CSAT:  Armata română va participa cu 200 de militari la evacuarea afganilor care au lucrat pentru misiunile NATO

G.B
Politică / 26 august 2021

Sursa foto: Administraţia Prezidenţială

Sursa foto: Administraţia Prezidenţială

Consiliul Suprem de Apărare a Ţării a hotărât, ieri, ca Armata României să participe, cu un efectiv de 200 de militari, la evacuarea şi relocarea cetăţenilor afgani care au lucrat pentru misiunile NATO în Afganistan.

Militarii români vor participa la operaţiune începând cu luna august, timp de cel mult 6 luni.

"Operaţia NATO va consta, în principiu, în preluarea cetăţenilor afgani din bazele temporare din Kuweit şi Qatar şi relocarea acestora în baze temporare de staţionare de pe teritoriul statelor aliate, cu asigurarea serviciilor esenţiale. În acest sens, pe baza elementelor de planificare iniţială comunicate de Comandamentul Forţelor Aliate în Europa, Consiliul Suprem de Apărare a Ţării a hotărât participarea Armatei României la această operaţie de evacuare şi relocare a cetăţenilor afgani cu un efectiv de maximum 200 de militari, începând cu luna august 2021, pentru o perioadă de cel mult 6 luni", precizează Administraţia Prezidenţială într-un comunicat.

Membrii CSAT au concluzionat că gestionarea consecinţelor situaţiei din Afganistan, pe termen scurt, mediu şi lung, inclusiv sub aspectul lecţiilor învăţate, va reprezenta unul dintre elementele importante ale unei mai bune cooperări practice, în complementaritate, între NATO şi UE, iar România va participa la acest efort, adaugă sursa citată.

De asemenea, membrii Consiliului au subliniat necesitatea unei coordonări sporite în ceea ce priveşte comunicarea strategică şi combaterea dezinformării.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Ii trimite Dulapul la moarte sigura pe amaratii aia, mai ales in conditiile retragerii trupelor americane!

    1. Bine ar fi, în general, să citim întâi articolele și apoi să ne etalăm capacitatea de a emite păreri. Nu de alta, dar titlurile știrilor sunt înșelătoare întrucât urmăresc doar senzaționalul. Din știre reiese clar că militarii români vor pleca doar în Kuweit și Qatar, unde nu sunt pericole militare......

      Adica, tu crezi ca militarii romani au fost trimisi peste mari si tari doar ca sa-i preia pe afganii din statele prietene NATO, Kuweit si Qatar? Pai asta o puteau face si niste localnici fara pregatire militara! De altfel, in formularea smechera, "Operaţia NATO va consta, în principiu, în preluarea cetăţenilor afgani din bazele temporare din Kuweit şi Qatar", expresia "in principiu", arata clar ca vor face si altceva! Si ce-ar putea face concret, daca nu ar incerca sa-i preia de pe teritoriul Afganistanului , pe cei care nu pot iesi?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb