Evrotrust eID îşi lansează serviciile în România după ce a primit recunoaşterea din partea instituţiilor europene

A.F.
Companii / 29 mai 2023

preşedintele Consiliului de Administraţie al Evrotrust, prof. George Dimitrov.

preşedintele Consiliului de Administraţie al Evrotrust, prof. George Dimitrov.

Evrotrust eID, sistemul de identificare electronică dezvoltat de Evrotrust Technologies AD, lider european în furnizarea de servicii de certificare, este primul sistem care va permite cetăţenilor şi companiilor din România să beneficieze de acces digital la serviciile publice din întreaga Uniune Europeană, conform unui comunicat remis redacţiei. Acesta a fost desemnat ca schemă naţională de identificare electronică (eID) a Bulgariei în conformitate cu reglementările eIDAS, printr-un vot al Reţelei de Cooperare din cadrul Comisiei Europene. Această recunoaştere îi permite companiei să îşi lanseze serviciile sale pe piaţa românească şi să ofere cetăţenilor şi companiilor din România acces la servicii publice complet digitale, rapide, pe întreg teritoriul UE.

Conform comunicatului, prin alegerea sistemului eID al Evrotrust de către Comisia Europeană, companiile şi persoanele fizice din UE, inclusiv din România, vor putea beneficia de acces digital la serviciile publice atât în propria ţară, cât şi în întreaga Uniune Europeană. Serviciile disponibile includ domenii precum sănătatea, asistenţa socială, educaţia, impozitele, pensiile şi munca. În plus, întreprinderile româneşti vor putea oferi clienţilor internaţionali o experienţă complet digitală şi sigură, deoarece sistemul asigură un proces rapid şi simplu pentru semnarea contractelor între părţi şi verificarea identităţii clientului. Această facilitate deschide noi oportunităţi pentru expansiunea internaţională a companiilor.

La începutul acestui an, Evrotrust, cu sediul în Bulgaria, a obţinut o investiţie de 2,5 milioane de euro de la Banca Bulgară de Dezvoltare, cu scopul de a sprijini expansiunea sa internaţională şi intrarea pe pieţele externe, inclusiv în România. Această investiţie a consolidat poziţia sa ca lider în spaţiul startup-urilor din Europa Centrală şi de Est. Compania are în prezent peste 1 milion de utilizatori internaţionali cu vârste cuprinse între 18 şi 80 de ani şi peste 100 de clienţi corporativi, dintre care 15 sunt unele dintre cele mai importante instituţii bancare din întreaga lume. Printre aceşti clienţi se numără companii precum Mastercard, Allianz, DocuSign, UniCredit Bulbank, Raiffeisen Bank, KBC Bank, SoftServe, EPAM, Sutherland şi TELUS International.

"Suntem mândri că am fost desemnaţi ca sistem naţional de identificare electronică (eID) al Bulgariei, în conformitate cu regulamentul eIDAS. De asemenea, suntem încântaţi să putem oferi clienţilor noştri din România, atât persoanelor fizice, cât şi companiilor, soluţii tehnologice avansate pentru identificare la distanţă şi semnătură electronică, garantând cel mai înalt nivel de securitate. Piaţa românească are o importanţă deosebită în procesul nostru de expansiune internaţională şi suntem încrezători că platforma noastră va răspunde cerinţelor pieţei în ceea ce priveşte procesul rapid, comod şi sigur de identificare", declară preşedintele Consiliului de Administraţie al Evrotrust, prof. George Dimitrov.

Procedura de selecţie a Evrotrust a implicat o evaluare a conformităţii cu reglementările eIDAS, realizată de reprezentanţi din toate statele membre ale Uniunii Europene. Durata întregului proces a depăşit 6 luni şi, drept rezultat, Evrotrust a fost certificat ca fiind în conformitate cu normele de securitate, demonstrând astfel angajamentul său de a furniza o soluţie de identificare digitală sigură pentru persoane şi întreprinderi din întreaga Europă. Anul trecut, Evrotrust a obţinut recunoaşterea din partea Deloitte, fiind inclus printre primele 50 de startup-uri de tehnologie cu cea mai rapidă dezvoltare din Europa Centrală. Compania a înregistrat o creştere remarcabilă de 958%.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb