ÎN URMA UNEI ANCHETE Nava sub pavilion sirian, despre care Ucraina susţine că transportă cereale ucrainene furate, obţine permisiunea de a părăsi Libanul

G.D.
Internaţional / 4 august 2022

Nava sub pavilion sirian, despre care Ucraina susţine că transportă cereale ucrainene furate, obţine permisiunea de a părăsi Libanul

Nava sub pavilion sirian Laodicea, despre care Ucraina susţine că transportă cereale ucrainene furate, a părăsit un port libanez, după ce oficialii din Liban i-au permis să navigheze în urma unei anchete, a scris, astăzi, ministrul libanez al Transporturilor pe Twitter, relatează The Associated Press, potrivit News.ro.

Nava Laodicea era ancorată în portul Tripoli de când a sosit joia trecută, transportând 10.000 de tone de făină de grâu şi orz. Ucraina susţine că cerealele au fost furate de Rusia, acuzaţie pe care Moscova o neagă.

Ambasadorul ucrainean în Liban, Ihor Ostash, a cerut, ieri, Libanului să nu permită navei să părăsească portul.

Un judecător a declarat, ieri, că Laodicea poate naviga, la o zi după ce procurorul general al Libanului a decis că nava poate pleca în urma unei anchete care a demonstrat că nava nu transporta cereale ucrainene furate.

Ministrul libanez al Transporturilor, Ali Hamie, a postat pe Twitter că "Laodicea, sub pavilion sirian, se află acum în afara apelor teritoriale ale Libanului".

Marine Traffic, un site care monitorizează traficul navelor şi locaţia navelor pe mare, a arătat că Laodicea se îndreaptă spre coasta siriană.

Misiunea diplomatică a Rusiei în Liban a lăudat decizia şi a acuzat Ucraina că a minţit în legătură cu încărcătura şi că încearcă să afecteze relaţiile dintre Moscova şi Beirut.

Departamentul de Trezorerie al SUA a sancţionat nava siriană în 2015 pentru legăturile cu guvernul sirian al preşedintelui Bashar Assad, un aliat politic şi militar apropiat al Moscovei.

Conflictul asupra Laodiceei a avut loc după ce primul vas cu cereale a părăsit Ucraina de la invazia Rusiei la sfârşitul lunii februarie. Nava Razoni, sub pavilionul ţării Sierra Leone, care transporta 26.000 de tone de porumb ucrainean, a tranzitat apele teritoriale ale Turciei pe drumul spre Liban.

Un oficial libanez a declarat, ieri, că va dura aproximativ patru zile până când nava va ajunge în Liban din Istanbul după ce a fost percheziţionată.

Libanul a condamnat invadarea Ucrainei de către Rusia în februarie, acţiune care a înfuriat Moscova şi aliaţii săi din Beirut.

Transporturile cerealelor se desfăşoară într-un moment în care Libanul se confruntă cu o criză a securităţii alimentare, o inflaţie alimentară în creştere, penurie de grâu şi raţii de pâine. Mai mult decât atât, trei sferturi din populaţia Libanului trăieşte în sărăcie.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. La fel s-a intamplat si cu nava oprita de turci. Ucrainienii urla si acuza degeaba. Graul rusofonilor din Donbas este al lor, nu al Ucrainei banderiste de la Kiev.

    1. Ultima fraza spusa de tine ne arata cat esti de redus mintal!

      1.1. este un americanoid lipsit de argumente care mi-a clonat pseudonimul.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb