, s-a putut deja observa cum ar putea fi afectată piaţa de o victorie a lui Donald Trump, deoarece, după dezbaterea electorală, dolarul şi indicii au reacţionat în sus, explică analiştii XTB.

Semiconductorii vin cu impact mare pe indici

Unul dintre sectoarele care poartă cea mai mare greutate pe indice este cel al semiconductorilor, o industrie care se aşteaptă să crească cu o rată anuală compusă de peste 10% până în 2030.

Dacă până acum, am asistat la începuturile chatboturilor, cloud computing-ului sau ale "Internetului Lucrurilor", acestea se extind şi în alte pieţe, cum ar fi automatizarea industrială, sănătatea sau vehiculele electrice.

Vorbim despre o afacere ce are "bariere de intrare" foarte ridicate, astfel încât piaţa va continua să fie distribuită între câţiva participanţi, care generează fluxuri de numerar foarte mari, permiţându-le să continue să investească în creştere.

Spre deosebire de criza dotcom anterioară, aceste companii îşi justifică evaluările prin creşterea profitului trimestrial.

Sănătatea, domeniu sinonim cu progresul

Este de aşteptat ca tehnologia să producă progrese şi în alte sectoare, cum ar fi sănătatea. Sectorul acesta investeşte în cercetare şi dezvoltare mai mult decât orice altă industrie, depăşind 250 de miliarde de dolari anul trecut.

Un exemplu elocvent în acest sens este reprezentat de tratamentele împotriva obezităţii şi diabetului, legate de peste 200 de boli cronice, astfel încât, dacă îşi îndeplinesc aşteptările, vânzările lor ar putea să se multiplice de 15 ori în următorii cinci ani.

Progresele tehnologice şi reducerea costurilor impulsionează veniturile şi se aşteaptă ca rezultatele acestui trimestru să se majoreze cu o rată de peste 20%.

Imobiliarele europene, de avut în vedere pentru portofolii

În Europa, sunt aşteptate mai multe reduceri de rate, un scenariu idilic pentru imobiliare. Prin reducerea costurilor de finanţare, profiturile vor creşte, ceea ce se traduce în mai mult numerar pentru investiţiile în noi active şi creşterea plăţii dividendelor. Această strategie ar putea beneficia de scăderea randamentelor obligaţiunilor.

Piaţa europeană a REIT (Real Estate Investment Trust) se tranzacţionează la un discount mediu faţă de valoarea netă a activelor de peste 30%; în prezent, au rate de ocupare în proprietăţile lor de peste 90%. Majoritatea contractelor de închiriere sunt încheiate pe termen lung cu mari companii şi sunt în raport cu inflaţia.

Aurul, considerat investiţie de bază în vremuri incerte

În ultimii ani, aurul a fost impulsionat de temerile de recesiune, conflicte geopolitice şi creşterea inflaţiei. Recent, achiziţiile efectuate de către băncile centrale, în dorinţa lor de a-şi diversifica rezervele de dolari şi micii investitori chinezi precauţi faţă de sectorul imobiliar şi piaţa bursieră, au adus aurul la cote istorice.

Unele ţări, precum Rusia sau Iran, nu pot folosi dolari pentru comerţul internaţional din cauza sancţiunilor, iar aurul a preluat un rol mai important în schimburile lor comerciale.

Pe lângă faptul că reprezintă o rezervă de valoare împotriva deprecierii continue a monedelor tradiţionale, aurul reprezintă, în acelaşi timp, o sursă de lichiditate în momentele în care volatilitatea creşte, mai subliniază analiştii XTB.

Se aşteaptă, de asemenea, ca metalul preţios să beneficieze de reducerea ratelor, deoarece, spre deosebire de obligaţiuni, acesta nu oferă un randament fix. În acest context, pe măsură ce randamentele obligaţiunilor scad, mai mulţi investitori se vor întoarce la achiziţia de aur.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb