Margo Grosberg: "Contraofensiva ucraineană ar putea intra într-o pauză operaţională în următoarele şapte zile"

T.B.
Internaţional / 19 iunie 2023

 Margo Grosberg: "Contraofensiva ucraineană ar putea intra într-o pauză operaţională în următoarele şapte zile"

Contraofensiva Ucrainei ar putea intra într-o "pauză operaţională" "în următoarele şapte zile", anunţă directorul serviciilor militare estone, Margo Grosberg, conform news.ro.

"Nu vom vedea nicio ofensivă (ucraineană) în cursul următoarelor şapte zile", a anunţat vineri şeful spionajului militar eston.

Armata ucraineană a cerut, cu degetul la buze, tăcerea şi a impus, la începutul lui iunie, un "black-out" total al informaţiilor privind contraofensiva de primăvară, din motive de securitate în desfăşurarea operaţiunilor şi pentru a evita să facă publicitatea unei înaintări într-o anumită direcţie.

Confraofensiva ucraineană, foarte aşteptată în Occident, care examinează cu atenţie înaintările ucrainene, a fost lansată la 8 iunie.

"Iniţiativa se află, evident, în mâna forţelor armate ucrainene, ceea ce înseamnă că ele pot alege momentul, locul şi mijloacele prin care vor ataca unităţile inamice", preciza directorul serviciilor militare estone.

Rusia, sublinia Margo Grosberg, a construit "în cea mai mare parte a ultimelor nouă luni" instalaţii defensive, care ajung, în unele locuri, de exemplu la Melitopol, cinci linii de apărare şi un număr incalculabil de "puncte de sprijin".

Potrivit doctrinei militare, un atacator dispune, într-o zonă degajată, de un avantaj numeric de unu la trei.

Potrivit lui Margo Grosberg, în cazul Ucrainei, "raportul este de unu la unu".

"Din acest motiv şi pentru a nu-şi asuma riscuri inutile, ucrainenii îşi abordează operaţiunea în mod mai metodic, mai prudent şi mai discret, deoarece resursele umane şi tehnice valorează, în esenţă, greutatea lor în aur", aprecia el.

Contraofensiva ucraineană - care se află la început - a permis, după lansarea ei, la 8 iunie, eliberarea a 113 kilometri pătraţi, anun ţa Kievul luni, potrivit news.ro.

Opinia Cititorului ( 15 )

  1. Fortele armate a lui Zelenski OPRESC Marea Contraofensiva,

    ca sa reevalueze tactica,pierderile IMENSE asta cere, scrie 

    Kyiv Independent,portavocea oficiala a guvernului din Ucraina

    1. 113 kmp si peste 100 de blindate pierdute.... mare smecherie a armatei NATO

      Ce pauza operationala viseaza ucrainienii? Cand au dezavantaj de artilerie de 10 la 1? Vor fi macelariti asa cum au fost in aceste 2 saptamani de atac. 

      Iar acesti 113 kmp sunt in fata liniilor defensive rusesti. Dupa cum scria chiar presa NATO, rusii au construit fortificatii dispuse pe 3 si chiar 5 linii. Actualele batalii si pierderile ucrainiene sunt in ceea ce se numeste "zona de securitate" din fata primei linii de aparare. Ucrainenii nici macar nu au ajuns la ea. Rusii au dispus niste trupe mobile in zona de securitate pentru a ataca cat mai devreme si a da coordonatele aviatiei si artileriei care sa atace din spate de la peste 8 km.

      Comandamentul NATO este in modul panica. 

      Deci practic rusii au inghetat frontul si acolo vor ramane. Ca daca avanseaza liniile defensive raman in urma. Cumva asta contravine discursului rusesc ca vor cuceri toata Ucraina si nu mai stiu ce. Practic ei sunt cu fundul in poarta si apara ceea ce au acum.

    Prin faptul ca rusii in ultimele luni nu au facut altceva decat sa construiasca linii defensive, inseamna ca asteptarile lor de cucerire cam asta sunt si cu asta se multumesc. Iar Harkov, Odessa si Kiev sunt doar niste vise umede.

    Ramane de vazut daca liniile de aparare respective au si ceva valoare, or fi pe 5 linii, dar si linia Maginot era inexpugnabila si Franta a cazut in 5 zile. Daca linia de aparare rezista, cam asta va fi noua frontiera de facto si razboiul va intra intr-o faza inghetata pe termen nelimitat, caci e clar ca niciodata Ucraina nu va accepta un tratat de pace cu asemenea pierderi teritoriale.

    Pe de alta pare daca liniile de aparare construite cu atat efort de rusi vor colapsa, asta va duce la o colapsare totala si imediata a intregului front iar rusii vor fi aruncati peste granita instant. 

    1. Frontiera "de facto":-)?...Cand ucrainienii primesc F-16, intr-o luna muta frontiera "de facto" unde vor ei...chiar si in curtea Kremlinului:-)

      Romania cu greu a gasit cateva avioane F16 in Portugalia si Norvegia, si astea pe bani grei, nu stiu de unde va primi Ucraina F16. Sa zicem ca le gaseste poate in tarile arabe. Apoi vin pilotii si infrastructura. Romania a refacut de la zero bazele ptr F16, pistele, etc. Pilotii si inginerii au stat luni de zile in Portugalia si training-ul lor continua si azi. Nu cred ca Ucraina e Fat-Frumos, sa invete si sa construiasca in 2 luni ce au invatat romanii in 2 ani. Sa zicem ca rezolva si asta. Apoi Rusia cu sute(!!) de avioane nu au dominatie aeriana, credeti ca Ucraina va avea cu cateva zeci ?! Rusii au ei si sistemele de AA, unele chiar bunicele.

      E clar ca ceva suport aerian cu F16 va avea un rol important dar nu decisiv. La fel cum aviatia rusiei (in mod incredibil as zice) nu a avut un rol decisiv in razboi, nici aviatia Ucrainei nu va avea. 

    Ukranii si păpușarii lor bilderberg și-o fură cu brio...cum am mai scris pe aici dar mi s-a șters, singura data când Rusia a fost complet distrusă s-a întâmplat acum 800 ani...marea invazie mongolă sub hanul Ogadai.

    1. Vorbeau acum germana daca nu erau ajutati cu varf si indesat in cel de-al doilea razboi mondial.Nu au invatat nimic din lectiile pe care i le-a dat istoria.Ce sa-i faci?Fieru al dracu,tot al dracu ,cat il bati tot nu se modeleaza.Personal nu tin nici cu rusii,nici cu ucrainenii,nu pot sa-i sufar dar in cazul de fata rusii au tabarat peste ucraineni sub pretextul ca sunt foarte ingrijorati de etnicii rusi din Ucraina.Vrajeala,autoritatilor ruse nu le pasa de proprii cetateni.Totul se rezuma pana la urma la jaf,furt,luat cu japca indiferent de pretul platit si de-o parte si de cealalta parte..Banul conteaza,in rest sunt povesti.

      nu trebuie ca Rusia sa fie complet distrusa. Nici macar distrusa. De fapt, nu trebuie decat sa fie impinsa in afara Donbas si Lugansk. Dar ce e relevant este ca ambitiile Rusiei (cucerirea, despadurirea, descoperirea, denazificarea, demolarea, etc, etc a Ukrainiei) nu prea a iesit deloc. Iar coloanele de idioti ambalati la cutii metalice care se misca mai prost decat la 1944, blocand kilometrii de sosele, vor ramane forever imaginea armatei ruse. Deci, cand trambitezi pe toate canalele ca vei "elibera" Ukraina dar tu ai nevoie ca niste mercenari sa lupte 8 luni de zile va sa cucereasca un fel de Cernavoda...inseamna ca esti praf si da, trebuie sa faci niste linii de fortificatii adanci si sa te rogi sa nu treaca ukraineanu de ele. Pacat de rusii care au luptat in '40-'45, ca s-a dus naibii imaginea marii si glorioasei armate ruse!

      Pai aia care au luptat in 1940-1945 au fost ucrainieni...acum se vede da fara ei, mujicii sunt praf:-)

    Ukraina pierde pentru totdeauna un sfert din teritoriul national in favoarea rusilor… Sa zica multumesc daca rusii se vor multumii numai cu atat…..

    1. Te-au informat ca vor si Moldova si Romania!

      Din pacate cred ca asta este realitatea. Pe de alta parte si rusii isi rateaza obiectivele propuse, Harkov, Odessa, Kiev raman la ucrainieni. Rusii ar fi vrut toata zona estica pana la Nipru plus tot litoralul Marii Negre. Se vor multumi cu mai putin de jumatate.

      Oricum au luat destul,da-i in colo!

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb