Buzău: Amenzi după deschiderea teraselor. Clienţii prinşi în horă şi locaţii fără dezinfectant

ANA FELEA
Miscellanea / 1 iulie 2020

 Buzău: Amenzi după deschiderea teraselor. Clienţii prinşi în horă şi locaţii fără dezinfectant

După relaxare vin şi amenzile, iar cei vizaţi au fost patronii teraselor din municipiul Buzău. Un control amplu efectuat la nici două săptămâni de la deschiderea teraselor a scos la iveală nereguli multiple în aproape toate spaţiile de relaxare din aer liber din jurul restaurantelor din oraş.

Echipele de control formate din reprezentanţi ai Direcţiei de Sănătate Publică alături de efective din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean, Inspectoratului Judeţean de Jandarmi şi ai Poliţiei Locale au luat la pas toate terasele din municipiuweekendul trecut. La iniţiativa Prefecturii Buzău aceştia au verificat respectarea măsurilor care se aplică pe durata stării de alertă pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de Covid-19.

" În timpul controlului s-a urmărit verificarea respectării normelor legale impuse pe perioada stării de alertă de către agenţii economici, care desfăşoară activităţi în spaţii special destinate, dispuse în exteriorul clădirilor, în aer liber; asigurarea în aceste spaţii amenajate în aer liber a unei distanţe de minimum 2 metri între mese şi participarea a maximum 4 persoane la o masă,dacă sunt din familii diferite şi cu respectarea măsurilor de protecţie sanitară; portul măştilor sanitare de protecţie în rândul personalului care deserveşte aceste locaţii; informarea cetăţenilor cu privire la normele legale dispuse în contextual stării de alertă şi necesitatea respectării acestora", se arată în comunicatul emis de Prefectura Buzău.

Şi neregurile găsite au curs, fapt care i-au determinat pe oamenii legii să aplice sancţiune după sancţiune. Practic din cele 12 terase verificate opt au fost sancţionate. De asemenea au fost acordate termene de remediere a deficienţelor constatate.

Inspectorii au găsit hore în restaurant

" Valoarea totală a amenzilor a fost de 38.600 de lei. Iată neregurile descoperite în timpul controlului: nerespectarea distanţei specificate în legislaţie între mese/scaune; nu au fost delimitate trasee de acces ale clienţilor spre grupurile sanitare; neefectuarea operaţiunilor de curăţenie şi dezinfecţie a locurilor de muncă, utilajelor din cauza lipsei substanţelor dezinfectante; neîntocmirea corectă a registrului de evidenţă a rezervărilor clienţilor astfel încât să conţină date concrete pe baza cărora să poată fi efectuate anchete epidemiologice; nerespectarea de către angajaţi a normelor referitoare la purtarea echipamentului de protecţie (mască, mănuşi); neasigurarea produselor dezinfectante specifice pentru dezinfecţia mâinilor clienţilor la grupurile sanitare; la una dintre societăţile comerciale verificate, la ora controlului, în interiorul restaurantului era organizată o masă festivă şi 27 de copii dansau în horă" spun reprezentanţii Prefecturii Buzău.

Medicul Carmen Scântei, epidemiolog în cadrul DSP Buzău, este de părere că patronii teraselor trebuie să fie mai vigilenţi să atunci când observă că sunt clienţi care încearcă să se abată de la regurile impuse să intervină. Concret să nu mai permit apropierea meselor sau a scaunelor astfel încât să fie păstrată distanţa de maximum 2 metri.

132 de îmbolnăviri doar într-o săptămână

Regurile trebuie respectate cu stricteţe mai ales în contextul în care în Buzău numărul îmbolnăvirilor cu Sar-Cov- 2 a crescut foarte mult în ultima perioadă. Judeţul a înregistrat în ultima săptămână 132 de noi cazuri astfel că în present a ajuns la 565 de îmbolnăviri COVID-19. De asemenea, sunt active 5 focare în centre de îngrijire ale Direcţiei de Protecţia Copilului. În acelaşi timp, 313 persoane au fost declarate vindicate şi au fost externate.

"Siguranţa cetăţenilor este prioritară şi astfel de acţiuni vor avea loc permanent. Cerem buzoienilor să respecte măsurile de protecţie şi distanţarea socială pentru a se proteja pe ei şi pe cei din jur chiar şi atunci când ies să se relaxeze. De asemenea, solicităm agenţilor economici să protejeze sănătatea clienţilor, dar şi angajaţilor. Să pună în practică toate măsurile trasate de autorităţi pentru prevenirea îmbolnăvirilor", a declarat prefectul judeţului Buzău, Leonard Dimian.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb