ANRE instalează cotoare inutile

A.F.
Miscellanea / 21 februarie

 ANRE instalează cotoare inutile

Am constatat cu surprindere că ANRE a eşuat în a explica motivul pentru care instalează un contor suplimentar pentru autoconsum în cazul prosumatorilor. Nu există un precedent în Europa. Toţi prosumatorii din Europa au un singur contor, conform unui comunicat remis redacţiei.

Conform comunicatului, prosumatorii din România nu solicită asigurări de la ANRE că nu va introduce taxa pe soare, aşa cum permite legea şi infrastructura pe care o instalează, solicitam ca Parlamentul sau Guvernul să elimine paragraful care dă dreptul ANRE să introducă această taxă.

Contoare inutile pe banii românilor

Costul acestor contoare inutile sunt suportate de operatorii de distribuţie, care încasează în totalitate banii din facturile tuturor românilor. România nu a reuşit să instaleze contoare inteligente pentru toţi consumatorii dar iroseşte bugete importante ca să monteze câte doua contoare în cazul prosumatorilor. Fără aceste contoare inteligente în fiecare casă din România nu vom putea avea o reţea inteligentă (smart-grid).

Prin acest ordin, ANRE nu doar că generează costuri suplimentare prosumatorilor dar iroseşte şi banii care ar trebui investiţi în infrastructura.

O situaţie absurdă

Ne aflăm într-o situaţie absurdă. Guvernul a dat OUG care permite ANRE să introducă taxa pe soare dar ANRE spune că nu are intenţia de a introduce o astfel de taxă, în timp ce obligă toţi prosumatorii din România să pregătească instalaţia electrică pentru al doilea contor care să măsoare consumul. Acelaşi consum care se poate determina uşor prin date statistice sau in funcţie de puterea instalata, locaţie, poziţionare geografica, panouri si inclinare printr-un software GRATUIT...

Din această situaţie putem concluziona că Guvernul României emite OUG-uri inutile iar ANRE instalează cotoare la fel de inutile.

Dialog cu asociaţiile de profil

Menţionăm că A.P.C.E a transmis în data de19.01.2024 o solicitare pentru audienţă la ANRE înregistrată cu numărul 7056 (ataşăm bonul de confirmare). După mai bine de 30 de zile, solicitarea a fost înregistrată cu o noua dată, 19.02.2024 sub numărul 28431 (document atasat).

A.P.C.E este deschisă la dialog cu toate instituţiile statului român, pentru a reprezenta interesele prosumatorilor din România.

Soluţia este simplă.

Eliminarea Art.21 Alin(3) din OUG163/2022 ar fi o dovadă de normalitate pentru toţi prosumatorii din România.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb